17 Kwietnia 2024 06:54:07
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato


Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· [Howto] Xpenology na...
· dodatkowe złącza s...
· Szukam zaproszenia n...
· RT-N18U - nie można...
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· [MOD] Tomato64 (x86-64)
· Firewall nie zawsze ...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· Optware na CIFS
· RT-AX56U - Status kl...
· [MOD] FreshTomato-MI...
· Multiroom N z wykorz...
· [S] Asus RT-AC68U E1
· [S] ASUS RT-AC68U
· Rozłączanie klient...
· serwer VPN za wan'em
· Przejscie z dyndns f...
· WDR3600 i problem z WAN
· Jaki USB hub do syno...
· [S] Karta sieciowa Q...
Najpopularniejsze obecnie wątki
· [Howto] Xpenology... [21]
· Szukam zaproszeni... [14]
· dodatkowe złącz... [4]
· RT-N18U - nie mo... [3]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [216 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 416
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
35.174.62.162
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: OPROGRAMOWANIE :: » DD-WRT - firmware
 Drukuj wątek
uwalony R7000
solldat
Witam, Mam problem ze swoim netgearem. Po flashowaniu tomato initials na ddwrt, nie mogę zalogować się do routera. Sprzęt jest wykrywany i odpowiada na pingi. Procedura 30 30 30 nic nie daje, nie mozna tez go ruszyć przez tftp. Próbowałem różnych nieinwazyjnych metod- bez rozkręcania i nic. Co robić, jak żyć? :-\
Zaprawdę wódka jest potężna, lecz bimber większą mocą włada.
 
shibby
no niestety musisz go rozkręcić i podpiąć kabelek serialowy. Z poziomu CFE odpalić tftpd i dopiero wysłać poprawny soft (jeszcze raz initial).

initial należy wgrać na Genie a nie na ddwrt.
Proxmox VE: i7-7700T, 48GB RAM, 3x2TB SSD, 1x1TB SSD, 512GB NVMe, Intel X710-DA2 SFP+
VM Router: OpenWRT 22.03.4
VM NAS: Synology DS920+
VM VPS: Debian, WWW, Home Assistant
Switch: Netgear MS510TXPP
Switch: Ubiquiti USW-Flex-mini - szt. 2
Wi-Fi: Ubiquiti U6-Lite - szt. 2
 
solldat
cholera:-\ a masz może jakiś tutek na podorędziu? a moze lepiej do serwisu..?
Zaprawdę wódka jest potężna, lecz bimber większą mocą włada.
 
kille72
Zlacze serial: https://openlinksys.info/forum/viewth...d_id=19049
Robi sie tak samo: https://openlinksys.info/forum/viewth...d_id=14197
 
solldat
Problem jest z Windows 10.w menadżerze urządzeń, ten COM jest wykryty z żółtym trójkątem ostrzegawczym... przejdę na 7,jak nic to nie da to się poddaję.
Edytowany przez solldat dnia 27-01-2017 15:14
Zaprawdę wódka jest potężna, lecz bimber większą mocą włada.
 
mosfit
Próbowałeś tego http://grylewicz.pl/kabel-usb-rs232-p...ad-kod-10/
Router- Ubiquiti USG-Pro-4 (FTTH)
Lan- Ubiquiti Switch US-8-150W , GS724Tv4 ProSafe
Wifi- 2x UAP-AC-Pro + 2x Ap OpenWrt 23.05 802.11r
Nas- DS918+
 
kille72

Cytat

solldat napisał(a):
przejdę na 7,jak nic to nie da to się poddaję.


Wyslesz do Steel_Rat i Ci zrobi za flaszke Smile
 
solldat
update faild:-\... robię update tym graficznym tftp2. nie dochodzi do konca, a juz zaczyna drugą próbę. Dlaczego tak się dzieje? a jeszcze drugie pytanie tftp w terminalu? nie mam takiej usługi.. skąd ją wziąć? no i 3- którą paczkę najlepiej instalować? bin czy chk?

Połączony z 27 styczeń 2017 19:05:12:
jaaaaaaa za 10 razem poszło! ;-)dlaczego nie za drugim?! Dzięki Panowie za pomoc....
Edytowany przez solldat dnia 27-01-2017 19:05
Zaprawdę wódka jest potężna, lecz bimber większą mocą włada.
 
Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 9

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,117
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

tamtosiamto
31-03-2024 12:54
Wesolego jajka wszytskim forumowiczom Grin

tamtosiamto
28-03-2024 23:24
tak, tak zgadza sie, ale ja pytam o wykluczenie noda na guest network w first set, i to nie dziala

Adooni
24-03-2024 13:16
Guest network is currently designed to allow the first set of each band (2.4G, 5G, 5G-1) available to the AiMesh node

tamtosiamto
24-03-2024 03:03
ale w 1 jest opcja do wyboru - dla calej sieci albo rutera only i wlasnie o tym mowie, ze nie dziala

Adooni
23-03-2024 16:31
w dokumencie asusa jest ze wlasnie dla 1 ma dzialac na nodach tez

tamtosiamto
23-03-2024 15:39
tak, ale nie zmienia to faktu, ze w pierwszej nie dziala wylaczanie aimesh dla goscinnej( a powinno), czyli jest jakis bug. Mam start soft, bo to dsl-ac68 ktory nie jest juz updateowany

Adooni
22-03-2024 18:07
nie, 1 wsza bedzie wszedzie trzeba 2ga zrobic dla kazdego pasma te nie sa przenoszone

tamtosiamto
19-03-2024 19:57
czyli jak mam jedna siec goscinna to powinno dzialac separowanie gosci od noda -a nie dziala Smile

tamtosiamto
19-03-2024 19:50
@Adooni 'Only one set is available for 1 band' i tak mam-1 set dla 2.4ghz i 1 dla 5ghz-czy czegos nie rozumiemW drugiej sieci goscinnej nie ma opcji wyboru Ruter only/ All nodes

Adooni
19-03-2024 19:14
no to przeczytaj to 2 pod - 1 stet z kazdego pasma jest dopuszczony na nody. zrob 2 siec jako goscinna na danym pasmie i wtedy sprawdz

71,121,798 unikalnych wizyt