01 Grudnia 2021 13:11:12
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato


Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· ASUS RT-AX86U+świat...
· [DIY] NAS bez kompro...
· Jaki router wybrać-...
· [S] Sprzedam Asus SC...
· AiMESH Asusa.
· Merlin/transmission ...
· Jaki Router ? PILNE !
· WNR3500Lv2
· Przekierowanie użyt...
· Debrick netgear R7000
· [S] Unifi U6-LITE
· Przepustowość łą...
· Błąd nr 13 - insta...
· Multiroom N z wykorz...
· Słaby transfer po W...
· reverse proxy nginx ...
· OMV priorytet aplikacji
· Konfiguracja serwera...
· Nie mogę dodawać s...
· rt-ac87u maksymanla ...
Najpopularniejsze obecnie wątki
· WNR3500Lv2 [727]
· Jaki router wybra... [63]
· AiMESH Asusa. [36]
· [DIY] NAS bez kom... [10]
· Jaki Router ? PIL... [6]
· Merlin/transmissi... [4]
· ASUS RT-AX86U+św... [2]
· [S] Sprzedam Asus... [2]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
37% [146 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [205 głosów]

Atheros
Atheros
5% [21 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [4 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
3% [12 głosów]

Ogółem głosów: 395
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
18.212.120.195
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: PORTAL :: » Projekty
 Drukuj wątek
Tablica v3
lpm11
Witam!
Ja mam taki problem, że przy zmianie Tomato z 1.25 na 1.27 przestał mi startować mini_httpd, dołączony w paczce. Start przez skrypt WAN Up:
/jffs/mini_httpd -d /jffs/www -p 80 &>/tmp/error
W pliku /tmp/error pojawia się wpis: unknown user - 'nobody'.
Gdy wywołam tak:
/jffs/mini_httpd -d /jffs/www -p 80 -u root &>/tmp/error mam wpis:
unknown user - 'root'.
Gdy polecenie jest wywoływane przez skrypt przycisku SES wszystko działa poprawnie.
Gdy wywołuję je z konsoli, wszystko także działa bez problemów.
Ale ja chciałbym, żeby startowało automatycznie.
Co to może być? Czyżby jakiś chroot? Jak to sprawdzić i naprawić?

 
shibby
tak. Jak masz tomato PL z koncowka H to uzywasz tablicy
http://tomato.groov.pl/Exp/board.tgz
Router: EdgeRouter ER-12
Switch: Ubiquiti US-8-150W
Wi-Fi: Ubiquiti UAP-AC-Pro + U6-Lite
NAS: Xpenology DS918+
Serwer: Dell 3040M
 
franek_89
Mam problem z instalacją tablicy (Ovislink WL 1600 GL Tomato v1.25.8646 .2RAF ND PL)

# cd/jffs
-sh: cd/jffs: not found
# wget http://tomato.groov.pl/Exp/board.tgz
Connecting to tomato.groov.pl (195.28.17.37:80)
# tar -xvzf board.tgz
board/
board/script.js
board/wwwbr/
board/wwwbr/script.js
board/wwwbr/tomato.css
board/wwwbr/msg.sh
board/wwwbr/json.js
board/wwwbr/languages.js
board/wwwbr/index.sh
board/board/
board/board/.htpasswd
board/board/dn.gif
board/board/clear.gif
board/board/blockSelected.sh
board/board/conf.sh
board/board/addUser.sh
board/board/loader.gif
board/board/settings
board/board/.conf
board/board/table.sh
board/board/savePages.sh
board/board/savePage.sh
board/board/messages.sh
board/board/blocked.sh
board/board/cherr.sh
board/board/stat_hist.txt
board/board/up.gif
board/board/settings.sh
board/board/deleteUser.sh
board/board/statreset.sh
board/board/trans_speed.sh
board/board/spin.gif
board/board/cross.gif
board/board/stats.sh
board/board/users
board/board/block.sh
board/board/updateUser.sh
board/board/sendMsg.sh
board/board/tick.gif
board/board/index.sh
board/board/pages.sh
board/board/about.sh
board/board/saveConf.sh
board/board/board.sh
board/board/userNVRAM.sh
board/tomato.css
board/table.sh
board/gen_stat_host.sh
board/cherr.sh
board/msg.sh
board/errors/
board/errors/err400.htm
board/errors/err404.htm
board/json.js
board/index.asp
board/pages/
board/pages/info.htm
board/pages/msg.htm
board/languages.js
board/hostsset.sh
board/install.sh
board/index.sh
board/jsmin.js
# rm board.tgz
# cd board
# ./install.sh tomato 800
rm: cannot remove '/var/wwwext': No such file or directory
WywoĹaÄ zapisywanie statystyk w historii przy restarcie routera? (t/N)
t
./install.sh: cd: line 28: can't cd to /var/wwwext/wwwbr
Commit... done.
 
shibby

Cytat

cd/jffs


a odstep po cd gdzie zgubiles? przeciez wyraznie ci blad wyskoczyl

Cytat

-sh: cd/jffs: not found

Router: EdgeRouter ER-12
Switch: Ubiquiti US-8-150W
Wi-Fi: Ubiquiti UAP-AC-Pro + U6-Lite
NAS: Xpenology DS918+
Serwer: Dell 3040M
 
franek_89
Dzięki tablica już działa, ale nie działają statystyki w jaki sposób je uruchomić?
 
shibby
dodac do firewalla regulki zliczania a wiec

Cytat

iptables -N download
iptables -N upload
iptables -I FORWARD 1 -j download
iptables -I FORWARD 2 -j upload
iptables -A download -d 192.168.1.2 -s ! 192.168.1.0/24
iptables -A upload -s 192.168.1.2 -d ! 192.168.1.0/24
iptables -A download -d 192.168.1.3 -s ! 192.168.1.0/24
iptables -A upload -s 192.168.1.3 -d ! 192.168.1.0/24


itd w zaleznosci ile masz ipkow.
Router: EdgeRouter ER-12
Switch: Ubiquiti US-8-150W
Wi-Fi: Ubiquiti UAP-AC-Pro + U6-Lite
NAS: Xpenology DS918+
Serwer: Dell 3040M
 
1jaa
Może mnie zlinczujecie ale zapytam bo nie widziałem takiej odpowiedzi. Wchodzę na 192.168.1.1:8000/board i wyskakuje błąd "404 Nie znaleziono
Nie znaleziono"

Co z tym fantem?

Pozdrawiam
1jaa
 
ScApi
Jak by ktoś był zainteresowany mogę wrzucić ciut zmodyfikowaną wersję tablicy jeżeli chodzi o staty.

Wygląda to tak:

img200.imageshack.us/img200/5615/nowyobrazmapybitowejkv.th.png

P.S. Metodą prób i błędów osiągnąłem takie coś więc w kodzie samych statystyk jest na pewno masa błędów i masa niepotrzebnych wpisów ale działa ,bynajmniej u mnie.
 
jacekn
To wrzucaj przetestujemy
Asus RT-AC56U
TP-Link Switch TL-SG1005D x 2

Pozdrawiam Jacek
 
ScApi
Do momentu jakichś wstępnych testów i bugfixów tablicy nie upublicznię, wersje testową mogę wysłać komuś mailem jak by był chętny do testów, prośby najlepiej na PW. Żeby uniknąć zamieszania i zbędnych pytań czemu coś nie działa.
 
darekimi
Panowie a ja mam tak:

ruter ovislink 1600GL
soft tomato-ND-SM_1.27PL.42H.trx
wlaczone DHCP przydielone dhcp
wgrana tablica V3

Skrypty

uruchom
ln -s /jffs/board /var/wwwext

Zamkniecie
/var/wwwext/board/statreset.sh

Firewall
/var/wwwext/board/messages.sh
/var/wwwext/board/blocked.sh
/jffs/board/hostsset.sh

Uruchom WAN
cd /var/wwwext/wwwbr
httpd -a -b -p 8000

Wszystko ladnie sie wgralo tablica ruszyla statystyki sa ale:
http://192.168.1.2:8000/board nie dziala co jest zle????
Edytowany przez darekimi dnia 03-11-2010 21:16
 
shibby
jak uzywasz tablice Marisuza to
http://192.168.1.2/ext/
Edytowany przez shibby dnia 04-11-2010 09:35
Router: EdgeRouter ER-12
Switch: Ubiquiti US-8-150W
Wi-Fi: Ubiquiti UAP-AC-Pro + U6-Lite
NAS: Xpenology DS918+
Serwer: Dell 3040M
 
darekimi
Okey tablica dziala zalogowalem sie przez http://192.168.1.2/ext/ puscilem komunikat na drugi swoj kom stacjonarny nic sie niepokazalo a kompa zablokowalo zostaje tylko restart rutera i wszystko wraca do normy.Co jest zle
Edytowany przez darekimi dnia 04-11-2010 20:28
 
shibby
dopisz do firewalla

Cytat

iptables -A INPUT -p tcp -i br0 --dport 8000 -j ACCEPT

Router: EdgeRouter ER-12
Switch: Ubiquiti US-8-150W
Wi-Fi: Ubiquiti UAP-AC-Pro + U6-Lite
NAS: Xpenology DS918+
Serwer: Dell 3040M
 
darekimi
Teraz w firewall mam tak

/var/wwwext/board/messages.sh
/var/wwwext/board/blocked.sh
/jffs/board/hostsset.sh
iptables -A INPUT -p tcp -i br0 --dport 8000 -j ACCEPT

Wczesniej jak wysylalem wiadomosc to odrazu blokowal kompa teraz nieblokuje przy wyslaniu wiadomosci ale drugi komp tej wiadomosci niewidzi a pisze ze odebrano
 
darekimi
No co nikt nie pomoze?????????????/
 
ScApi
A chociaż przez chwilę wyświetla się "Nie Odebrano" jeżeli nie posprawdzaj prawa zapisu do plików, może w ogóle nie aktualizuje reguł bo nie może ich zmienić.
 
darekimi
Tak przez chwile ktoregos dnia jak testowalem to tak bylo ze wyswietlal nieodebrano a za chwile odebrano
 
sivy19wlkp
A co trzeba zrobic aby wejsc na tablice z zewnatrz ? ip_zew:8000 (badz :8000/board) nie odpowiadaja.
Edytowany przez sivy19wlkp dnia 21-11-2010 15:02
 
shibby
otworzyc port 8000 na swiat.
Router: EdgeRouter ER-12
Switch: Ubiquiti US-8-150W
Wi-Fi: Ubiquiti UAP-AC-Pro + U6-Lite
NAS: Xpenology DS918+
Serwer: Dell 3040M
 
Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 20

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,053
· Najnowszy użytkownik: jas7o
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

maxikaaz
21-11-2021 17:35
@man1 to puść sobie to światło do piwnicy, stamtąd wypuść skrętkę jakimś pionem wentylacyjnym do mieszkania.

man1
21-11-2021 12:55
juz mam odpowiedz - w przypadku uslugi ftth 900/300 na laczach Orange nie moga tego puscic oficjalnie konwerterem na skretke.

man1
19-11-2021 20:25
czy są tu posiadacze ftth od tmobile? Mieszkam w starym bloku i nie moge wprowadzic swiatlowodu do lokalu, wiec chcialbym by uzyli konweretra na skretke. A tego zrobic podobno nie mogą...

jurekk
05-11-2021 14:27
Ponoć ax82u ma mieć port RMerlina, sam Merlin o tym mowil to mzoe byc najbardziej ekonomiczna wersja

AdrianAdi
05-10-2021 23:03
Przymierzam się do kupna takiego i mam kilka pytań z tym zwoązanych

AdrianAdi
05-10-2021 23:02
Jest tu kto?

AdrianAdi
05-10-2021 22:59
Witam mam pytanie odnośnie routerów gamingowych do ps4 czyli konsoli

Maniek91PL
04-09-2021 10:34
Wink super ! Dzięki ! Adooni ! już testuje co i jak

Adooni
04-09-2021 06:31
sprawdzasz w status - overview, a zmieniasz w Basic - Network

Maniek91PL
03-09-2021 22:37
jak sprawdzić i zmienić kanał w wifi 2.4 w tomato ? Shock

46,319,179 unikalnych wizyt