14 Czerwca 2024 11:28:51
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato


Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· [MOD] FreshTomato-AR...
· [S] edgerouter er-12
· [MOD] Tomato64 (x86-64)
· Dostęp do urządzen...
· Switch zasilany prze...
· Brak dostępu do ust...
· Takedown 2000
· [MOD] FreshTomato-MI...
· [Howto] Xpenology na...
· [HOWTO] Kompilacja "...
· nju swiatło pytania
· konfiguracja router ...
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· Jaki router kupić? ...
· Szukam zaproszenia n...
· dodatkowe złącza s...
· RT-N18U - nie można...
· Firewall nie zawsze ...
· Optware na CIFS
· RT-AX56U - Status kl...
Najpopularniejsze obecnie wątki
· [MOD] FreshTomato... [881]
· [S] edgerouter er-12 [0]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [217 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 417
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
44.221.73.157
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: OPROGRAMOWANIE :: » Tomato - firmware
 Drukuj wątek
[MOD] FreshTomato-ARM
Nagash
Czyszczony wielokrotnie, zarówno w interface Tomato jak i WPS + Power.
 
Ampersand
Może masz nvram zapełniony.
Netgear R7000: FreshTomato 2023.4 AIO-64K
Linksys E4200: FreshTomato 2023.2 MIPSR2 K26 USB Mega-VPN
Linksys E2000: FreshTomato 2023.2-Max
Asus TUF AX3000v2: ...
 
Efamon

Cytat

pedro napisał(a):
Jakiej wersji używasz w tym R7000 (VPN/AIO)?
Zbuduję Ci testowy obraz, z wyłączeniem podejrzanych trzech commitów do sprawdzenia.
Jeśli będzie działać, to będziemy zawężać do dwóch, jednego, etc.

AIO. Jak dostanę, to w ciągu kilku dni postaram się sprawdzić (niestety ostatnio mam bardzo mało wolnego czasu).
 
mariano77
Mój AC68U nadal ma zwiechy routingu co kilka godzin. Jaki polecacie sprzęt? Z Tomato wydajniejszy i pewny (bez błędów iPhone) jest tylko RT-AC3200? Na sieci praktycznie niedostępny, osiągalne jakieś powystawowe.
Nie chce iść w Merlina, ale chyba nie będzie wyboru Frown
 
jurekk
O błędach od iphonów mówi tu jedna osoba i dwie może trzy osoby na zagranicznym forum . jakoby IPhony atakowały ;-) ;-). kolega jest bardzo emocjonalny i może w którym kosciele coś dzowni ale ... , nei jest jasne czy to wada sprzętowa Netgeara, a może i Asusa. A moze wina sterownika wifi czy tez Adblocka. Jesteśmy zasypywani z rożnych stron informacjami. Bo podstawa w takich suyiacjach to powrot do OFW i wykluczenie błedu Netgeara jako takiego itd.
Patrzac na Tomat oAnon jest uzytkowników R7000 kilka tysiecy i jakos kilka osob zglasza uwagi. A t owifi i iphon a to adblock .
Ty tez wróc grzecznniena oFW lub Merlina i obserwuj czy usterka sie powtarza.
AX3000 v2 Tomato
ea6500v2 @Ac66u_B1 @1000 Aimesh
ea6700v cfe (custom) @AC66u_B1 node
node Aimesh,
 
qwerty321
Nie każdy ma nowe ajfony po 7500PLN sztuka. Niemniej jednak błędy są u kilku innych ludzi na linksysinfo.org.
Doszliśmy do wniosku, że winą należy obarczyć ajfona i dnsmasq w włączonym adblockiem. Ajfon nie mogąc siię połączyć ze swoimi serwerami zaczyna w pętli bez końca wysyłać zapytania dns i to powoduje flood, który zawiesza dnsmasq z włączonym adblockiem. Wystarczy też przepuścić adresy applowe w whiteliście i ajfon już nie robi tego głupiego flooda przez co błąd w dnsmasq się nie pojawia mimo, że adblock działa i w związku z tym się router nie zawiesza.

Nie znaczy to, że inne urządzenia nie mogą floodować routera, np zainstalowane na nich appki.

Połączony z 14 październik 2019 20:01:53:

Cytat

mariano77 napisał(a):

Mój AC68U nadal ma zwiechy routingu co kilka godzin. Jaki polecacie sprzęt? Z Tomato wydajniejszy i pewny (bez błędów iPhone) jest tylko RT-AC3200? Na sieci praktycznie niedostępny, osiągalne jakieś powystawowe.
Nie chce iść w Merlina, ale chyba nie będzie wyboru Frown


Jak wyżej napisałem to nie zawiesza się sprzęt ale FreshTomato zawiesza się. Jego jeden ze składników. Co się dzieje u Ciebie to nie mam pojęcia. Byś musiał jeszcze raz opisać wszystko od początku, z dokładnymi szczegółami, od tego skąd masz internet, jak go ustawiasz, co masz za sieć za routerem, jakie urządzenia, jakie usługi używasz na routerze i tak dalej.

Połączony z 14 październik 2019 20:07:23:
No no co to znaczy, że pada Ci routing? Co dokładnie testujesz i w jaki sposób, że uważasz że padł routing? Czy masz tam jakiegoś linuxa po stronie lanu? Czy możesz wrócić do FreshTomato i wsadzić pendrive w router, zainstalować entware i kilka narzędzi, pythona itp?
Skoro da się do niego dostać to i tak dobrze i nie wygląda na to, że masz floodującego ajfona.

Połączony z 14 październik 2019 20:15:57:
A internet masz od kogo, że DHCP jest na WAN ? Jak ten internet dociera ? Radiem z dachu czy jak ? Co to znaczy, że nie ma komunikacji między urządzeniemi w LAN? Nie pingują się? Utraciły adresy IP? Localhosty im sie pingują?
A co się z routera pinguje? SSH działa? Możesz wejść na terminal? Z gui pinguje się coś?
Pytań jest 1000.
Miałem jednego takiego co wpisał ręcznie IP w jakieś urządzenie i pomylił IP z GW i też mu internet przestawał działać.
Edytowany przez qwerty321 dnia 14-10-2019 20:15
 
pedro

Cytat

Miałem jednego takiego co wpisał ręcznie IP w jakieś urządzenie i pomylił IP z GW i też mu internet przestawał działać.


Ty się nie śmiej, bo dzisiaj się złapałem na tym, że jak do kolejnego już testowego routera nie mogłem się dostać po lanie (a po wifi jak najbardziej), to w koncu grzebnąłem ustawienia karty sieciowej. A tam ustawione na stałe IP i maska, pozostałe z jakiegoś flashowania awaryjnego przez Restoration Utility Pfft
Netowski 1Gb/1Gb
Huawei E3372s-153 non-hilink + 2x15dBi MIMO
FreshTomato: Asus RT-AC3200 + RT-N18U + RT-N66U + RT-N12
 
marolman
Czy modem Huawei E3372s-153 non-hilink to modem 3G czy 4G, po podłączeniu do komputera i zainstalowaniu sterowników w menadzęrze urządzeń pojawia mi się w nazwie modem 3G?
..::Linksys WRT54GL::..

..::Ovsilink WL-1600GL::..

..::D-Link DIR-320::..
 
pedro
4G i trzeba wybrać (w routerze) w WAN 4G/LTE jeśli ma się bezproblemowo łączyć.
Netowski 1Gb/1Gb
Huawei E3372s-153 non-hilink + 2x15dBi MIMO
FreshTomato: Asus RT-AC3200 + RT-N18U + RT-N66U + RT-N12
 
qwerty321

Cytat

pedro napisał(a):

Ty się nie śmiej, bo dzisiaj się złapałem na tym, że jak do kolejnego już testowego routera nie mogłem się dostać po lanie (a po wifi jak najbardziej), to w koncu grzebnąłem ustawienia karty sieciowej. A tam ustawione na stałe IP i maska, pozostałe z jakiegoś flashowania awaryjnego przez Restoration Utility Pfft


Myślę, że pytającemu może się właśnie dziać coś takiego. Pytający nie napisał co mu dokładnie dolega z punktu widzenia routera po zalogowaniu się na niego. Jak będzie entware to jest kilka narzędzi i sam linux żeby się rozeznać w sytuacji. Ale np. Ampersand wykrył, że w jego routerze porty są odwrotnie w ustawieniach VLAN mimo reverse port order. Można stracić kilka dni.
Bez zalogowania się na router przez putty niczego się nie dowiemy.

Połączony z 15 październik 2019 00:58:42:

Cytat

pedro napisał(a):

4G i trzeba wybrać (w routerze) w WAN 4G/LTE jeśli ma się bezproblemowo łączyć.


4G akurat działa dobrze. Mam R7000 z modemem usb i drugim modemem 4G ale po ethernecie tam gdzie występuje ten problem przełączania się wanów. Ale mam na nim hosting i maila i działa i nigdy się nie zawiesił :-)
Edytowany przez qwerty321 dnia 15-10-2019 00:58
 
joks
asus rn-18u u mnie natomiast po wgraniu najnowszej wersji, wyczyszczeniu nvram i od razu podłączenia do internetu gdy stawiam na nowo serwer openvpn i wygenerowaniu kluczy dla klientow mam bledy przy probie polaczenia:

VERIFY ERROR depth=1, error=certyficate has expired C-GB, ST=Yorks, L=York, O=FreshTomato, OU=IT, CN=server
OpenSSL:error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certyficate:certyficate verify failed

date mam ustawiona na routerze i komputerze dobra wiec nie wiem czemu mam ze certyfikat wygasl

Połączony z 15 październik 2019 08:02:17:
co ciekawe po wygenerowaniu kluczy dla serwera i klientow na windows z openvpn (plikami bat) i przeniesieniu ich do tomato metoda kopiuj-wklej w odpowiednie miejsca moge sie polaczyc i niemam bledu u klienta przy laczeniu ze certyfikat wygasl. Jak byscie mogli zajac sie bledem. Aha uzywam kierunku klucza po stronie serwera 0 gdyby mialo to znaczenie
Edytowany przez joks dnia 15-10-2019 08:02
 
mariano77

Cytat

qwerty321 napisał(a):

Jak wyżej napisałem to nie zawiesza się sprzęt ale FreshTomato zawiesza się. Jego jeden ze składników. Co się dzieje u Ciebie to nie mam pojęcia. Byś musiał jeszcze raz opisać wszystko od początku, z dokładnymi szczegółami, od tego skąd masz internet, jak go ustawiasz, co masz za sieć za routerem, jakie urządzenia, jakie usługi używasz na routerze i tak dalej.

Połączony z 14 październik 2019 20:07:23:
No no co to znaczy, że pada Ci routing? Co dokładnie testujesz i w jaki sposób, że uważasz że padł routing? Czy masz tam jakiegoś linuxa po stronie lanu? Czy możesz wrócić do FreshTomato i wsadzić pendrive w router, zainstalować entware i kilka narzędzi, pythona itp?
Skoro da się do niego dostać to i tak dobrze i nie wygląda na to, że masz floodującego ajfona.

Połączony z 14 październik 2019 20:15:57:
A internet masz od kogo, że DHCP jest na WAN ? Jak ten internet dociera ? Radiem z dachu czy jak ? Co to znaczy, że nie ma komunikacji między urządzeniemi w LAN? Nie pingują się? Utraciły adresy IP? Localhosty im sie pingują?
A co się z routera pinguje? SSH działa? Możesz wejść na terminal? Z gui pinguje się coś?
Pytań jest 1000.
Miałem jednego takiego co wpisał ręcznie IP w jakieś urządzenie i pomylił IP z GW i też mu internet przestawał działać.


No ok, nie chciało Ci się szukać w moich postach to od nowa :)
Po zmianie z ostatniego Shibby na Fresh 2019.2 router działał poprawnie ok miesiąca. Później zaczęły się opisane poniżej problemy:
Hosty podłączone do routera mogą się na niego zalogować, pingować - niestety wysiada łączność pomiędzy nimi.
Tablica routingu w routerze nie zmienia się. SSH działa. Nowym hostom w LAN przydzielane są IP przez DHCP.
Wróciłem na Shibby, teraz testuje mam Merlina - nadal ten sam problem.
Internet to FTTH od Inea po DHCP, po wystąpieniu problemu odnowienie dzierżawy nie działa.
Problem pojawia się ok 2 razy na dobę (czasami częściej).
Nie sprawdziłem czy router pinguje hosty, na pewno nie pinguje niczego w WAN.
Na routerze działa (do czasu ;) serwer OpenVPN i klient.
Firewall blokuje ok 30 zew. hostów na interfejsie WAN, muszą działać jedynie przez VPN.
Z sieci LAN blokowany jest jedynie 1 host.
Problem pojawia się nawet bez iPhonów w pobliżu - mieszkam w domku i raczej nikt nie "wpada" w zasięg WiFi.

Poniżej log z dzisiejszego poranka (Merlin).
Reset zrobiłem o godz. 8:20 (pomaga tylko chwilowe odłączenie zasilania, systemowy REBOOT nic nie daje).

Oct 15 07:30:16 acsd: scan in progress ...
Oct 15 07:30:17 acsd: scan in progress ...
Oct 15 07:30:17 acsd: scan in progress ...
Oct 15 07:30:17 acsd: selected channel spec: 0x1001 (1)
Oct 15 07:30:17 acsd: Adjusted channel spec: 0x1001 (1)
Oct 15 07:30:17 acsd: selected channel spec: 0x1001 (1)
Oct 15 07:30:25 WLCEVENTD: eth1: Assoc C8:38:XX:XX:XX:XX
Oct 15 07:30:26 dnsmasq-dhcp[233]: DHCPREQUEST(br0) 192.168.1.3 c8:38:XX:XX:XX:XX
Oct 15 07:30:26 dnsmasq-dhcp[233]: DHCPACK(br0) 192.168.1.3 c8:38:XX:XX:XX:XX TSmartfon
Oct 15 07:45:18 acsd: scan in progress ...
Oct 15 07:45:18 acsd: scan in progress ...
Oct 15 07:45:19 acsd: scan in progress ...
Oct 15 07:45:19 acsd: scan in progress ...
Oct 15 07:45:19 acsd: scan in progress ...
Oct 15 07:45:19 acsd: scan in progress ...
Oct 15 07:45:20 acsd: scan in progress ...
Oct 15 07:45:20 acsd: scan in progress ...
Oct 15 07:45:20 acsd: scan in progress ...
Oct 15 07:45:20 acsd: scan in progress ...
Oct 15 07:45:21 acsd: scan in progress ...
Oct 15 07:45:21 acsd: selected channel spec: 0x100b (11)
Oct 15 07:45:21 acsd: Adjusted channel spec: 0x100b (11)
Oct 15 07:45:21 acsd: selected channel spec: 0x100b (11)
Oct 15 07:49:36 WLCEVENTD: eth1: Assoc A4:9B:XX:XX:XX:XX
Oct 15 07:49:36 dnsmasq-dhcp[233]: DHCPREQUEST(br0) 192.168.1.192 a4:9b:XX:XX:XX:XX
Oct 15 07:49:36 dnsmasq-dhcp[233]: DHCPACK(br0) 192.168.1.192 a4:9b:XX:XX:XX:XX P30Pro
Oct 15 07:49:36 dnsmasq-dhcp[233]: DHCPREQUEST(br0) 192.168.1.192 a4:9b:XX:XX:XX:XX
Oct 15 07:49:36 dnsmasq-dhcp[233]: DHCPACK(br0) 192.168.1.192 a4:9b:XX:XX:XX:XX P30Pro
May  5 07:05:02 syslogd started: BusyBox v1.25.1

O godz 7:50 (kiedy wyjeżdżałem na chwilę z domu) wszystko jeszcze działało OK.
Po powrocie ok 8:20 WAN i połączenie pomiędzy hostami już leżały.

Zamówiłem już RT-AC3200, ale super gdyby udało się odratować tego pomidora :)
 
qwerty321

Cytat

mariano77 napisał(a):

Hosty podłączone do routera mogą się na niego zalogować, pingować - niestety wysiada łączność pomiędzy nimi.


Hosty jak są połączone kablem czy radiem? Sprawdź i to i to. Nie pingują sie? Co jest w ich ustawieniach sieci? DHCP czy statyczne? Ustaw statyczne na 2 komputerach i poczekaj do wywałki.
To może też być pokłosie buga, który ja obserwuję tylko w lżejszej wersji.
Ważne czy radiem czy kablem i czy static czy dhcp. Switch też jest programowany w routerze, jeżeli gubi ustawienia to się tego dowiemy.
 
mariano77

Cytat

qwerty321 napisał(a):

Hosty jak są połączone kablem czy radiem? Sprawdź i to i to. Nie pingują sie? Co jest w ich ustawieniach sieci? DHCP czy statyczne? Ustaw statyczne na 2 komputerach i poczekaj do wywałki.
To może też być pokłosie buga, który ja obserwuję tylko w lżejszej wersji.
Ważne czy radiem czy kablem i czy static czy dhcp. Switch też jest programowany w routerze, jeżeli gubi ustawienia to się tego dowiemy.


Nie ma połączeń TCP/IP po WiFi jak i Ethernecie.
Adresy ustawiane na stałe jak i dynamicznie.


Podejrzewam awarię sprzętową. Router wisi na strychu gdzie latem było MEGA gorąco. Temp CPU w Asusie dochodziła do 95 stopni. Podłączyłem wentylator i spadła do max. 71, możliwe że było już za późno (choć działał poprawnie jeszcze kilka tygodni). Skoro problem pojawia się również na Shibby 140 to raczej sprzętówka.
Edytowany przez mariano77 dnia 15-10-2019 16:22
 
jurekk
zmien na ofw
AX3000 v2 Tomato
ea6500v2 @Ac66u_B1 @1000 Aimesh
ea6700v cfe (custom) @AC66u_B1 node
node Aimesh,
 
marolman
Podłączam modem Huawei E3372s-153 non-hilink do portu USB z tyłu.

Internet LTE od operatora plus

W zakładce Basic -> Network -> Wan Settings ustawiam
Type: 4G/LTE
PIN Code: puste
APN: plus
Network Type: Auto
Roaming: No change
MTU: Deafault
Watchdog Mode: traceroute

Przy tych ustawieniach w zakładce Overview -> WWAN Modem
Modem type usbserial
Current Mode undefined

Overview -> WWAN Modem
MAC Address F8:32:E4:A4:F0:A1
Connection Type 4G/LTE
IP Address 0.0.0.0
Subnet Mask 0.0.0.0
Gateway 0.0.0.0
DNS
MTU 1492

Status Connecting...
Connection Uptime -
Remaining Lease Time 0 days, 00:00:00


W zakładce USB and NAS -> Attached Devices
Storage 0 HUAWEI TF CARD Storage No [ Mount ]


Co robię nie tak, modem podłączony pod komputer działa.
..::Linksys WRT54GL::..

..::Ovsilink WL-1600GL::..

..::D-Link DIR-320::..
 
qwerty321
A włączyłeś 3G/4G Modem Support w usb? Czy na pewno APN to plus a nie data na przykład?
 
marolman
3G/4G Modem Support: Before disconnecting Modem from USB port, remember to uncheck box. If modem used usbserial module, you have to reboot router before unplug modem - zaznaczony ptaszek, więc włączony

Połączony z 16 październik 2019 00:33:30:
Jan 1 01:45:00 unknown user.notice switch4g[22252]: 4G MODEM WAN not found - watchdog enabled
Jan 1 01:45:00 unknown user.notice watchdog[22716]: Connection wan DOWN - Reconnecting ...
Jan 1 01:45:00 unknown user.notice switch4g[22756]: 4G MODEM - detecting ...
Jan 1 01:45:00 unknown user.notice switch4g[22756]: 4G MODEM not found in USB_ModeSwitch database - already switched? Loading modules...
Jan 1 01:45:00 unknown kern.info kernel: usbcore: registered new interface driver cdc_wdm
Jan 1 01:45:01 unknown kern.info kernel: usbcore: registered new interface driver qmi_wwan
Jan 1 01:45:02 unknown user.notice switch4g[22756]: 4G MODEM WAN (qmi_wwan) not found ...
Jan 1 01:45:02 unknown kern.info kernel: usbcore: deregistering interface driver qmi_wwan
Jan 1 01:45:02 unknown kern.info kernel: usbcore: deregistering interface driver cdc_wdm
Jan 1 01:45:03 unknown kern.info kernel: usbcore: registered new interface driver cdc_ether
Jan 1 01:45:04 unknown user.notice switch4g[22756]: 4G MODEM WAN (cdc_ether) not found ...
Jan 1 01:45:04 unknown kern.info kernel: usbcore: deregistering interface driver cdc_ether
Jan 1 01:45:05 unknown kern.info kernel: usbcore: registered new interface driver huawei_ether
Jan 1 01:45:06 unknown user.notice switch4g[22756]: 4G MODEM WAN (huawei_ether) not found ...
Jan 1 01:45:06 unknown kern.info kernel: usbcore: deregistering interface driver huawei_ether
Jan 1 01:45:07 unknown kern.info kernel: cdc_ncm: 14-Mar-2012
Jan 1 01:45:07 unknown kern.info kernel: usbcore: registered new interface driver cdc_ncm
Jan 1 01:45:08 unknown user.notice switch4g[22756]: 4G MODEM WAN (cdc_ncm) not found ...
Jan 1 01:45:08 unknown kern.info kernel: usbcore: deregistering interface driver cdc_ncm
Jan 1 01:45:09 unknown kern.info kernel: usbcore: registered new interface driver cdc_ether
Jan 1 01:45:09 unknown kern.info kernel: usbcore: registered new interface driver rndis_host
Jan 1 01:45:10 unknown user.notice switch4g[22756]: 4G MODEM WAN (rndis_host) not found ...
Jan 1 01:45:10 unknown kern.info kernel: usbcore: deregistering interface driver rndis_host
Jan 1 01:45:10 unknown kern.info kernel: usbcore: deregistering interface driver cdc_ether
Jan 1 01:45:11 unknown user.notice switch4g[22756]: 4G MODEM WAN not found - watchdog enabled
Edytowany przez marolman dnia 16-10-2019 00:33
..::Linksys WRT54GL::..

..::Ovsilink WL-1600GL::..

..::D-Link DIR-320::..
 
jurekk
no nie npisałes jaki Apn wpisałes
dwa zalecane jest łączenie modemów przez aktywny hub ( z wlasnym zasilaniem) bo czasem router nie daje odpowiedniego prądu by zasilic modem
trzy modem wkladamy do usb2 czyl iczarnego bo w usb3 czesc ludzi ma problemy z identyfikacja sprrzetu

Połączony z 16 październik 2019 10:24:31:
aktywny hub ma byc usb2 , usb3 jest zle wykrywany
tu jest cos na temat dobrych hubów

https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=8635

Połączony z 16 październik 2019 10:27:16:
https://eko.one.pl/forum/viewtopic.php?id=4046&p=3
Edytowany przez jurekk dnia 16-10-2019 10:27
AX3000 v2 Tomato
ea6500v2 @Ac66u_B1 @1000 Aimesh
ea6700v cfe (custom) @AC66u_B1 node
node Aimesh,
 
pedro
@marolman: log wklej z zimnego startu routera i modemu, tzn. wyłączone zasilanie obu - włączasz na obu i taki log jest potrzebny.
Poza tym, możesz wgrać ostatnią betę (2019.3.220-beta) na tego AC3200.
Netowski 1Gb/1Gb
Huawei E3372s-153 non-hilink + 2x15dBi MIMO
FreshTomato: Asus RT-AC3200 + RT-N18U + RT-N66U + RT-N12
 
Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 44

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,115
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

tamtosiamto
03-06-2024 16:24
poszlo w koncu -najpierw przez restoration jakies stare ddwrt, potem z menu update plik ac66u z art o zmianie 868l->ac66u

tamtosiamto
02-06-2024 21:44
trx size 44560384 > memory size 33554432 nigdy czegos takiego nie widzialem podczas flashowania rutera

tamtosiamto
02-06-2024 21:37
wgrywanie ddwrt z opisu zmiany softu z dlinka na asusa nic nie daje, dalej startuje tomato, wgranie ddwrt dla ac66u wchodzi, ale z niego tez nie da sie wgrac ofw asusa i merlina, kicha

tamtosiamto
02-06-2024 19:57
Probowal ktos wrocic z tomata do OFW ASAUSa na przerowbionym DIR868l -> rt-ac66u ? Ni cholery nie moge dac sobie rady.

RaTaJ
10-05-2024 15:43
Czy intel n100 4x 3,40Ghz z Intel HD i DDR5 byłby dobry, widziałem za 550zł z 8gb ram i ssd 512gb?

Adooni
26-04-2024 14:41
jaki router RMerlin nie pociagne, tomato/ openwrt tak non hilink,

tamtosiamto
23-04-2024 12:35
modem bez smilocka?

man1
22-04-2024 23:27
Czy próbował ktoś uzywac karty voice (z nolimit GB) od tmobile w modemie /routerze? Da się jakoś to zrobić? Bo u mnie neta brak. E3372 Sad

tamtosiamto
31-03-2024 12:54
Wesolego jajka wszytskim forumowiczom Grin

tamtosiamto
28-03-2024 23:24
tak, tak zgadza sie, ale ja pytam o wykluczenie noda na guest network w first set, i to nie dziala

72,989,096 unikalnych wizyt