17 Kwietnia 2024 14:42:25
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato


Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· [Howto] Xpenology na...
· dodatkowe złącza s...
· Szukam zaproszenia n...
· RT-N18U - nie można...
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· [MOD] Tomato64 (x86-64)
· Firewall nie zawsze ...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· Optware na CIFS
· RT-AX56U - Status kl...
· [MOD] FreshTomato-MI...
· Multiroom N z wykorz...
· [S] Asus RT-AC68U E1
· [S] ASUS RT-AC68U
· Rozłączanie klient...
· serwer VPN za wan'em
· Przejscie z dyndns f...
· WDR3600 i problem z WAN
· Jaki USB hub do syno...
· [S] Karta sieciowa Q...
Najpopularniejsze obecnie wątki
· [Howto] Xpenology... [21]
· Szukam zaproszeni... [14]
· dodatkowe złącz... [4]
· RT-N18U - nie mo... [3]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [216 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 416
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
35.174.62.162
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: OPROGRAMOWANIE :: » Tomato - firmware
 Drukuj wątek
[MOD] Tomato 1.28 ND USB na kernelu 2.6
lorak
nie rozumiem "ale nie mam możliwości sprawdzenia PPPoE z modemem w bridge"
Znaczy masz modem jako bridge i w WNR 3500L PPPoE czy nie?

Na marginesie Tomato 55 nie jest dla WNR 3500L Smile

No nic. Może ktoś miał już taki problem i pomoże?
Jeśli nie, to jutro wrzucam od nowa Tomato.
 
hermes-80

Cytat

Na marginesie Tomato 55 nie jest dla WNR 3500L

Coś ci się pomieszało !
Pewnie, że jest.
Nie mam możliwości sprawdzenia ponieważ WAN mam na Dynamick IP z DHCP
===============================================================
Netgear WNR3500L v1
Podziękowania dla administracji Openlinksys.info!
 
lorak
Zmieniłem soft na 055 Mega VPN od Shibbiego
Nadal jest to samo
W nocy nikt nie był podpięty do routera i cały czas robił reconnecta

Logi wyglądają tak jak ten ostatni, który wkleiłem.

Czego to może być wina?
Edytowany przez lorak dnia 26-06-2011 10:56
 
hermes-80
Sprawdzałeś logi modemu ??
Shibby wydał nowszy 60 ale to nie zmieni sytuacji.
W dodatku sprawdź czy to samo dzieje się na OFW jeśli tak to albo router albo modem do wymiany.
===============================================================
Netgear WNR3500L v1
Podziękowania dla administracji Openlinksys.info!
 
lorak
Jak już pisałem wcześniej, nie mam dostępu do modemu
Co to jest OFW? Po obiedzie będę miał dostęp do modemu to podłączone znowu starego netgeara i zobaczę co będzie się działać.
Przy okazji spojrzę na logi
 
hermes-80
OFW - Oryginalne firmware - czyli to dostarczone przez fabrykę Netgear'a
===============================================================
Netgear WNR3500L v1
Podziękowania dla administracji Openlinksys.info!
 
lorak
zmieniłem na OFW.
Dam znać za parę minut

EDIT

na oryginalnym sofcie wszystko działa tak jak trzeba (na razie)
ściągnąłem ponad 2GB, speedtest pokazuje Ping 23, DL 20,05Mb/sec UP 1,03Mb/sec.

Zobaczymy jak długo.
Edytowany przez lorak dnia 26-06-2011 12:15
 
hermes-80
Skoro tak to jakaś niekompatybilnośc w Tomato musi występować.
Sprawdzałeś na DD-WRT ??
Bawiłeś się MTU
Zmieniałeś Keep alive na inne parametry ??

Gdzieś już z wątkiem i problemem z pppd na forum się już spotkałem ale nie potrafię wskazać.
===============================================================
Netgear WNR3500L v1
Podziękowania dla administracji Openlinksys.info!
 
lorak
zostawię do jutro oryginalny soft, jeśli wszystko będzie dobrze to jutro będę bawił się DD-WRT.
 
hermes-80
http://openlinksys.info/forum/viewthr...post_80339 Tu masz identyczny przypadek - napisz do kolegi i zdaj raport dla innych
Szukaj postów SebiCo tam jest ten problem poruszany.
Edytowany przez hermes-80 dnia 26-06-2011 12:48
===============================================================
Netgear WNR3500L v1
Podziękowania dla administracji Openlinksys.info!
 
exec
Może sie komuś przyda ta informacja: Flashowałem dziś 3 sztuki Netgearów WNR3500L metodą z poradnika w tym temacie i zaobserwowałem coś takiego:

Pierwsza sztuka zaakceptowała hasło które wyciąga się komendą nvram get http_passwd natomiast dwa kolejne routery już nie. Myślałem że je uwaliłem ale wystarczyło po flashu i pierwszym restarcie zrobić reset ustawień fabrycznych przyciskiem z tyłu obudowy i wszedłem przez admin/admin.

Flashowałem tymi wersjami
najpierw dd-wrt.v24-14896_NEWD-2_K2.6_mini-WNR3500L.chk
potem tomato-K26USB-1.28.905xRAF-EN-MIPSR2-079V-Big-VPN.bin
 
shibby
potwierdzam. ja w sumie mialem jeszcze lepiej. Login/pass w ddwrt ustawiłem admin/admin. Po zapisaniu hasha hasła i flashu na tomato nie przyjmował mi admin/hash za to hash/hash już przyjął Smile

Najleopsza metoda to po wgraniu tomato zrobic reset przyciskiem (wylaczamy zasilanie, wciskamy reset, wlaczamy zasilanie i trzymamy reset przez 30sek. puszczamy, wylaczamy, wlaczamy zasilanie i gotowe)
Proxmox VE: i7-7700T, 48GB RAM, 3x2TB SSD, 1x1TB SSD, 512GB NVMe, Intel X710-DA2 SFP+
VM Router: OpenWRT 22.03.4
VM NAS: Synology DS920+
VM VPS: Debian, WWW, Home Assistant
Switch: Netgear MS510TXPP
Switch: Ubiquiti USW-Flex-mini - szt. 2
Wi-Fi: Ubiquiti U6-Lite - szt. 2
 
cross
Hm ja instalowałem z googlowskiego poradnika na Asus N66U hehe Pfft

I chyba jest to prostszy sposób na flash na Asus N66U za pomocą apki od Asusa Firmware Restoration

poradnik: https://gist.github.com/joshenders/3941269
Firmware: http://tomato.groov.pl/download/K26RT-N/build5x-121-EN/Asus%20RT-N66u%2064k/
 
shibby
cross - brawo za odkopanie tematu po prawie 3ch latach Wink
Proxmox VE: i7-7700T, 48GB RAM, 3x2TB SSD, 1x1TB SSD, 512GB NVMe, Intel X710-DA2 SFP+
VM Router: OpenWRT 22.03.4
VM NAS: Synology DS920+
VM VPS: Debian, WWW, Home Assistant
Switch: Netgear MS510TXPP
Switch: Ubiquiti USW-Flex-mini - szt. 2
Wi-Fi: Ubiquiti U6-Lite - szt. 2
 
cross

Cytat

shibby napisał(a):

cross - brawo za odkopanie tematu po prawie 3ch latach Wink


Nowy na forum Pfft I chciałem się podzielić spostrzeżeniami Pfft
 
Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 9

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,117
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

tamtosiamto
31-03-2024 12:54
Wesolego jajka wszytskim forumowiczom Grin

tamtosiamto
28-03-2024 23:24
tak, tak zgadza sie, ale ja pytam o wykluczenie noda na guest network w first set, i to nie dziala

Adooni
24-03-2024 13:16
Guest network is currently designed to allow the first set of each band (2.4G, 5G, 5G-1) available to the AiMesh node

tamtosiamto
24-03-2024 03:03
ale w 1 jest opcja do wyboru - dla calej sieci albo rutera only i wlasnie o tym mowie, ze nie dziala

Adooni
23-03-2024 16:31
w dokumencie asusa jest ze wlasnie dla 1 ma dzialac na nodach tez

tamtosiamto
23-03-2024 15:39
tak, ale nie zmienia to faktu, ze w pierwszej nie dziala wylaczanie aimesh dla goscinnej( a powinno), czyli jest jakis bug. Mam start soft, bo to dsl-ac68 ktory nie jest juz updateowany

Adooni
22-03-2024 18:07
nie, 1 wsza bedzie wszedzie trzeba 2ga zrobic dla kazdego pasma te nie sa przenoszone

tamtosiamto
19-03-2024 19:57
czyli jak mam jedna siec goscinna to powinno dzialac separowanie gosci od noda -a nie dziala Smile

tamtosiamto
19-03-2024 19:50
@Adooni 'Only one set is available for 1 band' i tak mam-1 set dla 2.4ghz i 1 dla 5ghz-czy czegos nie rozumiemW drugiej sieci goscinnej nie ma opcji wyboru Ruter only/ All nodes

Adooni
19-03-2024 19:14
no to przeczytaj to 2 pod - 1 stet z kazdego pasma jest dopuszczony na nody. zrob 2 siec jako goscinna na danym pasmie i wtedy sprawdz

71,126,419 unikalnych wizyt