Witam Panowie poszukuje softu ASUSWRT marlina na te rutery, może ktoś ma działające linki,
Ruter R6400v1
Ruter R6400V2
Tomato to super soft, lecz zależny mi na aicloud 2.0
oryginalny soft ma taką opcję, lecz chcę zrobić repeater,
a najlepiej jak może jakaś tutkę tak aby nie uceglić rutera
widzisz osoba ktora to proawadzila zmienila router a jeden z powodow tego ze linki wygasly/ zostaly usuniete ze duzo osob uwalilo router z roznych powodów podczas wgrywania tego softu
Kilka lat temu przerabialem ten temeat albo ludzie brickowali routerki albo np po wgraniu i resecie czy reboot resetowały sie ustawienia ustawienia. Była loteria czy dziala czy nie, nie mozna było zmieniać regionu wi-fi itd. No i potem może wystąpić rpoblem z powrotem na DD-WRT czy ori - czesto ludzie serial uzywali.
ogolnie to SNB forum gdzie RMerlin siedzi walczy i nie pozwala na zakladanie postow na temat RMerlina na nie Asusowe routerki wiadomo IP (wlasnosc intelektualna) itp.
tak samo poginely CFE stare do Asusow z roznych stronek zeby ludize nie modyfikowali tylko kupowali nowe routerki.
tutaj masz link do github osoby ktora tworzyla ten firmware https://github.com/koolshare wiec jak cos jest to tutaj znajdziesz.
Orange 300/50 Mb/s + ONT Terminal HPE MS gen8 Proxmox 7.0-11 VMs: Router OPNsense 23.X-amd64 and OMV HPE MicroServer gen8: Xeon E3-1265Lv2, 16GB (2x KTH-PL316E/8G), HP 331T, 4x4TB WD RED Asus RT-AC68U AccessPoint
Super dzięki za info.
A masz może jakieś rozwiązanie bo mam te rutery na ddwrt, czy oryginalnym sofcie, a chce mieć ten dysk sieciowy za natem, a soft oryginalny jest mega ograniczony w funkcjach,
na cos takiego to trzeba nowy temat zalozyc. ja juz do tego FT nie uzywam. rozumiem ze masz ustawione 2 WAN. WAN i WAN6 tz 2 konfiguracje PPPoE.
PanRatio
09-09-2023 22:15
Używa ktoś FreshTomato ze światłowodem Orange i zewnętrznym ONT? Udało się wam odpalić jednocześnie IPv4 i IPv6?
majkel152
24-08-2023 20:37
@ovner - przy tandemie pfsense router + openwrt ap to nie ma sensu już...
ovner
23-08-2023 18:20
Czy na horyzoncie widać już oznaki FT dla TUF-AX5400 ?
pedro
18-08-2023 10:35
No cóż, trudno. To nie sprawdzimy co jest nie tak.
Adooni
12-08-2023 18:57
ale sprawdizlemjak nie zmieniam ustawien LTE jak pasmo LTE np to wszystko jest ok jak zmienie to reboot nie pomaga i nie pobiera dzierzawy. power Off dziala. Niestety nie mam juz dostepu do routerka
Adooni
12-08-2023 18:54
@perdo nic nie dotarło cos musiał wyciać nawet nie mam w span u siebie i w necie na poczcie WP
pedro
10-08-2023 13:16
@Adooni: czytałeś maile ode mnie?
tkski
26-07-2023 17:36
Cześc, posiadam FreshTomato
Version 2021.2 on Asus RT-AC68R/U , czy da się na tym ustawic filtrowanie na danym IP okreslonych adresów stron?