24 Luty 2017 09:03:02
Nawigacja
· Strona Główna
· Galeria
· Forum
· Linki

· Tomato by Shibby

· Wiki-OpenWrt
· Wiki-DD-WRT
· Emulatory sprzętu

Darowizna
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
· Połączenie dwóch rou...
· Problem z ea6700
· Uwalony? Asus RT-n18...
· strona ze statystykami
· [MOD] Tomato by shibby
· pendrive , hdd do to...
· [K] ubnt mimo AMO 5G13
· Problem z OpenVpn
· Tuner satelitarny + ...
· wymiana ea6700 na ro...
· Kompilacje by @kille72
· Multiroom N z wykorz...
· [S] Ruter Asus RT-N18U
· [K] Kupię ASUS RT-AC68U
· ASUS RT-AC87U - Kil...
· Asus ac56u overclock...
· Tomato i Netgear R6400
· Router do projektu n...
· [s] ASUS RT-AC68u Wr...
· Asus rt ac56u open vpn
Najciekawsze tematy
· [MOD] Tomato by s... [13137]
· Multiroom N z wyk... [798]
· Kompilacje by @ki... [247]
· RT-N18U - ARM z j... [237]
· Zaufany certyfika... [88]
· Instalacja Entwar... [48]
· Step-by-step Open... [46]
· Tuner satelitarny... [41]
· Połączenie dwóch ... [28]
· wymiana ea6700 na... [20]
· Dysk sieciowy pod... [16]
· Router do projekt... [15]
· Asus ac56u overcl... [13]
· Tomato i Netgear ... [13]
· tani, stabilny ro... [8]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
42% [118 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
48% [134 głosów]

Atheros
Atheros
5% [15 głosów]

Marvell
Marvell
1% [3 głosów]

Ralink
Ralink
0% [1 głos]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [3 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
2% [7 głosów]

Ogółem głosów: 281
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38

Archiwum ankiet
Reklama
Twoje IP
54.166.3.44
Reklama
Zobacz temat
OpenLinksys » :: PORTAL :: » Tutoriale
 Drukuj temat
[YT] Owncloud7 na Tomato z użyciem wbudowanego serwera WWW
shibby Dziekuje za dotacje
Nginx

# vi /etc/nginx/nginx.conf

Dodaj następujący wiersz do http lub serwera

# set client body size to 100M #
client_max_body_size 100M;


spróbuj do okna Custom Configuration dopisać:
http {
client_max_body_size 100m;
}

Asus RT-AC3200 Tomato v1.28 K26ARM-136
Netgear ReadyNAS Pro4 OS6
-----------
http://tomato.gro... - moje kompilacje Tomato
 
http://tomato.groov.pl
ekwadorczyk
Dalej bez rezultatów ....
Netgear R7000 + Tomato v1.28 K26ARM-122-64k
 
mp3zenek
Witam

Niestety u mnie to samo, szukam, kombinuje i jak na razie bez rezultatów.

Dodam że nie ma znaczenia czy wgrywam przez przeglądarkę czy też przez aplikację.
W obu przypadkach otrzymuję taki komunikat:
request entity too large
 
ekwadorczyk
To jesteśmy w tym samym punkcie. Kombinuje dalej. Pozdro
Netgear R7000 + Tomato v1.28 K26ARM-122-64k
 
susser
U mnie po wpisie do pliku konfiguracyjnego nginx.conf
http {
client_max_body_size 100m;
}
wszystko smiga...
Pozdrawiam
 
shibby Dziekuje za dotacje
@susser - czyli wpis do custom nginx + dodanie dwóch linijek do php.ini rozwiązuje problem?
Asus RT-AC3200 Tomato v1.28 K26ARM-136
Netgear ReadyNAS Pro4 OS6
-----------
http://tomato.gro... - moje kompilacje Tomato
 
http://tomato.groov.pl
susser
niestety nie do Custom, tylko bezposrednio w pliku /etc/nginx/nginx.conf.
Przez Custom nic nie szlo zrobic.
Po wylaczeniu routera plik niestety samoczynnie sie usuwa i wkleja pierwotna konfiguracje, nawet po wlaczeniu Keep Config Files.
W moim przypadku Netgear R7000
Jesli chodzi o dwie wczesniejsze linijki, najpierw dodalem je do System Commands w GUI a potem zapisalem, nie musialem wlaczac i wylaczac routera, poniewaz zainicjalizowal odrazu.
Wiec wszystko dziala zaj.... Gratuluje Softu, naprawde kawal dobrej roboty Shibby.
Pozdrawiam
 
mb36
Ja właśnie wgrałem Tomato do swojego nowego RT-AC56U, zainstalowałem owncloud i oba wpisy w init i configu ngix nie pomagają.

Log z ngix'a
2014/09/05 18:50:15 [error] 1121#0: *1 client intended to send too large body: 2573358 bytes, client: 192.168.1.20, server: tomato, request: "POST /index.php/apps/files/ajax/upload.php HTTP/1.1", host: "192.168.1.1:85", referrer: "http://192.168.1.1:85/index.php/apps/files/?dir=%2F"

A tak przy okazji, pytanie:
Czy w RT-AC56U z softem Tomato by Shibby świeci tylko dioda power, bo u mnie tak jest, firmware: tomato-RT-AC56U-ARM--122-AIO-64K.trx
 
susser
Skopiuj z init te dwa wpisy i wklej je bezposrednio do System Command i nacisnij EXecute.
Nie usuwaj tych wpisow z init.
Wylacz Serwer Nginx wcisnij Enable Server on Start, PHP, Keep Config File.
Zapisz.
Wejdz w etc/nginx/nginx.conf dodaj wpis

http {
client_max_body_size (iloscmega)m;

zapisz plik i potem jescze nacisnij save w tomato.
Wlacz serwer no i powinno smigac.
Pozdrawiam
 
mb36
No niestety robię tak jak piszesz i cały czas komunikat Request Entity Too Large
 
susser
Wklej prosze swoj caly nginx.conf to zobaczymy co da sie zrobic.

Pozdr.
 
mb36
# NGinX generated config file
user nobody;
worker_processes 1;
worker_cpu_affinity 0101;
master_process off;
worker_priority 10;
error_log /tmp/var/log/nginx/error.log;
pid /tmp/var/run/nginx.pid;
worker_rlimit_nofile 8192;
events {
worker_connections 512;
}
http {
include /tmp/etc/nginx/mime.types;
include /tmp/etc/nginx/fastcgi.conf;
default_type application/octet-stream;
log_format main '$remote_addr - $remote_user [$time_local] $status '
'"$request" $body_bytes_sent "$http_referer" '
'"$http_user_agent" "$http_x_forwarded_for"';
sendfile on;
server {
listen 85;
server_name Tomato;
access_log /tmp/var/log/nginx/access.log main;
location / {
root /opt/owncloud;
index index.html index.htm index.php;
error_page 404 /404.html;
error_page 500 502 503 504 /50x.html;
location /50x.html {
root /opt/owncloud;
}
location ~ ^(?<script_name>.+?\.php)(?<path_info>/.*)?$ {
try_files $script_name = 404;
include /tmp/etc/nginx/fastcgi.conf;
fastcgi_param PATH_INFO $path_info;
fastcgi_pass 127.0.0.1:9000;
}
location ~ ^/(images|javascript|js|css|flash|media|static)/ {
root /opt/owncloud;
expires 10d;
}
}
}
}

http {
client_max_body_size 100m;
}
ASUS RT-AC56U + tomato-RT-AC56U-ARM--122-AIO-64K
 
susser
# NGinX generated config file
user nobody;
worker_processes 1;
worker_cpu_affinity 0101;
master_process off;
worker_priority 10;
error_log /tmp/var/log/nginx/error.log;
pid /tmp/var/run/nginx.pid;
worker_rlimit_nofile 8192;
events {
worker_connections 512;
}
http {
client_max_body_size 100m; TUTAJ NIE NA KONCU
include /tmp/etc/nginx/mime.types;
include /tmp/etc/nginx/fastcgi.conf;
default_type application/octet-stream;
log_format main '$remote_addr - $remote_user [$time_local] $status '
'"$request" $body_bytes_sent "$http_referer" '
'"$http_user_agent" "$http_x_forwarded_for"';
sendfile on;
server {
listen 85;
server_name Tomato;
access_log /tmp/var/log/nginx/access.log main;
location / {
root /opt/owncloud;
index index.html index.htm index.php;
error_page 404 /404.html;
error_page 500 502 503 504 /50x.html;
location /50x.html {
root /opt/owncloud;
}
location ~ ^(?<script_name>.+?\.php)(?<path_info>/.*)?$ {
try_files $script_name = 404;
include /tmp/etc/nginx/fastcgi.conf;
fastcgi_param PATH_INFO $path_info;
fastcgi_pass 127.0.0.1:9000;
}
location ~ ^/(images|javascript|js|css|flash|media|static)/ {
root /opt/owncloud;
expires 10d;
}
}
}
}

Spojrz gdzie ja wkleilem a gdzie ty. Teraz musi chodzic...
Grin
Pozdrawiam
 
mb36
Dzięki @susser
OK działa, ale tylko do restartu, po restarcie routera brak wpisu Sad
ASUS RT-AC56U + tomato-RT-AC56U-ARM--122-AIO-64K
 
susser
Tu ze tak powiem Shibby bedzie musial wkroczyc...
 
dar3k
mb36 napisał(a):

Dzięki @susser
OK działa, ale tylko do restartu, po restarcie routera brak wpisu Sad

To skopiuj ten plik na dysk i po zamontowaniu dysku zrób dowiązanie lub kopiuj go z dysku w skrypcie firewalla lub montowania dysku powinno pomóc.
Moj router RT-AC56U @ 1200,800 MHz
 
https://dar3k.no-ip.org
shibby Dziekuje za dotacje
susser napisał(a):

Tu ze tak powiem Shibby bedzie musial wkroczyc...


dodam trzy pola textarea do GUI dla nginx. Jedno do wprowadzania zmian w sekcji http {}, drugie w sekcji server {} i ostatnie dla zmiennych w php.ini Smile To powinno rozwiązać problem.
Asus RT-AC3200 Tomato v1.28 K26ARM-136
Netgear ReadyNAS Pro4 OS6
-----------
http://tomato.gro... - moje kompilacje Tomato
 
http://tomato.groov.pl
mb36
shibby napisał(a):

dodam trzy pola textarea do GUI dla nginx. Jedno do wprowadzania zmian w sekcji http {}, drugie w sekcji server {} i ostatnie dla zmiennych w php.ini Smile To powinno rozwiązać problem.


A kiedy można się spodziewać Smile
ASUS RT-AC56U + tomato-RT-AC56U-ARM--122-AIO-64K
 
mp3zenek
dar3k napisał(a):

mb36 napisał(a):

Dzięki @susser
OK działa, ale tylko do restartu, po restarcie routera brak wpisu Sad

To skopiuj ten plik na dysk i po zamontowaniu dysku zrób dowiązanie lub kopiuj go z dysku w skrypcie firewalla lub montowania dysku powinno pomóc.


Witam

Może zadam głupie pytanie, ale jak wykonać to dowiązanie lub jak dopisać kopiowanie pliku do skryptu firewall ?
 
dar3k
kopiowanie:
cp /źródło /przeznaczenie
dowiązanie:
ln -s /plik_istniejący /link_symboliczny

najlepiej całą scieżkę podawać do polecen tj:
/bin/cp i /bin/ln

przez cp też się da robić dowiązania (tylko nie próbowałem czy to działa):
-l,-s Create (sym)links
Moj router RT-AC56U @ 1200,800 MHz
 
https://dar3k.no-ip.org
Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Aktualnie online
· Gości online: 7

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 23,418
· Najnowszy użytkownik: kosmodron
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Przemo
21-02-2017 01:14
@Dimson: Ostatniej. Smile (z lutego 2017), to mój drugi XWRTna R7000

Dimson
20-02-2017 19:03
@Przemo a z której wersji Vortexa korzystasz ?

jurekk
20-02-2017 14:31
wlasnie jak kto ma Xvrte na r7000 jakby porobil zapisy zmiennych i ktos w to luknał co sie zna bo zeby bylo ciekawie okolo 1/3 zmiennych inaczej sie nazywa niz w tomato wiec to nie takie proste nie d

Przemo
20-02-2017 14:07
@kille72: Ja zmieniłem na AsusWRT-Merlin XWRT-Vortex (R7000), dopiero teraz jestem zadowolony z WiFi.

Dimson
19-02-2017 21:24
R7000, tomato v1.36 żadnych problemów z WIFI 2.4/5Ghz

jachu
19-02-2017 19:16
Kille z 2,4 da sie zyc , z 5 bardzi i ogolnie bardzo Smile

kille72
19-02-2017 18:53
Wy z R7000 + Tomato, jesteście zadowoleni z WiFi 2.4/5 GHz?

miszeli
17-02-2017 09:26
wywaliłem wszystkie vlany i wprowadziłem od nowa i niby jest ok

jurekk
17-02-2017 09:03
to daj sobie na wstrzymanie ;-) trzymajmy kciuki ze shibby dotrzyma obietnicy i dzis lub no jutro wyda 139 wtedy spróbuj

miszeli
17-02-2017 08:40
wyczyściłem nvram , wpisuje to od nowa w advanced/vlan i dalej to samo , zostaje v132 i 137 to samo

jurekk
17-02-2017 07:43
wyczyść nvram i wpisuj ustawienia z palca i dopiero sprawdzaj

miszeli
16-02-2017 21:43
Dalej to samo v137

kille72
16-02-2017 21:19
Tak

miszeli
16-02-2017 21:15
wgrać i będzie działać ?

kille72
16-02-2017 21:12
v132 lub 137

miszeli
16-02-2017 21:11
asus rt-n12

kille72
16-02-2017 21:10
Jaki router?

31,047,272 unikalne wizyty