15 Kwietnia 2024 02:12:11
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato


Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· dodatkowe złącza s...
· [Howto] Xpenology na...
· Szukam zaproszenia n...
· RT-N18U - nie można...
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· [MOD] Tomato64 (x86-64)
· Firewall nie zawsze ...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· Optware na CIFS
· RT-AX56U - Status kl...
· [MOD] FreshTomato-MI...
· Multiroom N z wykorz...
· [S] Asus RT-AC68U E1
· [S] ASUS RT-AC68U
· Rozłączanie klient...
· serwer VPN za wan'em
· Przejscie z dyndns f...
· WDR3600 i problem z WAN
· Jaki USB hub do syno...
· [S] Karta sieciowa Q...
Najpopularniejsze obecnie wątki
· [Howto] Xpenology... [18]
· Szukam zaproszeni... [14]
· dodatkowe złącz... [3]
· RT-N18U - nie mo... [3]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [216 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 416
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
44.212.99.208
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: OPROGRAMOWANIE :: » Tomato - firmware
 Drukuj wątek
router + Universal Repeater !? Nie działa
Maniek91PL
chciałem polepszyć zasięg w budynku, mam narazie zrobione (troszkę idiotycznie, ale inaczej mi się nie udawało).
Z Głównego urządzenia 1) Asus RT-N10U
Piętro niżej
2)tp-link'a TL-WA501G ustawione jako client z niego kabel do..
3)TP-Link TL-WR740N v4 z niego rozgłaszane (jako AP) sygnał wifi.

Ip Urządzeń
1) 192.168.1.1
2) 192.168.1.2
3) 192.168.1.3

Dzisiaj bezskutecznie próbowałem ustawić urządzenie 2) w tryb Universal Repeater +
Te same : nazwy Wifi, kanały wifi, klucze Web 128bit.
Server DHCP oczywiście wyłączony w urządzeniu 2)

W urządzeniu 1 miałem ustawione tryb: Punk Dostępowy lub Punkt dostępowy +WDS

Działało Pięknie, koleżanka chciała swoją nazwę wifi, spoko nie ma problemu, zmieniłem nazwę wifi w urządzeniu 1 jak i 2 + zmiana klucza Web. Po ustawieniu Internet przestał działać. Po parunastu minutach walki z ustawieniami - zrezygnowałem. Ustawiłem wszystko jeszcze raz z poprzednią nazwą . Lecz znowu ściana.. Nic nie działa.. Gdzie uprzednio śmigało świetnie, po lan/wifi podłaczony do urządzenia 2).

A najlepsze jest to iż przydziela cały czas prawidłowe IP, te same które jak bym się łaczył prosto z urządzeniem 1) (kiedy mam wyłaczone urządzenie 2)

Jedyne zauważyłem że przez tą chwilę co działało prawidłowo mogłem się zalogować do urządzeń przez stronę 192.168.1.1/2 a kiedy przestało działało tylko 192.168.1.2 do pierwszego urządzenie już nie można było wejść

Ktoś mi Poda Dokładną instrukcję co gdzie ustawić i jak ?

Pare screenów z urządzeń (teraz jest ustawione na "staro" jak było i działa, lecz na aż 3 urządzeniach..

~~~~

Jest to może wina iż w pierwszym urządzeniu w status > przeglądaj mam :
Brama 192.168.100.35 ? a ustawione mam w urządzeniu 2) bramę na 192.168.1.1 ?

Połączony z 23 październik 2013 20:25:07:
Przypominam sobie również że na samym początku właśnie w urządzeniu 2) było w bramie 0.0.0.0 - które właśnie zmieniłem na 192.168.1.1 (tylko teraz nie pamiętam czy przed tym że działało czy potym)..
Maniek91PL załączono następujące plik:
Nie masz uprawnień, by zobaczyć załączniki w tym wątku.

Edytowany przez Maniek91PL dnia 23-10-2013 20:25
Asus RT-AC3200
Rocket M5
APC BACK-UPS RS 1200
Mini Itx ASUS Q87T+ i7-4770S
Alienware m15
Vu+ Solo2
 
majkel152
szerokość kanału
nie znam się na tym ^^

kupię coś fajnego
sieć domowa:
router z pfsense https://i.imgur.com/IuB6Zwy.png, jakieś dziwne urządzenia , ups, światłowody, apeki i działa miło Smile
 
Maniek91PL
nie ma nigdzie szerokości kanału na urządzeniu 2). To co mam ustawić w urządzeniu 1) ? 6 kanał - 60 MHZ ?
Nie rozumiem
Asus RT-AC3200
Rocket M5
APC BACK-UPS RS 1200
Mini Itx ASUS Q87T+ i7-4770S
Alienware m15
Vu+ Solo2
 
majkel152
asus n 20/40 auto daj . 501g tylko 20MHz obsługuje
nie znam się na tym ^^

kupię coś fajnego
sieć domowa:
router z pfsense https://i.imgur.com/IuB6Zwy.png, jakieś dziwne urządzenia , ups, światłowody, apeki i działa miło Smile
 
Maniek91PL
przestawiłem, Ale podasz mi dokładnie co trzeba ustawić? typu czy napewno ma być to i to (z tego co wymieniłem ?) Czy jeszcze są gdzieś jakieś błędy?

Połączony z 25 listopad 2013 20:01:12:
Działa, ale po wifi muszę wpisywać z ręki ip. Jeśli samo mi pobierze - neta nie mam. Tak samo po wifi nie mogę wejść do urządzenia 192.168.1.2 .A po lanie bez problemowo.

Ps. zmieniam nazwę w zakładce wireless> Basic setting lecz bez zmian ciągle wyświetla główną nazwę wifi - do której jestem podłaczony przez Universal Repeater, jakieś pomysły ?

Połączony z 25 listopad 2013 20:02:27:
ps2. czemu tak drastycznie spadła mi prędkość ? koło 2-3 mb/s gdzie przedtem jak ustawie jak client i podłącze lan to mam max łacza (czyli 12 mb) ?

Połączony z 25 listopad 2013 20:03:52:
może server DHCP powinien być właczony ? gdzie wpisze wszystkie dane + pule adresów ip które ma sobie przydzielać?

Połączony z 26 listopad 2013 21:23:44:
problemem że nie mogę zmienić nazwy sieci w urządzeniu 192.168.1.2 jest to iż chodze z laptopem na dole - przełacza mi się na urządzenie 192.168.1.1 przez co głubi mi zasięg. bo urządzenie 192..2 ma pełny zasięg na całym dole, a urządzenie 192..1 łapie tylko w jednym pokoju który znajduję się centralnie pod urządzeniem w innych pokojach na dole nie łapie go wcale lub siła sygnały 0-1 kreska
Edytowany przez Maniek91PL dnia 26-11-2013 21:23
Asus RT-AC3200
Rocket M5
APC BACK-UPS RS 1200
Mini Itx ASUS Q87T+ i7-4770S
Alienware m15
Vu+ Solo2
 
sapcio2
Zamotane, ale o ile dobrze jarzę to urządzenie 192.168.1.2 jest ustawione jako ap client więc z nim sie nie połączysz przez wifi...chyba że utworzysz virtual wireless (jeżeli jest taka możliwośc).
Jeżeli masz kablem podłączone urządzenie 3 to łaczysz sie przez wifi z urządzeniem 1 albo 3.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Asus RT-N16 - tomato-K26USB-1.28.RT-N5x-MIPSR2-115-NEWDRIVER
 
Sigma
DHCP włączone tylko na 1 urządzeniu.
Na 1 i 3 urządzeniu wifi musi być ustawione tak samo - czyli nazwa, zabezpieczenia, kanał i szerokość kanału.
1 urządzenie w trybie AP, drugie CLIENT, 3 REAPEATER.
GATEWAY na 1 urządzenie.

I zmień zabezpieczenie na WPA - WEP się łamie w 5 sekund Wink

ps. I jak pisał kolega wyżej - urządzenie 2 w trybie CLIENT tylko odbiera, łączyć się możesz przez wifi z 1 lub 3.
[small]Netgear WNR3500L powered by Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-130 K26 USB BTGui
Netgear WNDR4300 powered by OpenWrt Chaos Calmer 15.05 (r47662)
TP-Link TL-WDR4300 v1 powered by OpenWrt Chaos Calmer 15.05 (r47662)
[b]TP-Link T
 
Maniek91PL
ale mam ustawione auto reapeter'a wiec urządzenie 2 mi odbiera i rozsyła sygnał dalej. tylko coś jak napisałem przedtem nie dokońca działa jak powinno

Połączony z 26 listopad 2013 22:55:34:
wiec urządzenia 3 nie ma, jest 1 i 2
Edytowany przez Maniek91PL dnia 26-11-2013 22:55
Asus RT-AC3200
Rocket M5
APC BACK-UPS RS 1200
Mini Itx ASUS Q87T+ i7-4770S
Alienware m15
Vu+ Solo2
 
michalb
Te routery nie obsługują roamingu (IAPP) także ustawienie tej samej nazwy sieci wifi na obu może nie działać właściwie. W trybie WDS lub repeater odpadnie połowa przepustowości także zostaje użycie 3-go routera w trybie mostu/bridge a nie client (w tym trybie jest włączony NAT), który będzie połączony kablem z dolnym AP lub pociągnięcie skrętki z góry na dół bezpośrednio od górnego routera do dolnego APka.

Połączony z 26 listopad 2013 23:10:41:
Pierwszy router - AP, DHCP, SSID1, hasło A, kanał X
Drugi router - Bridge (point2point) - po podłączeniu kablem do niego lapka musi dawać adres z pierwszego routera (musi być przeźroczysty), ustawić adres inny niż cała sieć.
Trzeci router - AP, kanał Y(oddalony od kanału na routerze 1), SSID2, hasło A, DHCP wyłączone, adres routera ustawić spoza puli DHCP routera nr 1 ale w tej samej sieci, brama i dns wskazuje na router nr 1,
połączyć kablem z portu LAN do portu LAN bridga (router nr 2)
Edytowany przez michalb dnia 26-11-2013 23:10
 
Maniek91PL
o taką rzeczową odpowiedz mi chodziło - Dzięki .Czyli albo kabel albo tak jak było Shock

A gdybam, hmm dało by się jakoś użyć 3 urządzenia jako client i jednocześnie ap? mam w nim (nie org oprogramowanie) i chyba takie coś widziałem jak virtual vlan i można było dodać sieć wifi. Tylko jeśli dobrze pamiętam jak to ustawiałem to się natychmiastowo zawieszał :/

Bo jednak tak jak mówisz musi być że ustawienie auto reapetera odcina połowę łacza? ale czemu ? ide z laptopem na dół pod urządzenie mam koło 80% sygnału wifi - pingi na poziomie 40-50/ prędkość 12 mb/s. A przecież urządzenie ma lepszą antenę wifi co powinno tak samo jak nie lepiej działać

ps. jeśli bym dawał kabel to wystarczy na dole dać urządzenie 2 lub 3 i ustawić jako Ap - sprawdzić czy przydziela numerki i wszystko działa, jak nie to ustawić dhcp dać jakaś pule np. 192.168.1.50-60 i lotto. tylko ten kabel mi nie pasuje, bo bym musiał go ciągnać zewnętrznie ;/

ps. lub jeśli jest taka możliwość chyba bym rozważył kupić kolejne urządzenie które miało by możliwość odbierania sygnału z urządzenia1 i rozsyłało go dalej po wifi (czyli użyć vlan'u) ale czy takie urządzenie dostane za pare zł ?
Edytowany przez Maniek91PL dnia 26-11-2013 23:21
Asus RT-AC3200
Rocket M5
APC BACK-UPS RS 1200
Mini Itx ASUS Q87T+ i7-4770S
Alienware m15
Vu+ Solo2
 
michalb
Większość routerów ma jeden układ radiowy (wyjątek to Airlive G DUO), jak chcesz jednocześnie coś odbierać i nadawać lub mieć np: dwie sieci wiifi na jednym routerze to układ radiowy musi sie szybko przełączać między odbieraniem i nadawaniem dlatego odpada 50% pasma.
Jak chcesz mieć tą samą adresację w całym budynku to nie może być NAT-a po drodze (a to włącza tryb client, bridge jest niewidoczny)

Połączony z 26 listopad 2013 23:34:33:
Ale po co kupować? masz 3 urządzenia, postaw r2 i r3 obok siebie i będziesz miał to samo co urządzenie z dwoma radiami.
Edytowany przez michalb dnia 26-11-2013 23:34
 
sapcio2
Podstawowy bład jak widzę tak na szybko ze screenów to ustawiasz router 2 jako APclient mając zaznaczona opcje SSID. tam musi byc zaznaczona opcja MAC of AP. Mając router 1 i 3 z tym samym SSID APclient łaczy sie prawdopodobnie z AP 3 , a powinien z AP 1. Wiec to powinno chodzic bez przeszkód. Router1 włączone dhcp jako AP. Router 2 jako APclient z zaznaczoną opcja MAC of AP I wpisanym adresem MAC routera nr1. Router 3 jako AP z wyłączonym DHCP. Wszystkie 3 routery w tej samej puli adresów najlepiej wpisane jako statyczne w routerze 1. Będzie podwójny NAT więc w routerze 1 pozostaje otwarcie puli adresów dla routera nr 3.

Ps. Teraz widząc kolega wyżej dopisał że nie ma mozliwości z ap-clientem w jednej puli adrsów i pewnie ma racje. Teraz załapałem że u mnie mam AP-clienta jako WAN i po lanie rozdaje IP z innej puli.
Edytowany przez sapcio2 dnia 26-11-2013 23:45
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Asus RT-N16 - tomato-K26USB-1.28.RT-N5x-MIPSR2-115-NEWDRIVER
 
michalb
najlepiej stworzyć szkielet sieci/magistralę na kablach, łącze wifi w budynku to nie jest efektywne rozwiązanie, chyba że jako końcówki/punkty wejścia do sieci (tak jak w sieci komórkowej).

Połączony z 27 listopad 2013 00:28:52:
Jak juz koniecznie chcesz uzyc tego repeatera to WR740N + soft Gargoyle PL ma tryb
"Most bezprzewodowy/przekaznik" - router odbiera sygnal bezprzewodowo i rozsyla go dalej po kablu (jest przezroczysty), dodatkowo po wlaczeniu opcji "przekaznika" dochodzi jeszcze rozsylanie otrzymanego sygnalu po wifi.
Edytowany przez michalb dnia 27-11-2013 00:28
 
Maniek91PL
reapeter nie spełnia swojego zadania :/ bo "kroi" łaczę na pół :/

pobawiłem się teraz i dziwne.. a wiec:

teraz mam urządzenie :
1 - główne bez zmian Asus RT-N10U
> ustawiłem nową sięc na urządzeniu bez hasła (lool)
3 - TP-Link TL-WR740N
>ustawiony jako client bridge (routed) - jak na foto w załączniku .
>tworze vlan jako AP ( z inną nazwą : dd-wrt_vap - bez hasła)
>zapisuje

podłączam się pod urządzenie 1 oki net działa
- podłaczam się pod urządzenie 3 "dd-wrt_vap" , sekunda numerki mam, lecz nie mam neta, nie da się wejść na urządzenie 1. Patrze numerki identyczne gdybym się podłaczył pod urządzenie 1 Shock, ale brak neta Sad
ps. lan / wifi identyczna sytuacja - jedynie lan dostaje ip-192.168.1.22

Podłaczam się ponownie pod urządzenie 1 , wszystko działa, pinguje mi urządzenie 1 jak i 3. Dodatkowo bez problemu się ono połączyło w liście urządzeń z numerkiem ip (jakim na niego wchodze) 192.168.1.3

Coś gdyby blokowało na urządzeniu 1 rozsyłanie neta do urządzenia 3.
Jakieś pomysły ?
Maniek91PL załączono następujące plik:
Nie masz uprawnień, by zobaczyć załączniki w tym wątku.

Asus RT-AC3200
Rocket M5
APC BACK-UPS RS 1200
Mini Itx ASUS Q87T+ i7-4770S
Alienware m15
Vu+ Solo2
 
maxikaaz
Gdzieś z czymś niepotrzebnie mieszasz.

Sprawdzone na:
- Asus WL500gP, Tomato, AP, sieć "****BG", WPA2 "bardzodlugiehaslo_1";
- TP-Link TL-WR740N, DD-WRT, ClientBridge + vAP, na wirtualnym sieć "****740", WPA2 "bardzodlugiehaslo_2"

Konfiguracja "wireless" dla 740:
images63.fotosik.pl/421/a5813e99431194c3.jpg

Urządzenia podpięte do 740 zarówno po radiu jak i po kablu mają pełny dostęp do urządzeń będących po stronie Asusa.
Z Asusa pobierają IP z DHCP, i mają dostęp do internetu.

Oczywiście tak jak w trybie "repeater" - tak samo i tutaj prędkość po wifi /2.
Edytowany przez maxikaaz dnia 27-11-2013 08:30
 
Maniek91PL
ah odpada, myślałem że jakoś da się to zrobić na jednym urządzeniu. aby szło pełnym łaczem na 2 urządzeniu ;/ ajj

chociaż widzę że mogę podobno zmienic nazwę sieci na urządzeniu 3 ? bo narazie mam tą samą nazwę i urządzenia przełaczają mi się (nie wiadomo czemu, na dole maja zasięg wszędzie w granicach 4/5 kresek. a chcą się łaczyć z górnym urządzeniem gdzie ledwie łapią zasięg/lub poza zasięgiem - przez co musze się rozłaczyć i podłaczyć ponownie (irytujące jak się z telefonem wędruje po pokojach)

"Te routery nie obsługują roamingu (IAPP) także ustawienie tej samej nazwy sieci wifi na obu może nie działać właściwie" - urządzenie 3 to obsługuje ? (TP-Link TL-WR740N v4)

ps. dziwi mnie troszku krojenie łacza na 2 przy repeterz'e.. przecież niby router b/g wiec powinien 54 mb/s czy chociaz 11mb/s a tutaj .. miał bym łacze główne koło 50 mb to bym miał wtedy na dole 25. wiec spooro więcej niż obecnie dzieli mi 12 po połowie i na dole mam 6mb/s.. Można jakoś oszukać urządzenie że mam więcej łacza ? tak aby był mój max na reapeter'ze ?

ps. srry za takie dywagację ale troszku mnie to ciekawi jak to sobie dzieli. bo żę radio się przełacza to juz zrozumiałem - co jest oczywiste (jeśli mamy 1) a chcemy odbierać/wysyłać
Asus RT-AC3200
Rocket M5
APC BACK-UPS RS 1200
Mini Itx ASUS Q87T+ i7-4770S
Alienware m15
Vu+ Solo2
 
maxikaaz
Urządzenie pracujące jako repeater/Client Bridge będzie powielać tryb pracy urządzenia nadrzędnego, plus dzielić to na pół.
Nie ma to żadnego związku z przepustowością łącza internetowego na urządzeniu nadrzędnym, więc nie ma po co "oszukiwać", że się ma szybsze łącze.

W trybie "Client Bridge" ustawiasz na wirtualnym interfejsie taką nazwę i takie kodowanie, jakie Ci odpowiada.
 
Maniek91PL
Proszę ponownie o rady odnośnie Smile

1) jednak zdecydowałem się podłaczyć kablem urządzenie 1 i 2 , 2 które ma rozgłaszać wifi z inną nazwą niż 1 (nie problem) ale interesuje mnie czy mam właczyć server dhcp na urządzeniu 2 ?

2) Chce rozesłać na dworzu moje wifi (chciałbym mieć w okolicy neta w telefonie i w garażu - oddalonym może 200-300 metrów od domu również sygnał wifi) :
- Czy zwykła zewnętrzna antena (dostarczona do kompletu każdego urządzenia ) wystarczy ? zabezpieczyć w folie czy coś podobnego i wystawić przez strych na dwór? Czy musze kupić jakaś większą antenę dookólną ?
+ czy znalazł bym coś stosownie taniego z wyjściem odrazu na kabel lan ? który bym podłaczył do urządzenia 1 ? bo narazie rozważałem podłaczyć jakieś inne urządzenie z funkcją AP podłaczyć pod urządzenie 1 a antenę wystawić na dwór.

3) Z własnej ciekawości dało by się ustawić abym widział osobne pasmo przenoszenia z wyjść lan ?

4) Jak ustawić nazwy urządzeń w "lista urządzeń" gdzie mam podłaczone 3 pc pod jedno urządzenie wifi - znaczy w liście urządzeń są 3 różne Ip - lecz z tym samym MAC
Asus RT-AC3200
Rocket M5
APC BACK-UPS RS 1200
Mini Itx ASUS Q87T+ i7-4770S
Alienware m15
Vu+ Solo2
 
maxikaaz
Na szybko...

1. A w jakim celu? Klienci podłączeni do urządzenia "2" mają być w innej sieci niż ci podpięci do urządzenia "1"?

Aha, jak połączyłeś ze sobą urządzenie "1" i "2" ? Bo określenie "kablem" jest dość wieloznaczne.

2. Kwestia "kształtu" terenu, na którym chcesz mieć pokrycie radiem.

Co do sprzętu - o ile masz czyste pasmo 2.4GHz i w miarę otwarty teren - to do hermetycznej puszki na maszt wywal wnętrze z jakiegoś TP-Linka z radiem N150 ("741", "740"+pigtail), zasil to przez tani injektor PoE.
Koszt routera (używki) - do 50PLN, injektor - do 20PLN.
Antena - w kole o promieniu 300m powinna dać przyzwoity sygnał np. Senao SAG24015, od paru lat używam wersji 18dBi, bardzo sobie chwalę. Można w dobrej cenie trafić używane, ale zakup nowej też nie będzie źle wydanym pieniądzem.
 
Maniek91PL
1) znaczy obojętnie, tylko aby działało prawidłowo

Najważniejsze to chyba bym chciał przypisać np. ip 192.168.1.50 - 59 aby tą pulą przydzielało IP do pc które łączą się z urządzeniem 2.

Kablem ? zwykłym Lan ,z urządzenia 1 (wejście lan) do urządzenia 2-ale zauważyłem cokolwiek nie ustawie - jeśli mam podłaczony kabel lan od urządzenia 1 do wejścia WAN w urządzeniu 2, nic nie dział - ani numerków nie przyznaje nic :/ podłacze pod lan 1 - działa po wiifi i lan

* jest możliwość rozdziału w paśmie przenoszenia np. pule IP (192.168.1.50-59) ? lub na wejścia Lan ?

** Aw ciągle mi znika predkość pobierania z IP monitor.. mam tylko i wyłacznie prędkości wysyłania a download 0.. Po resecie ciagle to samo :/

A co do anteny, ajj jak na chwilę obecną chyba sobie daruje taki luksus, myślałem że sprawdzi się na antenie wbudowanej w urządzenie :/ - chociaż napewno to sam sprawdzę wystawiajac antenę na dwór i biegając po okolicy z telefonem sprawdzając Smile

Połączony z 31 grudzień 2013 08:34:58:
tia dopiero teraz zauważyłem, że jak mam tak podłaczone 1-2 to urządzenia które mam podłaczone do 2 przez wifi/lan etc.. wyświetlają się w urządzeniu 1 ze swoimi własnymi MAC. Co nie zabardzo - bo przedtem miałem tylko na MAC urządzenia 2 nałożone skrypty które limitowały łącze a teraz !? Niee :/ wiem co się dzieje :/

Było ustawione jako reapeter - to wszelkie urządzenia łączące się z urządzeniem 2 miały wszystkie jeden i ten sam wyświetlany MAC w urządzeniu 1 (czyli MAC urządzenia 2)..

Połączony z 09 styczeń 2014 19:00:42:
Powrócę do tematu anteny

http://allegro.pl/antena-dookolna-omn...3lne-77958

czy znajdę czasem coś lepszego , troszkę gorszego w mniejszej cenie ? bo nie jestem pewny czy na taki luksus jednak mnie stać :/ (koło 170-180 zł widzę.. )

Połączony z 10 styczeń 2014 17:33:22:
a Panelowa ? widzę pełno tego w granicach 50-60 zł - co bym sobie ustawił w rządanym kierunki i powinno łapać.
np. takie coś ? http://www.wirelesslan.com.pl/urzadz.php?gr=&kat=&idx=487
Edytowany przez Maniek91PL dnia 10-01-2014 17:33
Asus RT-AC3200
Rocket M5
APC BACK-UPS RS 1200
Mini Itx ASUS Q87T+ i7-4770S
Alienware m15
Vu+ Solo2
 
Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 7

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,117
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

tamtosiamto
31-03-2024 12:54
Wesolego jajka wszytskim forumowiczom Grin

tamtosiamto
28-03-2024 23:24
tak, tak zgadza sie, ale ja pytam o wykluczenie noda na guest network w first set, i to nie dziala

Adooni
24-03-2024 13:16
Guest network is currently designed to allow the first set of each band (2.4G, 5G, 5G-1) available to the AiMesh node

tamtosiamto
24-03-2024 03:03
ale w 1 jest opcja do wyboru - dla calej sieci albo rutera only i wlasnie o tym mowie, ze nie dziala

Adooni
23-03-2024 16:31
w dokumencie asusa jest ze wlasnie dla 1 ma dzialac na nodach tez

tamtosiamto
23-03-2024 15:39
tak, ale nie zmienia to faktu, ze w pierwszej nie dziala wylaczanie aimesh dla goscinnej( a powinno), czyli jest jakis bug. Mam start soft, bo to dsl-ac68 ktory nie jest juz updateowany

Adooni
22-03-2024 18:07
nie, 1 wsza bedzie wszedzie trzeba 2ga zrobic dla kazdego pasma te nie sa przenoszone

tamtosiamto
19-03-2024 19:57
czyli jak mam jedna siec goscinna to powinno dzialac separowanie gosci od noda -a nie dziala Smile

tamtosiamto
19-03-2024 19:50
@Adooni 'Only one set is available for 1 band' i tak mam-1 set dla 2.4ghz i 1 dla 5ghz-czy czegos nie rozumiemW drugiej sieci goscinnej nie ma opcji wyboru Ruter only/ All nodes

Adooni
19-03-2024 19:14
no to przeczytaj to 2 pod - 1 stet z kazdego pasma jest dopuszczony na nody. zrob 2 siec jako goscinna na danym pasmie i wtedy sprawdz

71,058,079 unikalnych wizyt