24 Stycznia 2020 18:35:46
Nawigacja
· Strona Główna
· Galeria
· Forum
· Linki

· Tomato by Shibby

· Wiki-OpenWrt
· Wiki-DD-WRT
· Emulatory sprzętu

Darowizna
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
· [MOD] FreshTomato-MI...
· Jakie serwery adbloc...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· possible DNS-rebind ...
· [S] QNAP TS-231P
· Corning XS500 keystone
· Jak zainstalować CFW...
· Linksys EA6700
· NETGEAR RN10211D-100EUS
· [S] ASUS RT-AC68W
· RT-AC68U - kompatybi...
· [S] Asus AC3200
· Router do inea 10 Gb/s
· [S] Lenovo ThinkPad ...
· Problem z montowanie...
· Nagios na tomato
· [S] Asus RT-AC56U 10...
· Asus rt-ac68u wgrani...
· Asus RT-N10U + E3372...
· Export/Import listy ...
Najciekawsze tematy
· [MOD] FreshTomato... [38]
· Jakie serwery adb... [32]
· possible DNS-rebi... [20]
· [MOD] FreshTomato... [12]
· Router do inea 10... [11]
· [S] ASUS RT-AC68W [2]
· RT-AC68U - kompat... [2]
· [S] QNAP TS-231P [0]
· Corning XS500 key... [0]
· Jak zainstalować ... [0]
· Linksys EA6700 [0]
· NETGEAR RN10211D-... [0]
· [S] Asus AC3200 [0]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
38% [136 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
50% [180 głosów]

Atheros
Atheros
6% [21 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [2 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [4 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
3% [11 głosów]

Ogółem głosów: 358
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38

Archiwum ankiet
Reklama
Twoje IP
18.207.240.35
Reklama
Zobacz temat
OpenLinksys » :: OPROGRAMOWANIE :: » Tomato - firmware
 Drukuj temat
[MOD] Tomato by shibby
shibby
Shibby czy twoje kompilacje vpn zawierają dokładnie wszystko co w wersji bez vpn ?? Czy jest coś może wycięte żeby zmniejszyć obraz?


nic nie jest wycinane. Tylko w wersjach bez USB wyciete jest jffs bo i tak nie ma miejsca w routerach z 4MB flash. Natomiast w wersjach K2.6USB nic nie jest wycinane - to Ext + VPN

shibby ja wrzuciłem Twoje tomato

tomato-K26USB-1.28.8052RAF-PL-MIPSR1-024H-Ext.trx

I gdy się bawiłem w klonowanie mac, to straciłem połączenie z routerem. Drugi raz jak wrzuciłem to bawiłem sie wszystkim i znowu chciałem sklonowac mac z karty wifi na routera wifi i mi znowu padł. Miga tylko dioda AIR, czym to moze byc spowodowane ? Wciskanie guzika z tyłłu do przywracania nic nie daje, ale wrzucić softa nowego można.


Sprawdz czy tez tak sie dzieje gdy wgrasz oficjalne tomato od teddy_beara. Zaraz sprawdze na rt-n10 czy dziala klonowanie MAC.
Router: Ubiquiti EdgeRouter ER-4 (FTTH + LTE/failover, OpenVPN, DPI, VLAN)
Wi-Fi: Ubiquiti UAP-AC-Pro
LAN: Netgear GS110TP (8x GbE, 2x SFP, PoE, LACP, VLAN)
NAS: Netgear ReadyNAS Pro4 (2x 4TB/RAID1, 1x 1TB, LACP 2Gbit)
Controler: Raspberry Pi 3B + HDD 1,8" 160GB (Unifi, NUT, CUPS, Pi Hole/DNS Server)
UPS: Eaton Ellipse Eco 650
 
M4RSH4LL
Znaczy mam wrzucić tomato-NDUSB-1.28.8754-Ext.rar

z http://sourceforge.net/projects/tomatousb/files/K24/

?
OK spróbuje Smile
 
shibby
tzn u mnie uzywales k2.6 wiec sprawdz moze k2.6 mips1 z tomatousb Smile Ew pozniej sprawdz na tej wersji ktora wyzej podales. Dzis wydam tez swoj build na tej wlasnie wersji (build54), wiec pozniej bedziesz mogl sprawdzic moja wersje.
Router: Ubiquiti EdgeRouter ER-4 (FTTH + LTE/failover, OpenVPN, DPI, VLAN)
Wi-Fi: Ubiquiti UAP-AC-Pro
LAN: Netgear GS110TP (8x GbE, 2x SFP, PoE, LACP, VLAN)
NAS: Netgear ReadyNAS Pro4 (2x 4TB/RAID1, 1x 1TB, LACP 2Gbit)
Controler: Raspberry Pi 3B + HDD 1,8" 160GB (Unifi, NUT, CUPS, Pi Hole/DNS Server)
UPS: Eaton Ellipse Eco 650
 
M4RSH4LL
ok to jest tak. Wgrałem tomato-NDUSB-1.28.8754-Ext programem asus firmware restoration tool.

Miga dioda AIR, po ponownym podłączeniu zasilania, nadal miga dioda AIR, ping 192.168.1.1 nie działa.

Zaraz po tym wgrałem tomato-K26USB-1.28.9054MIPSR1-beta-Ext

Migała dioda air, po odłączeniu prądu i ponownym podłączeniu zasilania, dioda AIR nie miga, miga natomiast dioda zasilająca. Ping 192.168.1.1 działa. Wejsc na 192.168.1.1 sie nie da. Nie dziala tez proba wejscia putty przez ssh i telnet.

Wgrałem więc programem asussowskim, WL500gpv2_3.0.4.4_TW.trx. Śmiga na tym oprogramowaniu.

Co dalej Grin bo ja nie wiem co tu z tym począć Smile

Chyba poczekam na Twoja wersje shibby Smile
Edytowane przez M4RSH4LL dnia 27-12-2010 16:18
 
zbylos
Mam asusa rt-n16. Nie dostaje ip dla wan. Jak będę miał trochę więcej czasu to pobawie się z tym resetowaniem. Może wkońcu się połącze... Mam nadzieje, że tak się dzieje tylko za pierwszym razem bo jak czasem zerwie połączenie to żmudna praca naciskać Restore i trzymać kciuki aż wejdzie Pfft
 
anonim747874734
shibby napisał(a):
@house cale swieta poprawialem bledy Wink w sumie mam juz skompilowane gotowe do zamieszczenia obrazy ale musze jeszcze raz rzucic okiem czy wszystko dziala. Jak dobrze pojdzie to moze dzis bedzie Wink


no to czekam, tylko pamiętaj proszę też o wersji angielskiej... Smile
 
shibby
wersja 031H wzorowana na build54 oraz 026H dla Asusa RT-N10 wydane.

szczegóły w pierwszym poście.

@house jutro zrobie ci wersje EN.
Router: Ubiquiti EdgeRouter ER-4 (FTTH + LTE/failover, OpenVPN, DPI, VLAN)
Wi-Fi: Ubiquiti UAP-AC-Pro
LAN: Netgear GS110TP (8x GbE, 2x SFP, PoE, LACP, VLAN)
NAS: Netgear ReadyNAS Pro4 (2x 4TB/RAID1, 1x 1TB, LACP 2Gbit)
Controler: Raspberry Pi 3B + HDD 1,8" 160GB (Unifi, NUT, CUPS, Pi Hole/DNS Server)
UPS: Eaton Ellipse Eco 650
 
anonim747874734
shibby napisał(a):
wersja 031H wzorowana na build54 oraz 026H dla Asusa RT-N10 wydane.

szczegóły w pierwszym poście.

@house jutro zrobie ci wersje EN.


duuuuże pifko dla kolegi przez paypala zaraz pójdzie... ogromne dzięki... czekam na en.
 
shibby
modyfikacje w bw limiterze zgłoszone do victeka. Kolega byl bardzo zdziwiony ze limiter ogranicza transfer z lan do lan Wink

@house - zebym nie musial generowac od razu wszystkich wersji bo to trwa ok 3h ty chcesz dla netgeara z czy bez vpn? Dla ovisa tez?
Router: Ubiquiti EdgeRouter ER-4 (FTTH + LTE/failover, OpenVPN, DPI, VLAN)
Wi-Fi: Ubiquiti UAP-AC-Pro
LAN: Netgear GS110TP (8x GbE, 2x SFP, PoE, LACP, VLAN)
NAS: Netgear ReadyNAS Pro4 (2x 4TB/RAID1, 1x 1TB, LACP 2Gbit)
Controler: Raspberry Pi 3B + HDD 1,8" 160GB (Unifi, NUT, CUPS, Pi Hole/DNS Server)
UPS: Eaton Ellipse Eco 650
 
anonim747874734
shibby napisał(a):
@house - zebym nie musial generowac od razu wszystkich wersji bo to trwa ok 3h ty chcesz dla netgeara z czy bez vpn? Dla ovisa tez?

dla netgear'a bez vpn a dla ovisa nie - na nim moze byc pl-dziękuję.

BTW
powiedz mi : teddy_bear numeruje build 54 jako v1.28.9054 a Twój jest v1.28.8054 - dlatego że RAF czy to nieistotne ?
Edytowane przez anonim747874734 dnia 27-12-2010 22:59
 
shibby
a w sumie nie zwrocilem na to uwagi Wink zmienie numeracje na 90xx zeby nie mylic. Wazny jest numer 54 bo on wskazuje na jakim buildzie zostal soft oparty. Moja numeracja jest na koncu czyli np 031H
Router: Ubiquiti EdgeRouter ER-4 (FTTH + LTE/failover, OpenVPN, DPI, VLAN)
Wi-Fi: Ubiquiti UAP-AC-Pro
LAN: Netgear GS110TP (8x GbE, 2x SFP, PoE, LACP, VLAN)
NAS: Netgear ReadyNAS Pro4 (2x 4TB/RAID1, 1x 1TB, LACP 2Gbit)
Controler: Raspberry Pi 3B + HDD 1,8" 160GB (Unifi, NUT, CUPS, Pi Hole/DNS Server)
UPS: Eaton Ellipse Eco 650
 
shibby
@M4RSH4LL proponuje na poczatek
http://tomato.groov.pl/K24/tomato-NDUSB-1.28.8054RAF-PL-031H-Ext.trx

ew na kernelu 2.6
http://tomato.groov.pl/K26/tomato-K26USB-1.28.8054RAF-PL-MIPSR1-beta-031H-Ext.trx
Router: Ubiquiti EdgeRouter ER-4 (FTTH + LTE/failover, OpenVPN, DPI, VLAN)
Wi-Fi: Ubiquiti UAP-AC-Pro
LAN: Netgear GS110TP (8x GbE, 2x SFP, PoE, LACP, VLAN)
NAS: Netgear ReadyNAS Pro4 (2x 4TB/RAID1, 1x 1TB, LACP 2Gbit)
Controler: Raspberry Pi 3B + HDD 1,8" 160GB (Unifi, NUT, CUPS, Pi Hole/DNS Server)
UPS: Eaton Ellipse Eco 650
 
guliwers
Witam, jest to mój pierwszy post i mam pytanie jak wgrać tomato do ASUSa Wl500w ? z panelu administracyjnego wgrać nowy firmware tak jak to ma się w przypadku oryginalnych oprogramowań ??
 
shibby
wgrywasz przez asus firmware restoration, masz go na plycie a procedura jest identyczna jak w przypadku wgrywania tomato do wl500gp. Poszukaj na forum, bo bylo to wielokrotnie.
Router: Ubiquiti EdgeRouter ER-4 (FTTH + LTE/failover, OpenVPN, DPI, VLAN)
Wi-Fi: Ubiquiti UAP-AC-Pro
LAN: Netgear GS110TP (8x GbE, 2x SFP, PoE, LACP, VLAN)
NAS: Netgear ReadyNAS Pro4 (2x 4TB/RAID1, 1x 1TB, LACP 2Gbit)
Controler: Raspberry Pi 3B + HDD 1,8" 160GB (Unifi, NUT, CUPS, Pi Hole/DNS Server)
UPS: Eaton Ellipse Eco 650
 
_MaRiO_
Posiadam WNR3500L i Twoje najnowsze Tomato. Niestety mam mały problem.
Ustawiłem statycznie IP'ki dla różnych urządzeń po Mac adresie. Niestety router im ich nie przydziela :-/

OK mój błąd, komp włączył się przed routerem Pfft

Niestety dalej pojawia się problem.

Kiedy router zostanie włączony przed włączeniem stacjonarki to przydziela mu 192.168.1.101 (tak jak ustawiłem w Totamo - ma to robić statycznie, reszta po DHCP) czyli jest ok.

Kiedy włączę kompa a potem router to stacjonarka otrzymuje IP z zakresu który jest ustawiony w DHCP ale nie ten który ustawiłem statycznie 192.168.1.101 :-( reset i odnowienie IP karty sieciowej nie pomaga. W takim przypadku router zaczyna się całkowicie gubić i potrafi przydzielić IP spoza zakresu ustawionego w DHCP.
Edytowane przez _MaRiO_ dnia 28-12-2010 12:30
 
fakevilg
Witam,

Albo cos porobilem zle ( ale nie wydaje mi sie ...) ale na ovisie 1600 ,dyndns nie odswieza adresow z neostrady , i bw limitter nie dziala ... ( czy do limitera ma byc wlaczony qos ? chyba nie .. ) ..przycisk restartu nie dziala ,tzn zmienia strone ale nie resetuje routera ...
 
krzysio9222
fakevilg napisał(a):
Witam,

Albo cos porobilem zle ( ale nie wydaje mi sie ...) ale na ovisie 1600 ,dyndns nie odswieza adresow z neostrady , i bw limitter nie dziala ... ( czy do limitera ma byc wlaczony qos ? chyba nie .. ) ..przycisk restartu nie dziala ,tzn zmienia strone ale nie resetuje routera ...

Jaką wersje masz wgraną? Czyściłeś nvram?
 
shibby
@fakevilg - jaka wersje wgrywales? W build54 ovislink mial juz oficjalne wsparcie dlatego ja nic tam nie robilem. W build52 musialem dodawac wsparcie recznie.

bw limiter napewno dziala bo sprawdzalem po wprowadzonych zmianach. Restart tez.

Robiles czyszczenie nvram?
Router: Ubiquiti EdgeRouter ER-4 (FTTH + LTE/failover, OpenVPN, DPI, VLAN)
Wi-Fi: Ubiquiti UAP-AC-Pro
LAN: Netgear GS110TP (8x GbE, 2x SFP, PoE, LACP, VLAN)
NAS: Netgear ReadyNAS Pro4 (2x 4TB/RAID1, 1x 1TB, LACP 2Gbit)
Controler: Raspberry Pi 3B + HDD 1,8" 160GB (Unifi, NUT, CUPS, Pi Hole/DNS Server)
UPS: Eaton Ellipse Eco 650
 
guliwers
Mam jeszcze jedno pytanuie, posiadam jeszcze ASUSa DSL-N13 i czy do niego dałoby rade zrobić modyfikowany firmware ?
 
shibby
napewno nie tomato bo jest na ralinku.
dla rt-n13u jest ddwrt, dla rt-n13 ddwrt tez nie ma (jeszcze)
Router: Ubiquiti EdgeRouter ER-4 (FTTH + LTE/failover, OpenVPN, DPI, VLAN)
Wi-Fi: Ubiquiti UAP-AC-Pro
LAN: Netgear GS110TP (8x GbE, 2x SFP, PoE, LACP, VLAN)
NAS: Netgear ReadyNAS Pro4 (2x 4TB/RAID1, 1x 1TB, LACP 2Gbit)
Controler: Raspberry Pi 3B + HDD 1,8" 160GB (Unifi, NUT, CUPS, Pi Hole/DNS Server)
UPS: Eaton Ellipse Eco 650
 
Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Aktualnie online
· Gości online: 4

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 23,917
· Najnowszy użytkownik: KtoTyJestes
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

pedro
20-01-2020 23:07
Albo RT-AC68U tylko wersja B2 - praktycznie identyczna z RT-AC1900P

Piaer
20-01-2020 13:23
Gdzieś czytałem, że wersja P była dla sklepu BestBuy

djwujek
20-01-2020 09:42
Może tych modelu już po prostu nie ma na rynku ?

Piaer
19-01-2020 23:49
Coś mi nie gra z tymi RT-AC1900 z ceneo. Avans, Electro i ME na zdjęciu pokazujacym USB przedstawiają chyba inne urządzenie. Dodatkowo te routery są w kategorii xDSL...

pedro
19-01-2020 19:55
https://www.asus.c
om/Networking/RT-A
C1900P/ https://www.ceneo.
pl/69463426#tab=cl
ick_scroll A jak nie, to zawsze AC3200 pozostaje.

djwujek
19-01-2020 13:40
A możesz podpowiedzieć gdzie go kupić

pedro
19-01-2020 12:20
A to jest Asus RT-AC1900P ??? Chyba średnio...

djwujek
19-01-2020 00:18
https://allegro.pl
/oferta/router-asu
s-rt-ac68u-wi-fi-a
c1900-4xlan-gb-1xw
an-8722847447 to je to ??

pedro
19-01-2020 00:10
AC1900P

djwujek
18-01-2020 11:46
Jaki w tym momencie jest najmocniejszy router pod tomato ??

pedro
17-01-2020 18:25
Czytać, czytać i jeszcze raz czytać: "Blacklist Custom - Optional, space separated: domain1.com domain2.com domain3.com"

djwujek
16-01-2020 19:58
Czy w zakładce advanced/adblock/b
lacklist url po wpisaniu 0.0.0.0 nazwą domeny powinno ja zablokować bo mi to nie chce za bardzo dzialac

PanRatio
14-01-2020 01:50
U mnie na AC56U jest 76 stopni. Co ciekawe mój Ryzen 2700 z 8 rdzeniami i 16 wątkami ma teraz 36 stopni XD

tamtosiamto
09-01-2020 13:17
ja nic nie podkrecam, nie ma potrzeby, btw adblock na yt przestal mi dzialac, jaka moze byc przyczyna?

Adooni
09-01-2020 08:11
ja na AC56U@1200MHz mam 83-86C cały czas

jurekk
08-01-2020 22:54
to bardzo niska temperatura 80 i wiecej no do 90 jest oki

tamtosiamto
08-01-2020 14:06
czy to - CPU Temperature 73°C / 163°F jest normalne dla ac56u?

39,960,473 unikalne wizyty