21 Kwietnia 2024 23:32:07
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato


Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· konfiguracja router ...
· Szukam zaproszenia n...
· [Howto] Xpenology na...
· dodatkowe złącza s...
· RT-N18U - nie można...
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· [MOD] Tomato64 (x86-64)
· Firewall nie zawsze ...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· Optware na CIFS
· RT-AX56U - Status kl...
· [MOD] FreshTomato-MI...
· Multiroom N z wykorz...
· [S] Asus RT-AC68U E1
· [S] ASUS RT-AC68U
· Rozłączanie klient...
· serwer VPN za wan'em
· Przejscie z dyndns f...
· WDR3600 i problem z WAN
· Jaki USB hub do syno...
Najpopularniejsze obecnie wątki
· [Howto] Xpenology... [21]
· Szukam zaproszeni... [16]
· konfiguracja rout... [6]
· dodatkowe złącz... [4]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [216 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 416
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
3.234.244.181
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: OPROGRAMOWANIE :: » OpenWrt - firmware
 Drukuj wątek
Torrenty w openwrt 8.09
shibby
potwierdzam Pfft
Proxmox VE: i7-7700T, 64GB RAM, 3x2TB SSD, 1x1TB SSD, 512GB NVMe, Intel X710-DA2 SFP+
VM Router: OpenWRT 22.03.4
VM NAS: Synology DS920+
VM VPS: Debian, WWW, Home Assistant
Switch: Netgear MS510TXPP
Switch: Ubiquiti USW-Flex-mini - szt. 2
Wi-Fi: Ubiquiti U6-Lite - szt. 2
 
obsy
Polacy nie gęsi i swój język mają

Dodatek - przetłumaczyłem na nasze index.html. Niektóre drobne sprawy są zawarte w js i tego nie ruszałem, a tak prezentuje się ciekawiej. Do pobrania z http://eko.one.pl/openwrt/index.php?p...09%2Finne/ a do podmiany w /usr/share/transmission/web (nadpisać trzeba):

wget http://eko.one.pl/openwrt/kamikaze/8.09/inne/index.html -O /usr/share/transmission/web


Masz niepotrzebny ruter, uszkodzony czy nie - ch?tnie przygarn? go.
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt
http://openrouter.info
 
sasukepl
jaką wersja Transmission was interesuje.Moge pogadać a adminami w tej sprawie. Moze się coś uda zrobić.Wink
Asus RT-AC3200 Tomato shibby 140
Wouxun KG-UVD1P w celu nas?uchu wiecie czegoSmile
 
obsy
To znaczy co chcesz zrobić, bo samo transmission ma polskie tłumaczenie.
Masz niepotrzebny ruter, uszkodzony czy nie - ch?tnie przygarn? go.
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt
http://openrouter.info
 
shibby
jak ma?
Proxmox VE: i7-7700T, 64GB RAM, 3x2TB SSD, 1x1TB SSD, 512GB NVMe, Intel X710-DA2 SFP+
VM Router: OpenWRT 22.03.4
VM NAS: Synology DS920+
VM VPS: Debian, WWW, Home Assistant
Switch: Netgear MS510TXPP
Switch: Ubiquiti USW-Flex-mini - szt. 2
Wi-Fi: Ubiquiti U6-Lite - szt. 2
 
obsy
Ano ma. Gui/gtk. Za to strony nie są tłumaczone na żadne języki, jest na stałe angielski.
Masz niepotrzebny ruter, uszkodzony czy nie - ch?tnie przygarn? go.
http://eko.one.pl - prawie wszystko o OpenWrt
http://openrouter.info
 
shibby
a no wlasnie Smile
Proxmox VE: i7-7700T, 64GB RAM, 3x2TB SSD, 1x1TB SSD, 512GB NVMe, Intel X710-DA2 SFP+
VM Router: OpenWRT 22.03.4
VM NAS: Synology DS920+
VM VPS: Debian, WWW, Home Assistant
Switch: Netgear MS510TXPP
Switch: Ubiquiti USW-Flex-mini - szt. 2
Wi-Fi: Ubiquiti U6-Lite - szt. 2
 
d4rk
Instalowałem juz dwa raz wszystko według opisu z Twojej strony i niestety mi to nie działa.
Robię config wszystko jest ok, deamon wystartował i jest aktywny. Próbuje wejść przez stronkę strona zacznie się otwierać ale po chwili zrywa połączenie i wywala proces. To samo dzieje się jak próbuje wejść poprzez Transmission Remote GUI.
Ma ktoś jakiś pomysł na to?

Edit
Teraz sprawdziłem wersje 1.34-1 z repozytorium OpenWRT i wszystko działa dobrze.

Edit
Właśnie zainstalowałem sobie optware i transmission_1.76-1_mipsel.ipk z repozytorium oleg... i wszystko dziła już jak trzeba Smile
Edytowany przez d4rk dnia 14-11-2009 22:15
Asus WL-500gP v2 + OpenWRT Firmware KAMIKAZE (8.09.1) + Optware + NEO 20Mbps PPPoE + USB OCZ Rally2 4GB + nfs-server + transmission 1.76 = 11 u?yszkodnik?w
 
wol2
Ile ten rtorrent wlasciwie zjada ramu? Pojdzie to to na nie przerobionym tl-wr1043ND z 32mb ramu?
 
Fanel
Cześć @ll.

Na PT jedynymi dopuszczonymi wersjami Transmission'a są wersje 1.92 i 2.03.
Próbowałem znaleźć gdzieś właśnie wersję1.92, ale wszędzie po jej instalacji okazywało się, że tak naprawdę jest wersją 2.04.
Instalowałem ją stąd:
http://openwrt.groov.pl/WR1043NDv1/backfire-10.3/packages/
http://downloads.x-wrt.org/xwrt/kamikaze/snapshots/ar71xx/packages/

Może podpowiecie gdzie znajdę prawdziwą wersje 1.92? :)

sasukepl
Oczywiście wersja 2.04.
Liczymy na Ciebie :D
 
shibby
tu gdzie podales jest wersja 1.92 jak widac. Ale to jest wersja dla backfire (baa dokladniej mowiac dla tplinka 1043nd bo ma modyfikacje pod przycisk qss). Poprostu zle instalujesz paczke. Najpierw sie ją sciaga do /tmp pozniej instaluje z przelacznikiem --force-downgrade. Ty pewnie tego nie robisz dlatego sciaga ci z INNEGO repozytorium najnowsze.
Proxmox VE: i7-7700T, 64GB RAM, 3x2TB SSD, 1x1TB SSD, 512GB NVMe, Intel X710-DA2 SFP+
VM Router: OpenWRT 22.03.4
VM NAS: Synology DS920+
VM VPS: Debian, WWW, Home Assistant
Switch: Netgear MS510TXPP
Switch: Ubiquiti USW-Flex-mini - szt. 2
Wi-Fi: Ubiquiti U6-Lite - szt. 2
 
SynC
no właśnie też mi tego info brakowało,
ostatnio od ciebie instalowałem 2.03 i się zdziwiłem jak zainstalowała się 2.04 Wink
 
Fanel
Dzięki shibby - dokładnie o to chodziło :)
Właśnie cieszę się wersją 1.92.

P.S. Mój sprzęt to: TL-WR1043ND ver. 1.7
TL-WR1043ND - ver. 1.7
 
shibby
@Fanel to tu masz wersje 2.03-QSS dla tplinka Smile
http://openwrt.groov.pl/projekty/transmission/

@Sync - tak niestety dziala opkg, pomimo ze wskazuje mu sie dokladnie ktora paczke chce sie zainstalowac to on i tak zainstaluje nowsze z repozytorium jezeli takowe znajdzie. Dlatego trzeba wymuszac downgrade Smile
Proxmox VE: i7-7700T, 64GB RAM, 3x2TB SSD, 1x1TB SSD, 512GB NVMe, Intel X710-DA2 SFP+
VM Router: OpenWRT 22.03.4
VM NAS: Synology DS920+
VM VPS: Debian, WWW, Home Assistant
Switch: Netgear MS510TXPP
Switch: Ubiquiti USW-Flex-mini - szt. 2
Wi-Fi: Ubiquiti U6-Lite - szt. 2
 
SynC
no więc tak:
2.04 działa
po wymuszeniu instalacji daemona i web w wersji 2.03 po próbie uruchomienia nic się nie dzieje, brak uruchomionego procesu,
ponowna instalacja 2.04 i znowu działa bez problemu

tylko o co chodzi? Smile
 
shibby
moze jakas opcja w konfiguracji mu nie pasuje.
usun 2.04, usun konfig. restart routera i dopiero instalacja 2.03
Proxmox VE: i7-7700T, 64GB RAM, 3x2TB SSD, 1x1TB SSD, 512GB NVMe, Intel X710-DA2 SFP+
VM Router: OpenWRT 22.03.4
VM NAS: Synology DS920+
VM VPS: Debian, WWW, Home Assistant
Switch: Netgear MS510TXPP
Switch: Ubiquiti USW-Flex-mini - szt. 2
Wi-Fi: Ubiquiti U6-Lite - szt. 2
 
Fanel
Tak czy inaczej pewnie już wszyscy zainteresowani zauważyli najnowsze news''a :)

Transmission 2.0.4 został dodany do dozwolonych klientów.

Koniec naszych problemów :D
TL-WR1043ND - ver. 1.7
 
allstar
1.3.14 (by obsy) na tej wersji mam ten zonk z DDNS moze ktos powie ktora wersja [niekoniecznie ostatnia] tego buga by naprawila bo tylko to mi zostalo a do routera nie mam zadnych zastrzezen
ASUS AIMESH
 
misioooo
Używam Gargoyle w najnowszej wersji.
Transmission działa bez problemu, do tego prosty skrypt i automatycznie ściąga mi napisy i info na email wysyła Smile
Sprzęt: tplink WDR4300 + extroot na karcie w modemie LTE + podpięty HDD 2.5". Zasilane z portów routera.
 
shibby
brawo za odkopanie tematu sprzed 2ch lat Wink
Proxmox VE: i7-7700T, 64GB RAM, 3x2TB SSD, 1x1TB SSD, 512GB NVMe, Intel X710-DA2 SFP+
VM Router: OpenWRT 22.03.4
VM NAS: Synology DS920+
VM VPS: Debian, WWW, Home Assistant
Switch: Netgear MS510TXPP
Switch: Ubiquiti USW-Flex-mini - szt. 2
Wi-Fi: Ubiquiti U6-Lite - szt. 2
 
Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 9

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,117
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

tamtosiamto
31-03-2024 12:54
Wesolego jajka wszytskim forumowiczom Grin

tamtosiamto
28-03-2024 23:24
tak, tak zgadza sie, ale ja pytam o wykluczenie noda na guest network w first set, i to nie dziala

Adooni
24-03-2024 13:16
Guest network is currently designed to allow the first set of each band (2.4G, 5G, 5G-1) available to the AiMesh node

tamtosiamto
24-03-2024 03:03
ale w 1 jest opcja do wyboru - dla calej sieci albo rutera only i wlasnie o tym mowie, ze nie dziala

Adooni
23-03-2024 16:31
w dokumencie asusa jest ze wlasnie dla 1 ma dzialac na nodach tez

tamtosiamto
23-03-2024 15:39
tak, ale nie zmienia to faktu, ze w pierwszej nie dziala wylaczanie aimesh dla goscinnej( a powinno), czyli jest jakis bug. Mam start soft, bo to dsl-ac68 ktory nie jest juz updateowany

Adooni
22-03-2024 18:07
nie, 1 wsza bedzie wszedzie trzeba 2ga zrobic dla kazdego pasma te nie sa przenoszone

tamtosiamto
19-03-2024 19:57
czyli jak mam jedna siec goscinna to powinno dzialac separowanie gosci od noda -a nie dziala Smile

tamtosiamto
19-03-2024 19:50
@Adooni 'Only one set is available for 1 band' i tak mam-1 set dla 2.4ghz i 1 dla 5ghz-czy czegos nie rozumiemW drugiej sieci goscinnej nie ma opcji wyboru Ruter only/ All nodes

Adooni
19-03-2024 19:14
no to przeczytaj to 2 pod - 1 stet z kazdego pasma jest dopuszczony na nody. zrob 2 siec jako goscinna na danym pasmie i wtedy sprawdz

71,234,850 unikalnych wizyt