25 Września 2021 05:17:44
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato


Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· cake QoS
· Problemy z WiFi
· Router Asus RTU-N18U
· RT-N18U - ARM z jedn...
· Multiroom N z wykorz...
· Naprawa ASUS RT-AC68U
· HPE MS gen8 jako rou...
· [S] i5-4570TE
· nie odtwarza po LAN
· Asus RT-AC56U mod to...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· [S] Asrock Rack C275...
· RT-N16
· Nie dziala drugi rou...
· obuwa nas, 4+ hdd
· ASUS RT-N18U wydajno...
· Jaki router wybrać-...
· EA6900 problem z has...
· firewall na Kamikaze...
· [HOWTO] Load-Balanci...
Najpopularniejsze obecnie wątki
· Multiroom N z wyk... [1220]
· RT-N18U - ARM z j... [315]
· Asus RT-AC56U mod... [122]
· cake QoS [12]
· HPE MS gen8 jako ... [7]
· nie odtwarza po LAN [7]
· Router Asus RTU-N18U [6]
· Problemy z WiFi [1]
· Naprawa ASUS RT-A... [1]
· [S] i5-4570TE [0]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
37% [146 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [203 głosów]

Atheros
Atheros
5% [21 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [2 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [4 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
3% [12 głosów]

Ogółem głosów: 392
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
3.237.2.4
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: PORTAL :: » Projekty
 Drukuj wątek
NB Battery Monitor [bin + src]
szafran
Witam

Z racji tego iz na moim lapku windows nie pokazuje czasu pozostalego do wyczerpania baterii zmuszony bylem napisac sobie malenki programik, ktory zrobi to za niego (nie odczytuje on czasu z baterii, bo moja tego nie podaje, tylko dziala na zasadzie szacowania wyniku - czyli mniej wiecej tak jak normalnie w windowsie Wink). Wrzucam tu bo moze ktos ma podobny problem i mu sie to przyda. Ludziom ktorym winda prawidlowo pokazuje czas pozostaly do rozladowania baterii raczej sie to nie przyda, ale nie bronie sprobowac. W kazdym razie... prgram w czasie gdy lapek nie jest podlaczony do zasilania pokazuje czas pozostaly do rozladowania baterii, a w czsie ladowania przyblizony czas ukonczenia ladowania. Program dziala na zasadzie nauki... tzn im dluzej sie z niego korzysta tym lepsze wyniki powinien pokazywac.

Sugestie mile widziane, choc nie gwarantuje ze cos bede dodawal, bo mam teraz inzynierke na glowie. W kazdym razie jak ktos znajdzie bledy to prosze o info.

have fun Smile

Klik (rar - waga: 167kCool
Edytowany przez szafran dnia 09-02-2009 16:09
Pozdrawiam
Szafran
___
Router: Linux x64 miniPC i5-5250U 8GB/120GB/1TB + AP: Asus RT-AC5300 + 5x Switch: TP-Link TL-SG108
 
luk-a-sz
Szkoda tylko, że mój lapek trzyma 40min na baterii. Wink

Ogólnie bardzo fajny programik.
 
szafran

Cytat

luk-a-sz napisał/a:
Szkoda tylko, że mój lapek trzyma 40min na baterii. Wink


taki stary ? a moze taki nowy ? czy tez moj programik tyle pokazuje a faktycznie lapek smiga 8h ? Grin
Pozdrawiam
Szafran
___
Router: Linux x64 miniPC i5-5250U 8GB/120GB/1TB + AP: Asus RT-AC5300 + 5x Switch: TP-Link TL-SG108
 
vollts

Cytat

szafran napisał/a:

Cytat

luk-a-sz napisał/a:
Szkoda tylko, że mój lapek trzyma 40min na baterii. Wink


taki stary ? a moze taki nowy ? czy tez moj programik tyle pokazuje a faktycznie lapek smiga 8h ? Grin



podejrzewam, że około roczny tak jak mój, który także trzyma aż 40min, albo krócej Sad takie już są te baterie... :/
WRT54GL1.1 + Tomato 1.10 Smile
+
??cze ADSL Dialog 6Mb/s Grin
+
Pentagram Cerberus WiFi
+
Serwer P4 3.0GHz HT 500GB
 
szafran
jest i nowa wersja... kilka bledow poprawionych... dodana mozliwosc wyswietlania czasu w ikonie traya (nie do konca przetestowane - nie wiem czy sie wszystkie wartosci sie mieszcza).
link ten sam co wyzej

Pozdrawiam
Szafran
___
Router: Linux x64 miniPC i5-5250U 8GB/120GB/1TB + AP: Asus RT-AC5300 + 5x Switch: TP-Link TL-SG108
 
luk-a-sz

Cytat

vollts napisał/a:

Cytat

szafran napisał/a:

Cytat

luk-a-sz napisał/a:
Szkoda tylko, że mój lapek trzyma 40min na baterii. Wink


taki stary ? a moze taki nowy ? czy tez moj programik tyle pokazuje a faktycznie lapek smiga 8h ? Grin



podejrzewam, że około roczny tak jak mój, który także trzyma aż 40min, albo krócej Sad takie już są te baterie... :/


Dokładnie, troszkę ponad roczny. Nowa bateria to prawie 1/4 wartości nowego laptopa o podobnych parametrach. Więc na zmianę się nie zanosi. Programik sam w sobie bardzo dobry.


EDIT:

Nowa wersja jest ekstra. Szkoda, że nie robi cudów z baterią Smile Bo po odłączeniu zasilania widzę jedynie 38min Smile
Edytowany przez luk-a-sz dnia 24-10-2007 15:24
 
szafran
no tak... jakby odnawial stare baterie to bym niezla kase na nim zbil Wink
Pozdrawiam
Szafran
___
Router: Linux x64 miniPC i5-5250U 8GB/120GB/1TB + AP: Asus RT-AC5300 + 5x Switch: TP-Link TL-SG108
 
pink
programik elegancki
testuje wlasnie
 
pink
po podlaczeniu do prundu stan sie nie zmienil ( z baterii na prad )

a nie zmienil sie tylko ze po

5-10 min
nie da sie tak odrazu?

w czym pisales?
Edytowany przez pink dnia 03-11-2007 09:42
 
szafran
ktos moze potwierdic takie opoznienie jak ma kolega czy to wina jego kompa i sposobu raportowania stanu zasilania do systemu (bo u mnie to dziala bez problemu, u znajomych tez)
Pozdrawiam
Szafran
___
Router: Linux x64 miniPC i5-5250U 8GB/120GB/1TB + AP: Asus RT-AC5300 + 5x Switch: TP-Link TL-SG108
 
md
40 min po roku? to musial byc czesto ladowany i rozladowywany

ogniwa w laptopach maja ograniczona ilosc cykli ladowania wiec nawet jesli laptop jest na pradzie nonstop to bateria jest na tzw. ladowaniu pulsacyjnym trickle charge to zuzywa je troche mimo wszystko

z doswiadczenia ze starym laptopem wiem ze zaden program do szacowania czasu nie spisuje sie na ogniwach o duzej liczbie cykli, one pomimo pelnego naladownia nie daja takiego pradu jak nowe

 
luk-a-sz
U mnie zmiana stanu z ładowania na baterie następuje natychmiastowo.

A bateria za nowości trzymała 1h a po roku 40min.
Dla 2000mAh to raczej normalny czas Wink
 
szafran
Witam

Jako ze porzucilem wszystkie swoje projekty w delphi, postanowilem udostepnic ich zrodelka. Oficjalnie stwierdzam, iz mozna z nimi robic co sie tylko komu podoba (milo by bylo jednak, jesli ktos ma zamiar z nich korzystac jakby o tym wspomnial w swoim programie).

Kliknij, aby pobrac (waga: 202kb)

w archiwum znajduja sie tez skompilowane binarki.

Milej zabawy.

Nastepna wersja tego programu jaka wypuszcze bedzie juz napisana w c++ (troche to moze potrwac, poniewaz jestem w trakcie nauki), mam nadzieje ze pomozecie mi w debuggowaniu jak juz powstanie appka.
Edytowany przez szafran dnia 09-02-2009 16:10
Pozdrawiam
Szafran
___
Router: Linux x64 miniPC i5-5250U 8GB/120GB/1TB + AP: Asus RT-AC5300 + 5x Switch: TP-Link TL-SG108
 
Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 5

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,031
· Najnowszy użytkownik: qra69
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

Maniek91PL
04-09-2021 10:34
Wink super ! Dzięki ! Adooni ! już testuje co i jak

Adooni
04-09-2021 06:31
sprawdzasz w status - overview, a zmieniasz w Basic - Network

Maniek91PL
03-09-2021 22:37
jak sprawdzić i zmienić kanał w wifi 2.4 w tomato ? Shock

goof3r
23-07-2021 16:21
Mi chodziło w sekcji VPN bo w WAN to nic mi nie da jak zmienie....

Adooni
22-07-2021 21:34
nie mam pod reka FT ale powinno to byc w WAN Settings -Type - L2TP. Jest tam tez pole L2TP Server

goof3r
22-07-2021 20:08
Witam, takie małe pytanie mam, czy w najnowszej wersji freshtomato jest możliwosć postawienia serwera/klienta VPN L2TP ?

Maniek91PL
20-07-2021 13:55
potwierdzam, wyczyściłem przeglądarkę, działa teraz prawidłowo na najnowszym freshtomato ! Dzięki jeszcze raz

Maniek91PL
18-07-2021 13:51
a nie, tego nie wyczyściłem! ważna uwaga, nie pomyślałem o tym ! sprawdzę !

Adooni
18-07-2021 08:12
a czysciles cache przegladarki?

Maniek91PL
18-07-2021 01:54
czyli robić czystą instalację i wpisywać wszystko od nowa Shock ?

45,261,899 unikalnych wizyt