W dniu dzisiejszym przestał działać zdalny dostęp na oryginalnym firmware (ddns). Od czasu zakupu routera działało bez żadnego problemu, dziś po powrocie do domu przestało działać.
Wchodząć pod podany adres nie mam dostępu do download mastera i nie mogę pobierać filmów ze smartfona zdalnie. W czym może tkwić problem?
lovelas1988 załączono następujące plik:
Nie masz uprawnień, by zobaczyć załączniki w tym wątku.
Poprzez cmd wpisałem to co w/w i niestety nic z tego.
Zastanawia mnie kolejna sprawa bo coś pokombinowałem i nagle z telefonu mogę wejść w download master z tego adresu (http://Lovelas26XX.asuscomm.com:8080/downloadmaster/index.asps) ale tylko z poziomu smartfonu po LTE, po wi fi nawet nie ma takiej możliwości (wcześniej miałem dostęp).
"Wpisz http://Lovelas26XX.asuscomm.com:8080/downloadmaster/index.asp w przeglądarce sieci web, aby uruchomić Download Master.
Można tu kliknąć, aby wykonać ustawienia DDNS. DDNS (Usługa dynamicznych nazw domeny) umożliwia połączenie klientów sieci z routerem sieci bezprzewodowej przez jego zarejestrowaną nazwę domeny. " -- klikam na link i wyskakuje, że nie odnaleziono strony serwera.
Co jest grane? Do tej pory wszystko działało bez żadnego problemu.
Ok. Tylko do niedawna wpisujac w smartfonie (http://Lovelas26XX.asuscomm.com:8080/downloadmaster/index.asp poprzez wi fi moglem sie polaczyc. Teraz jedynie przez LTE moge wejsc w ten adres. Dlaczego?
Na screenie jest widoczne to co sie dzieje gdy probuje polaczyc sie z tym adresem poprzez wi-fi.
Dodatkowo nie dziala mi aplikacja z google play download master.
Połączony z 09 November 2014 15:23:09:
Wszystko wrocilo do normy. Moge logowac sie do GUI oraz download master przez przegladarke po wi-fi jak i lte.
Sama aplikacja download menager nie dziala. Jakies pomysly jak ja uruchomic?
· Łącznie użytkowników: 24,126 · Najnowszy użytkownik: goldi111
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
Maniek91PL
15-05-2025 19:35
witam! było coś gdzieś o obsłudze asus mesh w tomato moze? chętnie bym przetestował u rodziców
servee
24-01-2025 18:18
Światłowód + mediakonwenter. Ekranowana skrętka nie jest wymagana, taką sytuację już zastałem. Zamierzam ją wymienić na zwykłą. Da to coś?
shibby
17-01-2025 07:45
a ta skrętka ekranowana o której piszesz to jakiś wkopany przewód do bramy/furtki/kamer y zewn? Jak tak to jego też przez zabezpieczenie podepnij.
shibby
17-01-2025 07:43
no to pora zabezpieczyć kable LAN zabezpieczeniami przeciwprzepięciow ymi - tanio nie będzie. Jak przychodzi ci internet? Skrętką czy światłem? Jak skrętką to zacząłbym od tego.
servee
12-01-2025 12:52
Ponownie padły mi wszystkie porty sieciowe w routerze - to już 3-ci w 6 m-cy. Podejrzany to ekranowana, nieuziemiona skrętka - 12mb. Czy jest to możliwe?
dawidt
21-12-2024 01:09
siema
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.