Wprowadzone zmiany (w języku angielskim):
- Removed default dial-up information under PPPoE\PPTP\L2TP\BigPond mode;
- Fixed some vulnerabilities and improved security;
Rozmiar pliku: 5.22 MB
Jeśli ktoś z Was już testował ten firmware, to proszę o wpisywanie tu swoich uwag.
Ja na poprzednim OFW oznaczonym 120405 doświadczałem nieokreślonego zawieszania się wifi, co ustąpiło po przejściu na Gargoyle
Ale może w wolnej chwili sprawdzę jak sprawuje się ten najnowszy OFW 130325...
Kurcze a ja właśnie przeszedłem z Gargoyle 1.5.9.5 na najnowszy OFW z powodu zawieszania wifi przy transferach z kompa na serwer SAMBA i odwrotnie.
Nie testowałem tego nowego bo na OFW brak poprzedniej funkcjonalności.
Do routera podpięty był modem z kartą Aero2, obecnie na OFW odstawiłem na półkę na inne czasy
Czy na twoim masz Gargoyle taki jak w stopce i czy nie masz problemów przy transferach tak jak ja ?
http://ecco.selfip.net/gargoyle-pl/attitude_adjustment/ar71xx/
Najnowsza 1.5.9.7, może uleczona z tych dolegliwości/
To akurat teraz testuję na TP-Link TL-MR3420 w miejsce tego powyżej.
W sumie dużo lepiej, na szerokości pasma 20MHz zestawia na 144, a na poprzednim 130 i teraz ani razu nie zerwało połączenia.
Gdzieś kiedyś wyczytałem że to dwa inne radia i ogólnie nie jest najlepiej na TL-WR1043ND z Gargoyle, a mi zależy na współpracy z modemem i kartą Aero2.
Siedzę gargoyle od dawna z tym, że udostępniam neta z UPC 60 i nie widzę puki o problemów. Nie używam modemów pod USB może dlatego.
Co do zestawienia połączenia to sprawdź eter inSSIDer.
Miałem kiedyś problem z prędkością, zamiast 300 pojawiały się dziwne liczby, a wina była w dobraniu kanału.
falitorek napisał(a):
Czy na twoim masz Gargoyle taki jak w stopce i czy nie masz problemów przy transferach tak jak ja ?
Tak, na razie mam dokładnie to, co w podpisie. Nie mam problemów ze stabilnością, lecz gniazdo USB w moim routerze jest puste. Nie używam go ani do modemu, ani do dysku czy pendrive'a.
Jedno co zauważam, to że transfery po wifi są niższe na Gargoyle niż były na OFW.
P.S. Widzę, że jest już nowszy Gargoyle PL z 2013-04-19 wersja 1.5.9.8...
Wprowadzone zmiany (w języku angielskim):
- Improved the login policy to enhanced security;
- Improved media server function to support 3000 files;
- Changed the default PPPoE dial-up type from Dial-on-Demand to Auto-Connect;
- Fixed a bug that DNS and Default gateway canR17;t be empty under Static IP mode;
Rozmiar pliku: 4.44 MB
Edytowany przez dragon79 dnia 10-05-2013 16:18
· Łącznie użytkowników: 24,115 · Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.
maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.
overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?
maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach
maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności", więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.
servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.
maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?