Witam,
Mam poważny problem z routerem.
Zainstalowałem na urządzeniu firmware Gargoyle ze strony http://ecco.selfip.net/gargoyle-pl/ar71xx/openwrt-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin
Po wejściu na stronę admina 192.168.1.1 próbuję zalogować się do routera. Niestety hasło 'password' której jest standardowe, nie pasuje
Napiszę teraz co robiłem po kolei.
Najpierw zainstalowałem oryginalny nowy firmware: TL-WR1043ND_V1_110429,
Następnie zainstalowałem firmware: openwrt-ar71xx-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory.bin i skonfigurowałem połączenie z internetem - tutaj logowałem się używając danych: root/root
Później zainstalowałem firmware wspomniane na górze i już nie mogę się zalogować. Użyłem obrazu ...factory pomimo że robiłem update'u z openwrt - nie wiem czy tutaj nie tkwi problem. Instalacja przebiegła poprawnie i połączenie z internetem mam dalej po updacie. Po wpisaniu adresu routera pojawia się strona z logowaniem do routera sygnowane przez Gargoyle. Jednak żadne hasło jakie mi przychodzi do głowy nie pasuje.
Proszę o pomoc bo zostałem bez wifi które jest w tej chwili wyłączone.
Pozdrawiam
@fasolens
Po pierwsze podawaj więcej, niż tylko nazwę pliku (bo dowolna wersja OpenWrt/Gargoyle skompilowana przez kogokolwiek ma zwykle tę samą nazwę pliku).
Jak wgrywałeś nowy firmware?
Czy twoje połączenie z internetem wymaga jakiejś konfiguracji, czy też jest to DHCP/IP?
Dasz radę wejść w failsafe?
W swoich obrazach Gargoyle obsy podpina też przywrócenie ustawień fabrycznych po przycisk reset (przytrzymany > 3 sek.) - próbowałeś tego?
2 x TP-Link WR1043ND (Gargoyle PL by obsy) + SpeedStream 4101
· Łącznie użytkowników: 24,115 · Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.
maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.
overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?
maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach
maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności", więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.
servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.
maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?
servee
25-07-2024 09:22
W routerze RT-N18u siadły mi wszystkie porty LAN oraz WAN. Działa tylko radio. To jest naprawialne?