Cytat balboa napisał(a):
Zamiast nabijać sobie postów, to mógłbyś napisać przynajmniej coś na temat ! Nie chcesz mi pomóc, to nie pisz pierdół !
Nabijać posty? A po co? Zwracam Ci tylko uwagę, że tak się na forach nie zachowuje - zakładając bardzo podobne wątki.
Chcesz otrzymać pomoc?
1. Jeden wątek w zupełności wystarczy
2. Staraj się pisać mniej niechlujnie... I zdecyduj się czy używasz polskich znaków czy nie.
Cytat balboa napisał(a):
Witam,
mam pytanie, chce ustawić bramkę voip żeby wchodzić do niego poprzez ip wcześniej przypisanej , ale nie moge, wiec moje pytanie jest takie czy i gdzie ustawia się w routerze "cos" zeby można było do bramki sie spokojnie logoac. ? coś odblokowac, czy cos takiego.
Do niego? Jakiego niego? Routera czy bramki VOIP? IP przypisanej? Choćby nie wiadomo jak się starać - to ciężko dojść do tego co chcesz osiągnąć. Jaki model bramki VoIP? Skoro zakładasz nowy wątek to podaj pełną informację.
Ostatnio konfigurowałem u siebie:
Router Linksys WRT54GL + bramka VoIP (która równocześnie jest routerem) Linksys SPA-3102. Będąc podłączony do routera WRT54GL (czy po kablu czy po WIFI) mogę konfigurować i WRT54GL i bramkę VoIP (mam dostęp do obu paneli administracyjnych). O to Ci chodzi?
Edytowany przez b3rok dnia 09-03-2011 09:49
I. Huawei HG8240 + 1x Netgear r7000 @FreshTomato + Synology DS1512+
II. TP-Link TL-WDR4300 @Obsy OpenWRT Gargoyle
III. TP-Link TL-WDR3600 @Obsy OpenWRT Gargyle
|