Właśnie też się obecnie chciałem pobawić tym routerem jedynie co wiem to żę pasuje do niego na pewno firmware od dlinka dsl g604t i jego nowszej wersji dsl g624t
A obecnie zastanawiam się nad możliwością przystosowania softu od WAG54G v2
Zacytuje mojego posta z innego forum
Najpierw chciałem bardzo podziękować i pogratulować AxelowiF za nowy sofcik do naszych asmaxów, jak narazie sprawuje ię stabilnie ale nie mogę go do końca przetestować ponieważ jadę na ochłapach neostrady(limity:))
A teraz chciałem o coś zapytać (aż się boję odpowiedzi więc będę pisał powoli)
Otóż zafascynowany nowym obliczem naszych routerów zacząłem przeglądać TableOfHardware w poszukiwaniu innych routerów z procesorami AR7 i natkonołem się na router Linksys WAG54G v2 który posiada jak już pisałem procek AR&, tą samą karte wi-fi ADM6996L no i niestety inny switch ADM6996L (asmax posiada Marvell 88E6060, a znów d-link posiada IP175A, a więc może .....?), no i na deser zostawię bootloader ADAM2 smile.gif.
Owe linksysy miały pamięci 4MB / 8MB FLASH 16 MB / 32MB RAM No i jest chyba do nich większy suport ze strony amatorów alternatywnego firmware, np dnia 27.12.2006 ukazało się nowe australijskie firmware PLUTO niestety zajmuje ono 4,7 MB ale istnieją do niego także inne firmware więc może udało by się przystosować to firmware do naszego routera (znaleźć inne, odchudzić?)
Więc bardzo proszę wszystkich co się orientują w temacie o wypowiedzenie na ten temat (być może wypisuje tu głupoty bo jestem laikiem w tym temacie a wszystko co mam to ta tabela i google i zero angielskiego).
A więc AxelF liczę na twoje zdanie
A tu macie linka do strony z alternatywnym oprogramowaniem do linksysów
Forum które porusza ten temat jest
http://www.forum.etv-bis.com/index.php?showforum=171
Więc jeśli ktoś jest tym zainteresowany zapraszam na to forum znajduje się tam człowiek AxelF który się trochę na tym zna
Moim głównym marzeniem to możliwość podłączenia do mojego routera dysku USB |