14 Kwietnia 2024 19:07:07
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato


Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· [Howto] Xpenology na...
· dodatkowe złącza s...
· Szukam zaproszenia n...
· RT-N18U - nie można...
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· [MOD] Tomato64 (x86-64)
· Firewall nie zawsze ...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· Optware na CIFS
· RT-AX56U - Status kl...
· [MOD] FreshTomato-MI...
· Multiroom N z wykorz...
· [S] Asus RT-AC68U E1
· [S] ASUS RT-AC68U
· Rozłączanie klient...
· serwer VPN za wan'em
· Przejscie z dyndns f...
· WDR3600 i problem z WAN
· Jaki USB hub do syno...
· [S] Karta sieciowa Q...
Najpopularniejsze obecnie wątki
· [Howto] Xpenology... [18]
· Szukam zaproszeni... [14]
· RT-N18U - nie mo... [3]
· dodatkowe złącz... [2]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [216 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 416
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
3.234.244.181
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: OPROGRAMOWANIE :: » Pozostałe firmware
 Drukuj wątek
Problem ze startem WRT54G 1.1 po zmianie na HyperWRT Tofu 13c
Jagos65
Mam problem następującej natury: Mój WRT 54G 1.1 nie startuje normalnie po zmianie firmware na HyperWRT Tofu 13c. Cały czas miga dioda POWER. Z firmware HyperWRT 2.1b1 wszystko działało OK. Kiedy odłączę przewody LAN i WAN start następuje normalnie.
Proszę o pomoc.
 
stegano
Może zostały jeszcze jakieś pozostałości z poprzedniej wersji... Wejdź w Administration/Factory Defaults i zaznacz Clear NVRAM, restore factory defaults a następnie zatwierdź polecenie. Następnie wgraj jeszcze raz firmware i powtórz na koniec czyszczeni NVRAM.
Jeżeli powyższe zabiegi nie przyniosą zamierzonego efektu, to pozostaje Ci DD-WRT v23 SP1 mini.
 
qba
hmmm co ma ddwrt do hyperwrt Shock ??
 
stegano
Ano nic, ale może się okazać że pod HyperWRT v1.1 (czyli bardzo stary model) mogą być problemy...
 
Jagos65
Niestety czyszczenie NVRAM'u i ponowne wgranie firmware'a nie pomogło. Egzemplarz WRT jest faktycznie stary - ale jary. Dalsze badania wykazały, że problem ze startem pojawia się wtedy, kiedy wpięty jest tylko kabelek WAN, przy wpiętych kablach LAN wszystko działa OK. Ale może to być też kwestia współpracy z modemem kablowym. Przetestuję tego routerka jeszcze w innych sieciach i wtedy będę miał wiecej informacji. W ostateczności pozostaje powrót do HyperWRT 2.1b1 bez Tofu Sad , który działał OK.
Pozdrawiam fanów upgradeingu Pfft
 
Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 9

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,117
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

tamtosiamto
31-03-2024 12:54
Wesolego jajka wszytskim forumowiczom Grin

tamtosiamto
28-03-2024 23:24
tak, tak zgadza sie, ale ja pytam o wykluczenie noda na guest network w first set, i to nie dziala

Adooni
24-03-2024 13:16
Guest network is currently designed to allow the first set of each band (2.4G, 5G, 5G-1) available to the AiMesh node

tamtosiamto
24-03-2024 03:03
ale w 1 jest opcja do wyboru - dla calej sieci albo rutera only i wlasnie o tym mowie, ze nie dziala

Adooni
23-03-2024 16:31
w dokumencie asusa jest ze wlasnie dla 1 ma dzialac na nodach tez

tamtosiamto
23-03-2024 15:39
tak, ale nie zmienia to faktu, ze w pierwszej nie dziala wylaczanie aimesh dla goscinnej( a powinno), czyli jest jakis bug. Mam start soft, bo to dsl-ac68 ktory nie jest juz updateowany

Adooni
22-03-2024 18:07
nie, 1 wsza bedzie wszedzie trzeba 2ga zrobic dla kazdego pasma te nie sa przenoszone

tamtosiamto
19-03-2024 19:57
czyli jak mam jedna siec goscinna to powinno dzialac separowanie gosci od noda -a nie dziala Smile

tamtosiamto
19-03-2024 19:50
@Adooni 'Only one set is available for 1 band' i tak mam-1 set dla 2.4ghz i 1 dla 5ghz-czy czegos nie rozumiemW drugiej sieci goscinnej nie ma opcji wyboru Ruter only/ All nodes

Adooni
19-03-2024 19:14
no to przeczytaj to 2 pod - 1 stet z kazdego pasma jest dopuszczony na nody. zrob 2 siec jako goscinna na danym pasmie i wtedy sprawdz

71,054,028 unikalnych wizyt