ein13 napisał/a:
co z tym zrobić nie mogę tego rozgryść co sie dzieje
...
# wget http://www.tabor.internetdsl.pl/board.tar.gz
wget: www.tabor.internetdsl.pl: Unknown host
....
#
Jak można przeczytać, coś nie bardzo masz połącznie z siecią, ew. dns'y szwankują, sprawdzałem plik ciągle tam jest.
Jak rozwiazać?
Ściągnąć plik na dysk, udostępnić katalog z nim, podmontować jako ciffs, zgrać plik do /jffs a dalej już normalnie.
Co do DNS rozgryzłem przyczynę po prostu nie były wpisane na WRT-ku
Po ściągnięciu i instalacji wszystko pięknie śmigało statystyki i blokada. Na drugi dzień próbuję się wbić po przez Firefoxa na adres 192.168.1.1:8000 a tu taki komunikat "Dostęp do internetu zablokowany". Internet działa na Firefox bez problemu tylko nie mogę się dostać do tablicy. A co najlepsze przez EI wchodzę bez problemu tylko nie wyskakuje okienko blokowania. Z początku myślałem ze to Firefox szwankuje. Usunąłem go i zainstalowałem od nowa po uprzednim skasowaniu katalogów mozilla z dysku C. A problem dalej istnieje i się nie chce rozwiązać .
To nic nie daje wchodziłem przez inne kompy na ten adres i jest tak samo. Nawet usunąłem tablice i wgrałem od nowa i i to samo zablokowany. Nie mogłem się zablokować bo testowałem to na tylko jednym adresie MAC. To tyczy się tylko Firefoxa pod IE otwiera się normalnie tylko okienko do blokowani się nie otwiera. Został zainstalowany dodatek który został polecony w którejś odpowiedzi, ale dalej to samo .
Edytowany przez ein13 dnia 01-05-2008 20:44
Witam, zainstalowałem sobie tą tablice i głównie mi zależało na komunikatach, ale gdy napisze i zaakceptuje ten komunikat to na komputerze gdzie ma się pokazać ten komunikat pojawia się sam przycisk OK i po naciśnięciu normalnie powraca na stronę. Aktualnie mam tomato 1.19, na starszych wer. też nie działało.
Czy to ja coś źle robie, że nie działa czy co?
Pozdrawiam
Edytowany przez mickarp dnia 18-06-2008 22:30
mickarp napisał/a:
Witam, zainstalowałem sobie tą tablice i głównie mi zależało na komunikatach, ale gdy napisze i zaakceptuje ten komunikat to na komputerze gdzie ma się pokazać ten komunikat pojawia się sam przycisk OK i po naciśnięciu normalnie powraca na stronę. Aktualnie mam tomato 1.19, na starszych wer. też nie działało.
Pozdrawiam
Mam dokładnie ten sam problem. Używałem tablice na różnych wersjach tomato ale na tej wyświetlanie komunikatów i ekranu blokady nie działa.
Tomato 1.19. Czy ktoś wie coś na ten temat ?
I czy wiecie jak można dostać się do tablicy zdalnie z zewnątrz ?
mickarp napisał/a:
Pozdrawiam
Mam dokładnie ten sam problem. Używałem tablice na różnych wersjach tomato ale na tej wyświetlanie komunikatów i ekranu blokady nie działa.
Dołączam się do tematu z tym samym problemem, próbowałem kilka razy przeinstalować tablicę, nawet wrzuciłem nową wersję pomidora 1.20 i dalej to samo. Proszę o pomoc.
mickarp napisał/a:
Pozdrawiam
Dołączam się do tematu z tym samym problemem, próbowałem kilka razy przeinstalować tablicę, nawet wrzuciłem nową wersję pomidora 1.20 i dalej to samo. Proszę o pomoc.
Coś te wszystkie przeglądarki źle wyświetlają, ta tablica działa dobrze. W przeglądarce Safari pokazuje się niżej nowe okienko do wpisania prywatnej wiadomości i po zatwierdzeniu wysyła poprawnie. Inne przeglądarki ścinają to okienko.
W załączniku screen jak to wygląda u mnie.
mickarp załączono następujące plik:
Nie masz uprawnień, by zobaczyć załączniki w tym wątku.
Witam, czy sa jakies specjalne zalecenia, jezeli instaluje tablice pod ip innym niz 192.168.1.1? Moze musze przeedytowac jakies pliki? Nie mam dostepu do tablicy poprzez
http://"moj IP routera inny niz 192.168.1.1":8000/board
czy tez
http://"moja domena":8000/board
Dzieki za wszelkie sugestie i pozdrawiam
Dokladnie tak mickarp, u mnie na FF to samo jest i dodatkowo cos nie dziala przycisk anuluj. Tabor da sie cos z tym zrobic w wolnej chwili? Na ff2 z tego co pamietam dzialalo dobrze
WRT54GL v 1.1 Tomato Firmware 1.28.0005 108 ND VPN + 11 użyszkodników na kablu + 1 wifi
Netgear WNR3500L v1 @500MHz Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-108 K26 USB BTgui-VPN
PAP2T soft 5.1.6 LS / IPFON Zotac HD-ID11 (ION2),
mickarp napisał/a:
Pozdrawiam
Coś te wszystkie przeglądarki źle wyświetlają, ta tablica działa dobrze. W przeglądarce Safari pokazuje się niżej nowe okienko do wpisania prywatnej wiadomości i po zatwierdzeniu wysyła poprawnie. Inne przeglądarki ścinają to okienko.
W załączniku screen jak to wygląda u mnie.
Pytanie zielone - chciałbym zapytać czy jest możliwa modyfikacja skryptu tak, aby strona wyświetlała się osobom SPOZA listy adresów MAC?
Co trzeba zrobić aby ci ludzie kliknięciem mogli potwierdzić klikając w przycisk i mieć normalny dostęp do internetu (tak jakby ustawić "wyłącz" w tablicy dla danego MACa na daną sesję)?
WIem że strasznie roszczenowy post i przepraszam za to, ale nie czuję się na tyle zdolny żeby modyfikować skrypty samodzielnie a może ktoś już próbował to zrobić i nie trzeba będzie 2 raz drzwi wyłamywać
· Łącznie użytkowników: 24,115 · Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.
maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.
overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?
maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach
maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności", więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.
servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.
maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?