Witam
Poszukuje routera który przebije 3 ściany przez wifi, potrzebny mi do gier na ps4 przez kabel(jak najmniejsze lagi ) i do wifi ac 5ghz na xbox one x, powinien mieć polski interfejs i dualband wifi. Zasięg powinien mieć bardzo dobry do smartfonów w standardzie N 2,4Ghz, a internet mam od multimedii 120 Mb/s
wyszukałem taki router https://www.ceneo.pl/47488768 bo słyszałem że coś nie tak z tym routerem jest czy to bujda?
Edytowany przez mich26 dnia 07-06-2018 15:17
Z Polskim Interfejsem to zawsze możesz skorzystać z translatora
a od nośnie wymagań jakie postawiłeś to ciężko będzie znaleźć w niskiej cenie , a nie lepiej podpiąć kable , lub także wykorzystać technologię PowerLine np:
TP-Link TL-PA4020P
Z Polskim Interfejsem to zawsze możesz skorzystać z translatora
a od nośnie wymagań jakie postawiłeś to ciężko będzie znaleźć w niskiej cenie , a nie lepiej podpiąć kable , lub także wykorzystać technologię PowerLine np:
TP-Link TL-PA4020P
np:
Ruter tp-link Archer C7
A w standardzie N na 2,4 Ghz przebije przez 3 ściany czy raczej nie , i czy ten tp-link ma polski interfejs. Ci chodzi podłączyć xbox one x przez kabel tak??
Połączony z 07 czerwiec 2018 21:12:57:
a co jest nie tak z tym routerem asus co ja podałem bo mnie to nie daje spokoju
Edytowany przez mich26 dnia 07-06-2018 21:12
jeżeli angielski interfejs jest dla ciebie problemem to sory .... malo tu znajdziesz ludzi którzy cie poprą ;-)
kolega podał ci RT2600ac , który na czas obecny jest jednym lepszych wyborów jak ktoś chce grac na pasmie 5Ghz.
Ogólnie z uwagi na zakłócenia oraz wydłużenie pingu lepiej i kilka razy taniej łączyć poprzez kable i nie używać wifi do gier.
Ze swojej strony polecam n18u z wgranym tomato + UniFi UAP-AC Lite połączone skrętka z routerem jezeli musisz mieć wifi 5 Ghz
lub jezeli nie chesz alternatywnego softu to Edgerouter kablowy + wyżej wyminione AP połączone skretką z routerem
jeżeli angielski interfejs jest dla ciebie problemem to sory .... malo tu znajdziesz ludzi którzy cie poprą ;-)
kolega podał ci RT2600ac , który na czas obecny jest jednym lepszych wyborów jak ktoś chce grac na pasmie 5Ghz.
Ogólnie z uwagi na zakłócenia oraz wydłużenie pingu lepiej i kilka razy taniej łączyć poprzez kable i nie używać wifi do gier.
Ze swojej strony polecam n18u z wgranym tomato + UniFi UAP-AC Lite połączone skrętka z routerem jezeli musisz mieć wifi 5 Ghz
lub jezeli nie chesz alternatywnego softu to Edgerouter kablowy + wyżej wyminione AP połączone skretką z routerem
angielski nie jest problemem pytałem bo ciekawy jestem czy jest polski, a przez 5Ghz to ja nie będę grał tylko że by mieć dobry zasięg w dalszym pokoju że by ciągnąć aktualizacje w miarę dobrze a na ps4 korzystam przez kabel, mam teraz modem ARRIS TG862S i jest do bani przez wifi a przez kabel dobrze działa, nawet smartfon gubi połączenie
· Łącznie użytkowników: 24,115 · Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.
maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.
overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?
maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach
maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności", więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.
servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.
maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?