Na start witam wszystkich którzy dotrą do tego tematu, jestem nowy na forum i to moje w teorii 2 konto a praktycznie 1 ponieważ hotmail nie chce mi dostarczyć maili aktywacyjnych
Ale wracając do tematu.
Mam internet mobilny od Orange. Problem jak z prawdopodobnie każdym łączem mobilnym jest taki że jest zamknięty NAT/nie można otwierać portów. W planach mam zakup konsoli i niestety ale bez VPN jej kupowanie traci sens. Testy zostały już porobione na VPN od vpnonline i potrzebuję tylko sprzętu.
Dlaczego nie VPN od Orange? Bo nie a tak serio to nie chcę czegoś za co będzie musiał specjalnie płacić mój ojciec, mógłbym oczywiście się z nim dogadać ale po co jak mam finanse a po drugie support Orange nie jest jakoś wybitnie uzdolniony m.in proszę zrestartować router do ustawień fabrycznych.
Wymagania mam tylko 2:
- W miarę przyzwoity wygląd bym go nie musiał chować po kątach
- Cena do max 150 zł (ewentulnie 200)
Na wszystkie pytania postaram się odpowiadać jeśli jakieś będą
Wspomniałem o tym wyżej że nie, wolę zewnętrzne rozwiązania które wiem że działa, ponoć też były z tym jakieś problemy w tych nowych taryfach dla firm chyba że już je rozwiązali
Wspomniałem o tym wyżej że nie, wolę zewnętrzne rozwiązania które wiem że działa, ponoć też były z tym jakieś problemy w tych nowych taryfach dla firm chyba że już je rozwiązali
Korzystam z usługi APN: vpn w abonamencie indywidualnym od prawie 1,5 roku i nie mam z tą usługą jakichkolwiek problemów (ludzie w sieci to różne "głupoty" wypisują, żądają wiedzy od każdego konsultanta na infolinii BOK...). W Twoim przypadku to rozwiązanie wzorcowe, używanie VPN-a za sobą będzie niosło skutki uboczne: ograniczoną przepustowość, dodatkowe opóźnienia, ...
· Łącznie użytkowników: 24,115 · Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.
maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.
overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?
maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach
maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności", więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.
servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.
maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?