Witam,
posiadam router TP-LINK TL-WR841N ver 7.2 przestał w nim działać port WAN, nie można było uzyskać automatycznie adresu IP router wyświetlał komunika port unplugged. Postanowiłem wgrać nowe oprogramowanie od TP-LINK ale nic nie pomogło. Więc postanowiłem skorzystać z OPENWRT by rozwiązać ten problem. Wgrałem oprogramowanie "openwrt-ar71xx-generic-tl-wr841nd-v7-squashfs-factory.bin" lecz problem dalej się pojawiał router nie umiał sobie pobrać adresu automatycznie. Postanowiłem spróbować przekierować port LAN na WAN prze VLAN. Niestety coś musiałem sknocić, bo router zaczął zachowywać się jak switch i nie mogłem już się do niego dostać. Postanowiłem go zresetować i tu pojawił się problem. Pierwsze spróbowałem metody podanej dla tego modelu czyli wcisnąć przycisk reset na 5, 10 sekund i czekać aż dioda ustawień zacznie migać ale brak reakcji. Następnie reset 30/30/30 też brak reakcji. Próbowałem różnych kombinacji ale efekt jest za każdym razem ten sam. Gdy załączam routera wszystkie diody się święcą następnie gasną, najpierw pojawia się dioda zasilania następnie mruga dioda ustawień, później zaczyna świecić ciągłym światłem po jakim czasie zaświeca się dioda z internetu i gaśnie gdy podłączam kabelek do któregoś z portów dioda oznaczająca ten port zaświeca się i mruga. Taki sam układ świateł jest przy wciśniętym resecie. Próbowałem na sztywno przypisać adres 192.168.0.2 lub 192.168.1.1 na kompie i pingi na 192.168.0.1 lub 192.168.1.1 ale brak reakcji. Próbowałem też dostać się po ssh ale też brak reakcji. Ma ktoś jakieś pomysły ? |