Witam,
posiadam asusa WL-600G. Od początku, kiedy go kupowałem byłem nastawiony na odpalenie na nim jakiegoś openwrt z klientem torrent. Aktualnie doszła jeszcze jedna ważna rzecz - FTP. Chciałbym podłączyć dysk 3.5' przez przejściówkę IDE-USB.
Kolejnym problemem jest brak sterowników do wbudowanego modemu ADSL, a ja niestety mam internet przez ADSL. Myślałem żeby podłączyć modem na USB (jakiś popularny) lub ew. kupić modem z wyjściem ethernetowym (z tego co wiem, można w openwrt ustawić jeden LAN jako WAN).
Mam jeszcze pytanie, czy dysku 3.5' nic się nie stanie, jeżeli będzie pracował 24/7/365.
Jak się spisują modemy na USB podtaczane do routerów? Nie chciałbym mieć żadnych problemów.
Może na razie odpuścić openwrt, torrent i nie kupować zew modemu, tylko pozostać przy org firmware i odpalić FTP?
http://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=7355&p=15 tu jeden z użytkowników niedawno dodał obsługę torrentów do org firmware, tylko że dla aneksu B (ja potrzebuje A). Wcześniejszy soft (od fullbanner) niestety nie pracował najlepiej - duże problemy z torrentami.
A będzie nawet lepiej, bo dla dysków źle jest jak się co chwila włączają i wyłączają.
Na oryginalnym firmware chyba nie odpalisz serwera FTP. No chyba, że jakoś dostaniesz się do niego przez ssh/telnet i uda Ci się zainstalować vsftpd. Albo próbuj z OpenWRT, ale na TOH jest "Untested", więc jak Ci się uda i wszystko będzie działać stabilnie to wpisz "Supported". :-)
Wielkie dzięki, mam jeszcze problem z odpaleniem modyfikowanego firmware http://forum.openwrt.org/viewtopic.php?pid=83415#p83415
Wrzuciłem zawartość harddisk na pendrive, załadowałem soft i nie ma nowych funkcji.
Cytat
NARS patch,
path to the /var/harddisk/asus/bin and /var/harddisk/asus
swap support (swapon, swapoff, mkswap),
· Łącznie użytkowników: 24,115 · Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.
maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.
overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?
maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach
maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności", więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.
servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.
maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?