25 Listopada 2024 02:39:13
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato

Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· DIR868l OFW asus vs ...
· Nowe routery: UX, UC...
· [S] Asus RT-AC56U
· Szukam zaproszenia n...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· Asus RT-AC5300 ,prob...
· archer c6 v3.20
· [S] Nighthawk R7000P...
· [S]Asus RT-AC5300 - ...
· Tanie N100 na promce...
· net z telefonu wifi+...
· Tomato - bugi/proble...
· HUAWEI z światłowodem
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· rt-ax88upro częste ...
· [Howto] Xpenology na...
· Jaki router pod Open...
· Ruter z tomato
· Czy to jeszcze NAS?
· RT AC66U B1
Najpopularniejsze obecnie wątki
· DIR868l OFW asus ... [11]
· Nowe routery: UX,... [0]
· [S] Asus RT-AC56U [0]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [219 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 419
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
18.216.53.7
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: ROUTERY :: » Linksys
 Drukuj wątek
wrt54g v1.0 padł po wgraniu skryptu
moorgan
Witam
Mam problem z wrt54g v1.0 padł po wgraniu skryptu wygenerowanego przez WRT54 Script Generator 1.02 .Już drugi raz zdarzył mi się ten problem.Za pierwszym razem wystarczyło jtagiem wyczyścić kernel i nvram.teraz to nie pomaga.ruter nie pinguje nawet po wgraniu bootloadera(podczas wgrywania występują jakieś błędy).czy mógł paść flash?
Edytowany przez moorgan dnia 11-06-2008 12:02

iroc
Mógł, ale nie musiał. Może po prostu spróbuj jeszcze raz przeflashować, może robisz jakiś błąd.
Edytowany przez iroc dnia 11-06-2008 12:23
-asus rt-n18u-
tomato,ddwrt,gargoyle

moorgan
ponowne flashowanie nie pomaga.dziwne jest to kiedy nastąpi przerwa w flashowaniu wystarczy wyłączyć na chwile zasilanie i dalej idzie przez chwile ,po czym znowu się zatrzymuje

iroc
Proponowałbym zresetowanie urządzenia 30 sek reset i ponowne przeflashować. Jeżeli nadal będą problemy, no to trzeba będzie wylutować kość flash i zaprogramować. Ewentualnie ręcznie zresetować , ale to dość ryzykowna opcja - można uszkodzić flash.
-asus rt-n18u-
tomato,ddwrt,gargoyle

PROMETHEUS23
ja miałem coś podobnego przy wrt54g v2. Spróbuj kasować i flashować z parametrami /noecw /noemw, chociaż u mnie pomogło dopierwo wgranie bootloadera od nowa z użycie, /nodma
WRT54G/GL/GS
WAP54G
WAP11
Netgear WNR3500L v1
Siemens SE505 v2

bartolini

Cytat

moorgan napisał/a:
ponowne flashowanie nie pomaga.dziwne jest to kiedy nastąpi przerwa w flashowaniu wystarczy wyłączyć na chwile zasilanie i dalej idzie przez chwile ,po czym znowu się zatrzymuje

Miałem podobny problem z zatrzymywaniem, ale na buffalo wbr-g54. Pomogło wielokrotne czyszczenie przed flashowaniem, następnie odłączenie na 5 minut i wtedy nie było zatrzymań. Z tym zasilaniem miałem identycznie, odłączenie i podłączenie zasilania powodowało ten sam objaw. Niestety mojego routera nie udało mi sie podnieść do tej pory.
Linksys WRT54GL v1.1 (sdmod)

moorgan
nic mu nie pomaga.czeka mnie wiec wymiana flesha.czy ktoś wie gdzie można dostać flasha am29lv320db?

iroc
Kości flash nowej nigdzie nie dostaniesz, tylko z odzysku. Można spróbować ją wylutować i wrzucić soft przez programator.
-asus rt-n18u-
tomato,ddwrt,gargoyle

bartolini

Cytat

moorgan napisał/a:
nic mu nie pomaga.czeka mnie wiec wymiana flesha.czy ktoś wie gdzie można dostać flasha am29lv320db?

Spróbuj użyć debrick v2.2. Na dd-wrt.com parę osób pisało, że tylko wersją v2.2 im poszło w identycznej sytuacji. Tylko musisz być bardzo cierpliwy bo on cfe chyba ładuje z 1h Smile
bartolini załączono następujące plik:
Nie masz uprawnień, by zobaczyć załączniki w tym wątku.

Linksys WRT54GL v1.1 (sdmod)

iroc
Przede wszystkim próbuj najpierw programowo ożywić urządzenie (sposobów jest mnóstwo), zaprogramowanie kości lub wymiana to ostateczność Smile
-asus rt-n18u-
tomato,ddwrt,gargoyle

moorgan
Jak na razie próby podniesienia rutera nie skutkują.wymieniłem flasha na wersja 2 mb i dalej występuję problem z zapisem bootloadera.podejrzewam inne uszkodzenie rutera

lowca_bazantow
Sorry za archeologię, ale łatwo trafić do tego tematu przez google :]
Miałem podobny problem (w zasadzie chyba taki sam). link do tematu

Jeżeli przy wgrywaniu CFE są przerwy można w innym okienku jeszcze raz odpalić debricka w ten sposób:

wrt54g -probeonly /nobreak
wtedy flash idzie dalej.

I przede wszystkim do WRT54G v1.0 trzeba wrzucić CFE dla v1.1, PMON v1.5 (54G v1.1).

Możliwe, że przy wgrywaniu CFE zacina się z powodu niesprawnego zasilacza (daje rade odczytać flasha, ale przy operacji zapisu już nie wyrabia). Aczkolwiek u mnie zacinało się gdy próbowałem wgrać CFE dla wersji v1 a przy v1.1 było już gładko (ten sam zasilacz).

Cytat

moorgan napisał/a:
Tylko musisz być bardzo cierpliwy bo on cfe chyba ładuje z 1h

Mi za v2.8 wgrywało się kilkanaście minut :P
Edytowany przez lowca_bazantow dnia 06-11-2009 14:26
u mnie: WRT54G v2 Tomato RAF 1.28.121006
a u rodzic?w: WRT54G v1 Tomato RAF 1.25.8025.2

Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 102

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,115
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !Grin

maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia

Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa

overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.

maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.

overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?

maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach

maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności",
więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.

servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.

maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?

95,657,274 unikalnych wizyt