Cytat Czy spa3102 daje możliwość korzystania z dwóch kont np voipdiscount oraz nonoh ? , gdzie dostęp do któregoś konta byłby realizowany poprzez podniesienie słuchawki i wybranie np* na klawiaturze telefonu ?
Z tego co pamiętam to na wszystkie SPA kiedyś się dało tak ustawić. Nie wiem jak to wygląda z najnowszymi frimware.
Cytat Od tygodnia użytkowuję spa3102 , jestem kompletnie zielony w jej obsłudze i konfiguracji . Mój internet dostarcza osiedlowa kablówka . Zauważyłem ,że od momentu wpięcia spa3102 przed mój komputer co 5- do 15 minut zrywane są moje połączenia z serwerami gier sieciowych . Tzn nie trace wogóle dostępu do internetu ale będąc na jakimś dowolnym serwerze gry sieciowej połączenie jest zrywane i muszę się ponownie logowa .Przed wpięciem spa3102 takich nagłych rozłączeń nie miałem.
Czy może mi któś powiedzieć które parametry routera i do jakich wartości muszę ustawić by spa3102 działało w mojej osiedlówce poprawnie.
Spróbuj zmienić kodek w swojej bramce na jakiś bardziej oszczędny np G.726. Ewentualnie może być to problem zapychania się portów na routerze ale jest to mało prawdopodobne przy jednym komputerze.
Pozdrawiam, Przemek
Netgear WNR3500L V2 - Tomato
|