No niestety ta kombinacja nie chce mi działać, mam 2 linie w WAGu do jednej podpiąłem bez problemu innego operatora voip i działa na drugiej lini konto sipowe TP zgłasza registration failed, można by przypuszczać, że albo coś nie tak z bramką albo z TP ale konto sipowe TP działa poprawnie na "spiku" a na bramce uruchomiłem 2 różne konta sipowe i też było ok. Ktoś miał podobne problemy albo coś wie? TPSA jak zawsze umywa ręce i nie chce pomóc
W koncu znalazlem jakies info jak konfigurowac neofona.... dziex, ale mam pytanie bo nie moge sie zajerejtrowac, w statusie mam Registration State: Failed
W password jakies haslo trzeba wpisac?
i Auth ID rozumiem ze jest 483999xxxxxxx@neofon.tp.pl?
pozdo
W koncu znalazlem jakies info jak konfigurowac neofona.... dziex, ale mam pytanie bo nie moge sie zajerejtrowac, w statusie mam Registration State: Failed
W password jakies haslo trzeba wpisac?
i Auth ID rozumiem ze jest 483999xxxxxxx@neofon.tp.pl?
pozdo
A jak myślisz ??
Po podpisaniu umowy na neofon otrzymujesz od TP S.A. numer, jest na umowie a hasło przychdzi po jakimś czasie na e-mail jaki został określony w umowie czy na etapie rejestracji usługi.
Bez podania hasła użytkownik nie zostanie autoryzowany na platformie i nie może korzystać z usługi.
Cała poprawna konfiguracja jaka działa jest podana powyżej
Auth ID podajemy w formacie 48399xxxxxxxx@neofon.tp.pl
Miłego gadania
Edytowany przez PiciaTM dnia 18-01-2008 19:34
zebym to ja pamietal jakie przyszlooo, i jaki mail podalem.... chociaz pewnie i przyszlo do mnie ale pewnie od razy trafilo do folderu spam
zaraz do nich dryndne, moze uda sie wyciagnac
Ludzie.... Wpadka.... Myslalem ze numer ktory jest z livebox to noefon....... A tego z livebox co juz sie dowiedzialem to nie mozna chyba ustawic na innym sprzecie niz luvebox..... (?)
· Łącznie użytkowników: 24,115 · Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.
maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.
overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?
maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach
maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności", więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.
servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.
maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?