przy takiej ilości kabla zastosowałbym tylko antenę Andrew. ale tutaj zależy ile masz do punku nadającego sygnał, jaka jest jego widoczność i jaki masz zasięg np. na antena 15dbi 5m kabel. a nie lepiej dać antenę z accespointem od razu kabel sieciowy i w docelowe miejsce a zasilanie po power Ethernet? może nieznacznie drożej a jakość rewelacyjna. Praktycznie zero straty na jakości sygnału!
Oto kilka przykładów: http://allegro.pl/item251561024_anten...blemy.html http://cyberbajt.pl/cyber.php?get=pro...odukt,1235
i tutaj elementy: http://allegro.pl/search.php?string=p...&country=1
takie rozwiaznie super sprawa, dowolny ap, nie ogranicza cię długość kabla (100m), rewelacyjna jakość sygnału.
Router: Ubiquiti NanoStationM WiFi:[/n] UniFi AP AC PRO
[b]NAS: Synolgy DS214 [DSM 4.3-3810 U4] NAS2: unRAID PC: dużo różnego sprzętu
Dlaczego nie z Allegro ?...
Kupiłem już setki różnych elementów i tylko raz się sparzyłem.
Kupuj u sprawdzonych sprzedawców, firmowe rzeczy- zapłacisz taniej jak w sklepie.
Tak tak! Nie z allegro! ja podałem koledzy tylko jak to wyglda! Żeby widział o co biega! Ale nie podałem też bez znaczenia sklepu cyberbajt.pl - bardzo dobrej jakości sprzęt. Naprawdę polecam. kupionych około tam mam 200 anten różnego rodzaju i sobie chwale. Bardzo dobra obsługa klienta i doradztwo techniczne.
Ps. to nie była reklama
wracając co bym kupił właśnie tam antenę 16dBi z puszką od razu i moduł PoE (power of Ethernet) zasilnie po skrętce. Do tego Accesa bądź router co tam chce. Jeden plus że oni mogą zamontować dowolną końcówkę na antenie np . RPSMA bądź pod linksysa R-TNC i wile innych. Dlatego obchodzimy się bez zbędnych przelotek i nie strat na kablu.
Edytowany przez LoOkas dnia 14-10-2007 19:54
Router: Ubiquiti NanoStationM WiFi:[/n] UniFi AP AC PRO
[b]NAS: Synolgy DS214 [DSM 4.3-3810 U4] NAS2: unRAID PC: dużo różnego sprzętu
· Łącznie użytkowników: 24,115 · Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.
maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.
overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?
maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach
maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności", więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.
servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.
maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?
servee
25-07-2024 09:22
W routerze RT-N18u siadły mi wszystkie porty LAN oraz WAN. Działa tylko radio. To jest naprawialne?