Jaki router wybrac ??
|
|
Dodano 08-06-2006 19:36
|
User
|
Witam.
Chialbym kupic jakis pozadny router z access pointem i 4 portowym switchem
do zastosowan domowych.
Wczesniej posiadalem DLinka DI-624+, dostawca internetu sa u mnie multimedia i niestety ten router nie spelnij swojego zadania strasznie spowalnial mi otwieranie stron www siec WIFI rowniez co jakis czas sie wieszala. Nie mam pojecia czego to byla wina nowy fimware nic nie pomogl resety usatwien i ponowne konfigurowanie rowniez nie na zawsze oposcil moj dom !!
I teraz mam goraca prosbe do wszystkich zeby doradzili mi jakis pozadny router moze ktos ma rowniez neta z multimediow i dziala na jakims routerku.
U mnie w sieci sa tylko 3 kompy stacjonarny po kablu i 2 lapki po WIFI.
Zastanawialem sie nad Linksysem ale opinie na jego temat sa rozne ogolnie chyba zalezy jaki egzempal sie trafi
Co warto wziac i z ktora wersja oprogramowania ??
Z gory dziekuje za odpowiedz. |
|
|
|
arteq |
Dodano 08-06-2006 23:02
|
VIP
|
Cytat klosek napisał/a:
Witam.
Chialbym kupic jakis pozadny router z access pointem i 4 portowym switchem
do zastosowan domowych.
Wczesniej posiadalem DLinka DI-624+, dostawca internetu sa u mnie multimedia i niestety ten router nie spelnij swojego zadania strasznie spowalnial mi otwieranie stron www siec WIFI rowniez co jakis czas sie wieszala. Nie mam pojecia czego to byla wina nowy fimware nic nie pomogl resety usatwien i ponowne konfigurowanie rowniez nie na zawsze oposcil moj dom !!
I teraz mam goraca prosbe do wszystkich zeby doradzili mi jakis pozadny router moze ktos ma rowniez neta z multimediow i dziala na jakims routerku.
U mnie w sieci sa tylko 3 kompy stacjonarny po kablu i 2 lapki po WIFI.
Zastanawialem sie nad Linksysem ale opinie na jego temat sa rozne ogolnie chyba zalezy jaki egzempal sie trafi
Co warto wziac i z ktora wersja oprogramowania ??
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Polecam WRT54GL albo asusa wl500 premium lub tanio deluxe, niema lepszych apeków domowych.
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl Elementy elektroniczne | urz?dzenia sieciowe | us?ugi informatyczne
http://openwrt.pl - Polskie Centrum OpenWrt
o p e n (your) r o u t e r . p l
|
|
|
|
szafran |
Dodano 09-06-2006 00:05
|
Power User
|
ja siedze na WRT54GL v1.1 i dziele lacze na 4 osoby ze czego wszystkie nie raz siedza na p2p i jak na razie sie nie zapchal (co do wifi to nie wiem jak chodzi bo wszyscy jak na razie po kablu polaczeni)
Pozdrawiam
Szafran
___
Router: Proxmox VM OpenWRT x86 + AP: Asus RT-AC5300 + 4x Switch: TP-Link TL-SG108
|
|
|
|
Portal |
Dodano 09-06-2006 08:02
|
Super User
|
znajomy wlasnie kupil wersje Asusa 500 ( nie wiem czy deluxe czy premium ale z portami USB) - na oryginalnym sofcie smiga mu jak trza , duzo uzywa programow p2p i nie zauwaza zeby cos nie stabilnego bylo
DASAN H645B (G-PON) <------->Asus RT-AX86U (FW Asus)
|
|
|
|
|
Dodano 09-06-2006 09:56
|
User
|
A co sadzicie o routerach DryTek-a ?? |
|
|
|
bigl |
Dodano 09-06-2006 11:36
|
Maxi User
|
A co ma DryTek do forum o sprzętach Linksysa? |
|
|
|
|
Dodano 09-06-2006 13:53
|
User
|
No prawda moj blad
Ja potrzbuje uslyszec zdanie osoby ktora pracuje na linsysie i ma neta z multimediow badz ma jego znajomy/a, wtedy juz bede pewien co wziac.
Zebym znow sie nie wpirdzielil jak z tym nieszczesnym dlinkiem.
Wiec jesli ktos slyszal o linksysie pracujacym na laczu z multimedi to bardzo prosze o pomoc. |
|
|
|
arteq |
Dodano 09-06-2006 14:36
|
VIP
|
Cytat klosek napisał/a:
No prawda moj blad
Ja potrzbuje uslyszec zdanie osoby ktora pracuje na linsysie i ma neta z multimediow badz ma jego znajomy/a, wtedy juz bede pewien co wziac.
Zebym znow sie nie wpirdzielil jak z tym nieszczesnym dlinkiem.
Wiec jesli ktos slyszal o linksysie pracujacym na laczu z multimedi to bardzo prosze o pomoc.
bierz w ciemno Linksysa. DLink jest do d**py, jedyne karty tej firmy jakie uwazam za dobre to DWl520+.
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl Elementy elektroniczne | urz?dzenia sieciowe | us?ugi informatyczne
http://openwrt.pl - Polskie Centrum OpenWrt
o p e n (your) r o u t e r . p l
|
|
|