22 Listopada 2024 17:12:42
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato

Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· [S] Asus RT-AC56U
· DIR868l OFW asus vs ...
· Szukam zaproszenia n...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· Asus RT-AC5300 ,prob...
· archer c6 v3.20
· [S] Nighthawk R7000P...
· [S]Asus RT-AC5300 - ...
· Tanie N100 na promce...
· net z telefonu wifi+...
· Tomato - bugi/proble...
· HUAWEI z światłowodem
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· rt-ax88upro częste ...
· [Howto] Xpenology na...
· Jaki router pod Open...
· Ruter z tomato
· Czy to jeszcze NAS?
· RT AC66U B1
· Wireguard na FreshTo...
Najpopularniejsze obecnie wątki
· Szukam zaproszeni... [19]
· DIR868l OFW asus ... [8]
· [S] Asus RT-AC56U [0]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [219 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 419
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
3.149.235.66
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: POZOSTAŁE :: » Free zone
 Drukuj wątek
Uwaga! Na allegro: WRT54G v1 jako v4 sprzedawany był!
Administrator
Witam. Ostatnio kupiłem na allegro WRT54G v4 niby nowy za 210zł, na naklejce pisze CDFA.... czyli niby wersja 4, coś mi nie pasowało bo nie było przycisku SES i diody jak w wersji 1 sprawdziłem w tomato zegar i wyskoczyło 125 MHz , okazło się ze jest to wersja 1! Więc uważajcie co kupujecie! Widziałem ze dużo użytkowników kupiło od tego gościa WRT54G v4 ... wiec napeno nie ja jeden zostałem oszukany i dostałem starego dziada!

ip.gsi.pl/wrt54v4_z_allegro.jpg
Edytowany przez Administrator dnia 11-03-2007 20:53

RoboD

Cytat

... wiec napeno nie ja jeden zostałem oszukany i dostałem starego dziada!

Co się czaisz z podaniem aukcji i nickiem dziada...
Edytowany przez RoboD dnia 11-03-2007 20:56
Cisco EPC3008 @ Linksys WRT54-GL @ Tomato

Administrator
podaje link do aukcji:
http://www.allegro.pl/show_item.php?i...=168293661
Edytowany przez Administrator dnia 11-03-2007 21:01

robsonn
To nie zastanawiaj siętylko zgłoś ten fakt do administracji allegro. Dobrze, że chcesz przestrzec innych, ale podstawa to zadziałać. Poza tym 210 PLN to żadna rewelka tym bardziej, że w proline masz za 230 Nówki sztuki...
Tomato ... since 0.01
WRT54G v2.2 Tomato 1.10 Turbo
WRT54GL v1.0 Tomato 1.07 Turbo
PAP2 NA v1.0 Stock firmware 3.1.5(LS) + IPFON
WPC11B v4.0 modded peek drivers
[b]WRT54 Script Generator - obowi?zkowe narz?dzie ka?dego Link

Administrator
.. za 217 PLN w proline bo mam rabat Pfft tam właśnie kupiłem GL i jestem zadowolony Smile a gościu oddał mi kasę wiec jest OK - twierdził ze sam nie wiedział, ale kto tam wie - świat jest pełen kombinatorów:|

szlovak
Ale zaoferował wymianę na prawdziwą wersję 4? bo jeśli nie wiedział to mogła sie trafić sztuka z zamienionymi bebechami, ale jeśłi mówi od razu że odda kasę to tak jakby mówił że tylko takie felerne ma

Administrator
Widze że znów go wystawił na allego Smile
http://allegro.pl/item181630811_linksys_wrt54g_v4_router_wifi_54mbps_opengl_nowy.html
Wygląda znajomo he he - pewnie to ten model co mu oddałem Smile
... pisze że nowy ?? (a to ciekawe bo go używałem z miesiąc Smile )

maciek_aukcja
Witam szanownych forumowiczów,

To nieprawdopodobne, czym ludzie potrafią się zajmować. Ciekawe, czy wtrącanie się komuś w życie może przynosić satysfakcję? Szkoda, że ludzie z natury wolą obgadywać ludzi za plecami. Gratuluję znalazcy kompana do konwersacji na ważne tematy. Jak widać brakuje w życiu elementów istotnych. Ważne. Nie rozsyła się plotki w świat, która może narobić wiele szkód, a plotka - jak to plotka, rzadko ma coś wspólnego z prawdą. Zniszczenie mienia to przestępstwo! A jeśli ktoś ma ochotę na zadymę, to zapraszam na mecz Ruchu Chorzów z GKS.

Proszę się zwrócić do mnie osobiście, to problem wyjaśnię!
A Pan tylko namieszał, Panie MBX, i już niedługo zwróci się to przeciwko Panu.

Życzę miłej wiosny.

arteq

Cytat

MBX napisał/a:
Widze że znów go wystawił na allego Smile
http://allegro.pl/item181630811_linksys_wrt54g_v4_router_wifi_54mbps_opengl_nowy.html
Wygląda znajomo he he - pewnie to ten model co mu oddałem Smile
... pisze że nowy ?? (a to ciekawe bo go używałem z miesiąc Smile )

LOL
fajny tytul aukcji "Linksys WRT54G v4 router wifi 54mbps OpenGL nowy"

OpenGL!! Co to do chu*a jest? To juz linksysy maja karty graficzne Smile
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl Elementy elektroniczne | urz?dzenia sieciowe | us?ugi informatyczne
http://openwrt.pl - Polskie Centrum OpenWrt
o p e n (your) r o u t e r . p l

qba

Cytat

ArteQ napisał/a:
LOL
fajny tytul aukcji "Linksys WRT54G v4 router wifi 54mbps OpenGL nowy"

OpenGL!! Co to do chu*a jest? To juz linksysy maja karty graficzne Smile

to samo pomyślałem Grin

maciek_aukcja
Czy ktoś sobie życzy wyjaśnienie? Proszę uprzejmie.

Pan, który zaczął robić dym nie wie najwidoczniej, że na świecie nie tylko jedna fabryka produkuje Linksysy i sprzęt ten produkowany jest w różnych wersjach na różne rynki. I tak wersja 4 w kraju X może niczym nie przypominać wersji 4 w kraju Y. Nic w tym nadzwyczajnego. Weźmy np. rynek samochodów. Czy Honda Civic czy Toyota Corolla wygląda tak samo w Polsce, w USA i w Rosji? Zapraszam na strony internetowe ww. producentów tych, którzy o tym nie wiedzą. Tak samo jest na rynku elektroniki - produkty mogą różnić się kolorem, wyglądem, a nawet jakością. A rynek odzieżowy na przykład?. Czy H&M nie produkuje odzieży w Afganistanie albo Turkmenistanie? A jest przecież ceniącą się marką! Albo Adidas w Bangladeszu lub Indiach? Taki stan rzeczy nazywa się to mianem outsourcing'u. Są też marki, które produkują w tym samym kraju, z którego pochodzą, ale to należy już w dzisiejszym świecie do rzadkości...

Open GPL zamiast GL...i tyle zachodu........

Administrator

Cytat

maciek_aukcja napisał/a:
Witam szanownych forumowiczów,

To nieprawdopodobne, czym ludzie potrafią się zajmować. Ciekawe, czy wtrącanie się komuś w życie może przynosić satysfakcję? Szkoda, że ludzie z natury wolą obgadywać ludzi za plecami. Gratuluję znalazcy kompana do konwersacji na ważne tematy. Jak widać brakuje w życiu elementów istotnych. Ważne. Nie rozsyła się plotki w świat, która może narobić wiele szkód, a plotka - jak to plotka, rzadko ma coś wspólnego z prawdą. Zniszczenie mienia to przestępstwo! A jeśli ktoś ma ochotę na zadymę, to zapraszam na mecz Ruchu Chorzów z GKS.

Proszę się zwrócić do mnie osobiście, to problem wyjaśnię!
A Pan tylko namieszał, Panie MBX, i już niedługo zwróci się to przeciwko Panu.

Życzę miłej wiosny.

Panie Maćku , ja się nie wtrącam w życie prywatne. Po prostu nie wiem czy tylko ja miałem pecha ze zakupiony u Pana sprzęt nie był zgodny z opisem. Może i nie powinienem o tym pisać, ale wielu użytkowników może sobie nie zdawać sprawy co kupuje. Wiele razy się nadziałem na allegro i dostałem sprzęt inny niż w opisie, dlatego chciałem się podzielić swoimi doświadczeniami z zakupów przez allegro.
Co to ma znaczyć ze się zwróci przeciwko mnie ? To jakaś groźba ?

... nie sądze by linksys wypuścił wersje 1 z naklejkami / oznaczeniem v4 ...
Edytowany przez Administrator dnia 12-04-2007 17:57

arthi
Niezgodność w hardwerze i numerze seryjnym wskazuje na to, że jest to tzw. "refurbished" a sprzedawca udaje, albo rzeczywiście nie wie co sprzedaje. Panie Macku, w opisie aukcji wypadałoby umieścić informację, iż produkt ten jest niepełnowartościowy, bo może pana czekać kolejny zwrot! Wink

Co to znaczy? "UWAGA: brak komunikacji z panelem zarządzania!!!"
Edytowany przez arthi dnia 13-04-2007 01:04
siemens se505

jank0
Grin "sprzedawca udaje, albo rzeczywiście nie wie co sprzedaje" proszę poczytać ...dlatych co nie wiedzą co sprzedają i dla tych co są naciągani !!!
http://www.uokik.gov.pl/download/Z2Z4...Y2thLnBkZg
"Jeżeli nie wiesz jak postąpić - na wszelki wypadek postąp uczciwie"

Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 113

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,115
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !Grin

maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia

Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa

overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.

maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.

overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?

maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach

maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności",
więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.

servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.

maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?

95,271,547 unikalnych wizyt