Proszę pomóżcie mi odpalić na tym routerze VPN PPTP.
Mam w Orange zewnętrzne, a zarazem stałe IP.
Wpisałem moje zewnętrzne IP , nazwę użytkownika i hasło . Następnie zaznaczyłem Włącz PPTP, ale coś chyba jest nie tak, bo pokazuje Stan połączenia: Rozłączono ...
Nie wiem jak to ogarnąć. Z tego co pamiętam to chyba trzeba było przekierować jakieś porty, ale ten router z modemem to chyba istny badziew, pomimo tego iż ma dużo pozytywnych opinii.
Nie wiem jak to ogarnąć, tak abym mógł połączyć się z moją siecią domową spoza domu.
Najlepsze jest to, że w polu adres serwera dodzwanianego nie mogę wpisać IP wewnętrznego routera (192.168.0.1). Tego samego IP nie mogę też wpisać w przekierowaniu portów i w DMZ...
Wpisałem moje zewnętrzne IP , nazwę użytkownika i hasło . Następnie zaznaczyłem Włącz PPTP, ale coś chyba jest nie tak, bo pokazuje Stan połączenia: Rozłączono ...
Nie wiem jak to ogarnąć. Z tego co pamiętam to chyba trzeba było przekierować jakieś porty, ale ten router z modemem to chyba istny badziew, pomimo tego iż ma dużo pozytywnych opinii.
Nie wiem jak to ogarnąć, tak abym mógł połączyć się z moją siecią domową spoza domu.
Najlepsze jest to, że w polu adres serwera dodzwanianego nie mogę wpisać IP wewnętrznego routera (192.168.0.1). Tego samego IP nie mogę też wpisać w przekierowaniu portów i w DMZ...
A może ten router nie jest w stanie postawić serwera vpn , a zakładka ta służy do łączenia się z serwerem, a nie jego uruchomieniem ?.
A może ten router nie jest w stanie postawić serwera vpn , a zakładka ta służy do łączenia się z serwerem, a nie jego uruchomieniem ?.
Proszę Was o jakąkolwiek pomoc.
ARCZI załączono następujące plik:
Nie masz uprawnień, by zobaczyć załączniki w tym wątku.
Edytowany przez ARCZI dnia 18-11-2022 15:14
---------------------------------------------------------------
ASUS RT-AX88U \ QNAP TS-251+-8G
---------------------------------------------------------------
· Łącznie użytkowników: 24,115 · Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.
maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.
overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?
maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach
maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności", więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.
servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.
maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?