Witam,
przegladnęłem cały zasób na forum i w google i nie znalazłem rozwiazania.
Nawet doszedłem jak typ Flasha jest w moim routerze - Samsung, wszelkie opisy zwierania pinów na nic się zdały ponieważ dotyczą kości Intela.
Mam datasheet Intela i Samsunga dokładne modele które są montowane w WRT jednak różnią się lekko specyfikacja i nie chce zwierać odpowiednich nóżek w Samsungu bo mogę uwalić procek.
Sytuacja następująca Wgrywałem po kablu DD-WRT 24 beta na 2 routery jeden zaaplikował bez problemu drugi wyswietlił komunikat że wgrywanie firmaweru skończyło się "failed". Po restrcie mruga dioda power okolo 2-3 mrugnięć na sekundę.
Próbowąłem po kolei reset 30 sek i 3 min -nic.
Zanim zwarłem nóżkę niby dla GL Masa earth z pinem 16 nic to nie dało dalej nie ma pinga.
Czy ktoś ma jakis pomysł co jeszcze można zrobic??
Będę wdzięczny za pomoc.
Nie wiem w jaki sposób zwierasz masę z 16 nóżką... po włączeniu routera czy przed?? Ja jak robiłem to po włączeniu routera to zero odpowiedzi, choć czekałem jakieś 10 min. jak wpadłem na pomysł aby najpierw zewrzeć później włączyć, to operacja trwała sekundę i wszystko zaczęło chodzić
Zwieram 16 z masą przed włączeniem zasilania i nic, dalej dioda mryga. Nie wiem jaki masz flash ja mam Samsunga a wiem że wcześniej były montowane Intela, ale to chyba tylko w wer 1.0 teraz są samsungi,
ja mam zapewne ten sam układ (ta sama wersja routera, na pewno nie był on intela, ale nie pamiętam jakiej firmy )... nie wiem czym się sugerowałeś na nim... bo w opisie kolegi ze strony jest napisane żeby liczyć nóżki od namalowanej kropki... jeżeli tak zrobiłeś to prawdopodobnie złą nóżkę zwierasz... na moim układzie kropka była ale nie w tym miejscu co powinna być... licz od punktu oznaczenia nadanego przez producenta układu... takie jakby wytopione kółeczko w obudowie w którymś z rogów....
Okazałao się że na moim laptopie jest zainstalowany program do VPN-a do łączenia się z serwerami w firmie i to własnie on blokował zmiane IP na fizycznej karcie. I pingowanie nic nie pokazywało. Po resecie Linksysa spróbowałem go pingować z innej stacji roboczej i..... okazało się że pinguje, z mojego lapotpa nie poszło niestety i tutaj był mój błąd że nie prawdziłem z innej stacji, już wcześniej miałem z tym problemy na swoim laptopie.
· Łącznie użytkowników: 24,115 · Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.
maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.
overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?
maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach
maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności", więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.
servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.
maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?