hm mam takie pytanie mniej wiecej w środku mieszkania miedzy 2 pokojami/stronami bloku będę montował saunę i tam chcą wyłozyć sciany folia aluminiową dla izolacji, trzymania ciepła ogolnie jako kran termiczny i paroizolayjny ścian co zasłoni 1/3 przejścia. Router z wi-fi będzie stał przed tą sciana okolo 2m
czy w takim przypadku folia aluminiowa wplynie negatywnie na wi-fi, LTE/5G - znajomy ma dom wykonany metoda szkieletowa i w scianach wszędzie dali mu izolacje z folia aluminiowa i nie może odbierac telefonu i nie ma netu ale to trochę inny przypadek.
Orange 300/50 Mb/s + ONT Terminal HPE MS gen8 Proxmox 7.0-11 VMs: Router OPNsense 23.X-amd64 and OMV HPE MicroServer gen8: Xeon E3-1265Lv2, 16GB (2x KTH-PL316E/8G), HP 331T, 4x4TB WD RED Asus RT-AC68U AccessPoint
poczytaj o klatka faradaya wifi przejdzie przez siatke metalowa( ale tez zalezy od srednicy oczek-patrz drzwiczki mikrofali), ale przez folie nie, tworzy sie ekran, ktory odbija fale radiowe. btw myslalem zrobic to dla zdrowotnosci, zeby odizolowac sypailnie od wszelkich fal radiowych
no wlasnie przy całym mieszkaniu to wiem jaka kiszka jest u znajomego musialem wyciagnac kilka m ponad dach antene bo w środku nic nie działało. Ale u mnie na 64m2 bedzie doslownie w srodku przestrzeni 2.2m2 oblozone w lazience. Mnie interesuje czy te odbijanie od aluminium nie bedzie tworzylo zaklocen itp
Orange 300/50 Mb/s + ONT Terminal HPE MS gen8 Proxmox 7.0-11 VMs: Router OPNsense 23.X-amd64 and OMV HPE MicroServer gen8: Xeon E3-1265Lv2, 16GB (2x KTH-PL316E/8G), HP 331T, 4x4TB WD RED Asus RT-AC68U AccessPoint
sztucznej inteligencjijak na razie nie ma. Sami autorzy powiedzieli, ze to zbior odpowiedzi na najczesciej zadawane pytania plus podpiecie do wiki. Ale mozna sie posmiac czasami