22 Października 2021 19:16:27
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato


Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· Dostęp do LAN poprz...
· Jak się pozbyć rou...
· Przepustowość łą...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· [Sptrzedam] Qnap TS-...
· Problemy z WiFi
· [S] ASUS RT-AC66U
· Jaki router wybrać-...
· [HOWTO] Kompilacja "...
· [MOD] FreshTomato-MI...
· Włączenie interfej...
· Własny NAS na Xpeno...
· pi-hole na tomato?
· Słaby zasięg Synol...
· IPS i EoIP
· Asus RT-AX55 vs RT-A...
· Udostępnienie inter...
· Proxmox pytania
· niepoprawny timestam...
· OpenVPN - problem z ...
Najpopularniejsze obecnie wątki
· [MOD] FreshTomato... [642]
· [MOD] FreshTomato... [331]
· Jaki router wybra... [55]
· Przepustowość ... [14]
· Jak się pozbyć ... [7]
· [S] ASUS RT-AC66U [4]
· [HOWTO] Kompilacj... [4]
· Problemy z WiFi [2]
· Dostęp do LAN po... [0]
· [Sptrzedam] Qnap ... [0]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
37% [146 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [204 głosów]

Atheros
Atheros
5% [21 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [2 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [4 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
3% [12 głosów]

Ogółem głosów: 393
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
3.236.239.91
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: ROUTERY :: » Asus
 Drukuj wątek
Asus RT-N18U nie można się zalogować po aktualizacji SW
Xylene
Cześć.
Po reanimacji routera RT-N18U poprzez program recovery, udało się wgrać poprawnie najnowszy SW asusa do tego routera (taki był komunikat na końcu Smile.
Jednak nie jestem w stanie zalogować się na niego, bo domyślne admin/admin mnie nie wpuszcza (strona logowania otwiera się poprawnie, router odpowiada na ping).
Robiłem tą procedurę czyszczenia nvm 30/30/30 ,ale nie pomogło.

Macie jakieś pomysły co można jeszcze zrobić?
 
mosfit
ta metoda nie działała i nie działa na asusach (na netgearach tez nie działa )

Wyłącz asusa , wcisnij wps i włącz power . Trzymaj ok 20 sec od momentu aż zacznie migać dioda power . Po 20 sec puść wps .
Router- Ubiquiti USG-Pro-4 (FTTH)
Lan- Ubiquiti Switch US-8-150W
Wifi- UniFi AP-AC-Pro + UAP + 2x Ap OpenWrt 21.02
Nas- XPEnology DS918+ i5-6400, 16GB ram, 3x 2TB/RAID5, SSD-512gb cache _controller unifi_Pi-hole_Home Asistan
 
Adooni
za pierwszym razem Asus zawsze zglasz sie z oknem konfiguracji. Jak wyskakuje logowanie to albo trzeba jeszcze raz wgrac soft, wyczyscin nvram (czasami z poziomu mini CFE nawet - czyli reset potem power miga dioda power puszczasz reset i uzywasz przegladarki firefox wchodzisz na ip routerka), uzyc innej przegladarki firefox, IE, po prostu cos nei oarte na chromium.
UPC 300/20 Mb/s + Connect Box(bridge)
Asus RT-AC68U (RT-AC56U CFEmod) @1200/800 (CFE 1.0.2.0) | AsusWRT-Merlin RT-AC68U_386.3_2+amtm
HPE MicroServer gen8: Xeon E3-1265Lv2, 16GB (2x KTH-PL316E/8G), HP 331T, 4x4TB WD RED, SSD,
 
mosfit
reset + power wywołuje tryb odzyskiwania , to nie tedy droga . Czyszczenie ciasteczek w przegladarce moze pomóc jak sie nie wyswietla wogóle strona do logowania jak wiesz ze powinna i pingi działają , ale nie jak hasło nie dziala tak jak powinno
Router- Ubiquiti USG-Pro-4 (FTTH)
Lan- Ubiquiti Switch US-8-150W
Wifi- UniFi AP-AC-Pro + UAP + 2x Ap OpenWrt 21.02
Nas- XPEnology DS918+ i5-6400, 16GB ram, 3x 2TB/RAID5, SSD-512gb cache _controller unifi_Pi-hole_Home Asistan
 
Adooni
po wgraniu ori softu za 1 razem zawsze wyswietla sie strona konfiguracji auto lub recznej, jak nie to za 100lat nei wymyslisz loginu i hasla. ja wlasnie kilka tyg temu to mialem i po walce kilka h dopiero czyszczenei nvram z poziomu miniCFE pomoglo. reste i power i potem firefox wlasnie pozwala wejscd do miniCFE.
UPC 300/20 Mb/s + Connect Box(bridge)
Asus RT-AC68U (RT-AC56U CFEmod) @1200/800 (CFE 1.0.2.0) | AsusWRT-Merlin RT-AC68U_386.3_2+amtm
HPE MicroServer gen8: Xeon E3-1265Lv2, 16GB (2x KTH-PL316E/8G), HP 331T, 4x4TB WD RED, SSD,
 
mosfit
tak tez mozna , tylko po co sie tak męczyć z mini cfe . WPS + power załatwia sprawe w 20 sec
Router- Ubiquiti USG-Pro-4 (FTTH)
Lan- Ubiquiti Switch US-8-150W
Wifi- UniFi AP-AC-Pro + UAP + 2x Ap OpenWrt 21.02
Nas- XPEnology DS918+ i5-6400, 16GB ram, 3x 2TB/RAID5, SSD-512gb cache _controller unifi_Pi-hole_Home Asistan
 
Xylene

Cytat

mosfit napisał(a):

ta metoda nie działała i nie działa na asusach (na netgearach tez nie działa )

Wyłącz asusa , wcisnij wps i włącz power . Trzymaj ok 20 sec od momentu aż zacznie migać dioda power . Po 20 sec puść wps .


dzięki wielkie!
Weszło Smile
 
Adooni
no wlasnie jak mialem przypadek ze WPS nie pomagal dlatego dodatkowo do tego co Ty napisales dodalem metode z miniCFE
UPC 300/20 Mb/s + Connect Box(bridge)
Asus RT-AC68U (RT-AC56U CFEmod) @1200/800 (CFE 1.0.2.0) | AsusWRT-Merlin RT-AC68U_386.3_2+amtm
HPE MicroServer gen8: Xeon E3-1265Lv2, 16GB (2x KTH-PL316E/8G), HP 331T, 4x4TB WD RED, SSD,
 
mosfit
nie ma takiej opcji ze nie pomaga metoda wps , może z krótko trzymałeś , trzeba czekać aż zacznie szybko migać dioda power . Wtedy wiadomo ze się czyszczenie nvram rozpoczęło . Wszystko widać jak na dłoni co się w tedy wykonuje podłączając kabel TTL .
Router- Ubiquiti USG-Pro-4 (FTTH)
Lan- Ubiquiti Switch US-8-150W
Wifi- UniFi AP-AC-Pro + UAP + 2x Ap OpenWrt 21.02
Nas- XPEnology DS918+ i5-6400, 16GB ram, 3x 2TB/RAID5, SSD-512gb cache _controller unifi_Pi-hole_Home Asistan
 
Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 22

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,040
· Najnowszy użytkownik: mucha76
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

AdrianAdi
05-10-2021 23:03
Przymierzam się do kupna takiego i mam kilka pytań z tym zwoązanych

AdrianAdi
05-10-2021 23:02
Jest tu kto?

AdrianAdi
05-10-2021 22:59
Witam mam pytanie odnośnie routerów gamingowych do ps4 czyli konsoli

Maniek91PL
04-09-2021 10:34
Wink super ! Dzięki ! Adooni ! już testuje co i jak

Adooni
04-09-2021 06:31
sprawdzasz w status - overview, a zmieniasz w Basic - Network

Maniek91PL
03-09-2021 22:37
jak sprawdzić i zmienić kanał w wifi 2.4 w tomato ? Shock

goof3r
23-07-2021 16:21
Mi chodziło w sekcji VPN bo w WAN to nic mi nie da jak zmienie....

Adooni
22-07-2021 21:34
nie mam pod reka FT ale powinno to byc w WAN Settings -Type - L2TP. Jest tam tez pole L2TP Server

goof3r
22-07-2021 20:08
Witam, takie małe pytanie mam, czy w najnowszej wersji freshtomato jest możliwosć postawienia serwera/klienta VPN L2TP ?

Maniek91PL
20-07-2021 13:55
potwierdzam, wyczyściłem przeglądarkę, działa teraz prawidłowo na najnowszym freshtomato ! Dzięki jeszcze raz

45,583,529 unikalnych wizyt