22 Luty 2019 08:25:14
Nawigacja
· Strona Główna
· Galeria
· Forum
· Linki

· Tomato by Shibby

· Wiki-OpenWrt
· Wiki-DD-WRT
· Emulatory sprzętu

Darowizna
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
· [MOD] FreshTomato-ARM
· Netgear R7000
· [K]ASUS RT-AC3200
· [MOD] FreshTomato-MIPS
· Konfiguracja Ubiquit...
· [S] Netgear R7000
· Co na iPhone 7 gener...
· R7000 made in Vietna...
· Jaki router kupić? Z...
· TL-WDR3500
· [MOD] Tomato by shibby
· problem z USB
· Alternatywa TPlink W...
· DualWAN i 2xPPPoE, F...
· TP-LINK AC7 i WiFi
· Problem z DNS i otwi...
· Router pod łącze 600...
· modem Huawei e3372 j...
· Homebrew na Mac
· ZTE F623 + Linksys W...
Najciekawsze tematy
· [MOD] Tomato by s... [13721]
· [MOD] FreshTomato... [619]
· Jaki router kupić... [542]
· [MOD] FreshTomato... [346]
· R7000 made in Vie... [23]
· Konfiguracja Ubiq... [14]
· TL-WDR3500 [10]
· Problem z DNS i o... [9]
· Co na iPhone 7 ge... [8]
· Alternatywa TPlin... [7]
· problem z USB [1]
· Netgear R7000 [0]
· [K]ASUS RT-AC3200 [0]
· [S] Netgear R7000 [0]
· DualWAN i 2xPPPoE... [0]
· TP-LINK AC7 i WiFi [0]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
39% [134 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
49% [170 głosów]

Atheros
Atheros
6% [21 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [2 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [4 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
3% [10 głosów]

Ogółem głosów: 345
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38

Archiwum ankiet
Reklama
Twoje IP
54.235.55.253
Reklama
Zobacz temat
OpenLinksys » :: ROUTERY :: » TP-Link
 Drukuj temat
TL-WR340G v3 nie włącza się po ustawieniach fabrycznych.
marcinadd
Witam
Miałem za zadanie przekonfigurować router na nowego dostawcę. Zacząłem od przywrócenia ustawień fabrycznych, aby pozbyć się starych konfiguracji i ustawień użytkownika i pracować na czysto. Po wybraniu ustawień fabrycznych router nie odpowiada. Świecą się tylko diody PWR i SYS (pierw zapala się PWR, a chwilę po niej SYS). Router nie reaguje na przytrzymanie przycisku reset. Próbowałem 30/30/30 i nic to nie dało (chyba, że robię coś źle). Co może być z nim nie tak skoro wcześniej działał? Jakieś uszkodzenie NVRAM? Czy da się go jeszcze uratować?
 
mosfit Dziekuje za dotacje
Spróbuj jeszcze raz , wątpię żeby się coś uszkodziło .

Po naciśnięciu przycisku RESET / WPS
Włączyć urządzenie
Naciśnij i przytrzymaj przycisk resetowania (czasem reset / WPS ) przez 10 sekund za pomocą spinacza lub innego ostrego przedmiotu.
Gdy dioda SYS zacznie migać, szybko zwolnij przycisk resetowania i poczekaj, aż router się uruchomi.


https://www.route...-WR340G-v3
http://www.cmtsin...wto=wr340g
https://www.tp-li...q-497.html
Router- Ubiquiti USG-PRO-4
LAN- Netgear GS724Tv4
AP- Linksys WRT1900ACSv2 + UAP AC Lite
Nas- Xpenology DS918+ unifi controller LACP 2Gbit
 
marcinadd
Próbowałem. Dioda SYS właśnie nie zaczyna migać i w tym jest problem. Komputer po podłączeniu do któregokolwiek portu LAN nie wykrywa wcale połączenia (jakby kabel był odłączony). Router nie rozgłaśnia WiFi. Raczej cegła.
 
mosfit Dziekuje za dotacje
Aż tak? No to chyba czas na zmianę routera.
Router- Ubiquiti USG-PRO-4
LAN- Netgear GS724Tv4
AP- Linksys WRT1900ACSv2 + UAP AC Lite
Nas- Xpenology DS918+ unifi controller LACP 2Gbit
 
marcinadd
Zakupiłem nowe urządzenie. Dla tak budżetowego sprzętu nie ma sensu bawić się z serialem.
 
Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Aktualnie online
· Gości online: 9

· Użytkowników online: 1
krzyh

· Łącznie użytkowników: 23,856
· Najnowszy użytkownik: ageneral
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

overflow2
21-02-2019 22:15
zaznaczasz w advanced "manage client-specific options" i ci się pokaże "allow only these clients"

man1
21-02-2019 16:11
@bigl - we freshtomato ? Ja tego nie widze Sad Moze to jest konfigurowane w jakims pliku konfiguracyjnym?

bigl
19-02-2019 15:30
Oczywiście że jest opcja wyblokowania pojedynczego useda w VPN - w Advanced jest opcja Allow Only These Clients

man1
03-02-2019 20:24
jest jakas opcja by tymczasowo zablokowac jednego z klientow openvpn ? Nie mam jak zrobic revoke dla jego klucza. Nie mam autoryzacji haslem.

mosfit
03-02-2019 19:29
a od czego masz samba lub ftp

man1
03-02-2019 12:40
Smile lubię się bawić w muzeum Grin

sszpila
03-02-2019 08:58
Dokładnie, skrosowane są linie TxD , RxD i pewnie któreś od potwierdzeń. To było jakjeszcze żyły dinozaury kiedy łączyłem ostatni raz komputery portem szeregowym

man1
02-02-2019 19:57
@sszpila - super, bardzo dziekuje Smile zakladam ze to jest cos w rodzaju skretki crossover?

sszpila
02-02-2019 18:43
Null modem

man1
02-02-2019 13:31
jesli chcialbym polaczyc dwa komputery przez rs232 to potrzebuje kabla NULL-MODEM, czy zwyklego ? Tak, wiem, zabawa w muzeum nie zwiazana z trescia serwisu. Ale sobota jest w koncu... Wink

majkel152
27-01-2019 11:39
@Adooni - zdziwił byś się jakie jaja potrafią w bloku się dziać z 2.4 - ba sam nie wierzyłem dopóki nie zbadałem sprawy , 5g jak ręką odjął Grin

Adooni
26-01-2019 19:55
co Wy tak wszyscy o tym 5Ghz - potrzebujecie tranfery ponad 450/600Mbit czy tak jak ja macie w eterze kilkadziesiat sieci 2.4 i slabo wam dziala. Przeciez 5GHz ma nawet gorszy zasieg

tamtosiamto
26-01-2019 11:29

urbek
26-01-2019 07:59
Posiadam WNR3500v1 tomato+optware. Nie narzekam ale chce się przesiąść na coś z 5ghz. Co polecacie ważne abym mogł optware zainstalowac

jurekk
20-01-2019 19:08
np. 2.4 np. Singapur a 5 - np Botswana

bigl
20-01-2019 17:47
Jaką kraj ustawić w R7000 na FreshTomato żeby zasięg sieci był największy? Chodzi mi o tryb dualny (2.4+5GHz)

Steel_Rat
19-01-2019 18:41
I kolejna luka w WIFI https://www.dobre.
..99814.html

37,652,662 unikalne wizyty