17 Sierpień 2017 11:38:58
Nawigacja
· Strona Główna
· Galeria
· Forum
· Linki

· Tomato by Shibby

· Wiki-OpenWrt
· Wiki-DD-WRT
· Emulatory sprzętu

Darowizna
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
· Jak ustawić Tomato d...
· Instalacja Newcs na ...
· [MOD] Tomato by shibby
· [MOD] Tomato by kille72
· Netgear R6400 - tańs...
· netiaspot + Linksys ...
· (RT-AC66U) 1.28.0000...
· [S] Asus RT-AC56U
· Linksys EA3200 i pro...
· [S] Laptop ASUS R500...
· VLAN VID 102 Dla GPON
· OptWare - co to jest...
· Tomato upgrade z 1.1...
· Skrypt w zakładce fi...
· WNR3500L v2 + zyxel ...
· zakup routera do Net...
· Monitorownie odwiedz...
· Układy radiowe stoso...
· Uwalony EA6900 - czy...
· Komenda AT wymuszeni...
Najciekawsze tematy
· [MOD] Tomato by s... [13504]
· [MOD] Tomato by k... [653]
· OptWare - co to j... [527]
· Netgear R6400 - t... [85]
· Jak ustawić Tomat... [35]
· Skrypt w zakładce... [8]
· Instalacja Newcs ... [7]
· Monitorownie odwi... [7]
· WNR3500L v2 + zyx... [5]
· Linksys EA3200 i ... [4]
· zakup routera do ... [4]
· netiaspot + Links... [3]
· VLAN VID 102 Dla ... [3]
· Tomato upgrade z ... [2]
· [S] Laptop ASUS R... [1]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
41% [123 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
49% [147 głosów]

Atheros
Atheros
6% [17 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
0% [1 głos]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [3 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
3% [8 głosów]

Ogółem głosów: 303
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38

Archiwum ankiet
Reklama
Twoje IP
54.80.198.222
Reklama
Zobacz temat
OpenLinksys » :: OPROGRAMOWANIE :: » Tomato - firmware
 Drukuj temat
vsftpd(SSL) w Tomato-ARM
lukasz3k
Mam pewien problem. Zakupiłem ostatnio Asusa RT-AC56U, od paru lat mam Tomato w WNR3500L, przejscie poszlo bez problemu. Jedynie nie dziala FTP(SSL - tryb Explict). Konfiguracja identyczna jak na starym WNR3500L a nie dziala. Próbowałem juz chyba wszystkiego. Czy ktos uzywa FTPES w Tomato-ARM? Lub ma jakiś pomysł?

Konfiguracja vsftpd:
syslog_enable=no
vsftpd_log_file=/mnt/sda1/logs/vsftpd.log
xferlog_std_format=no
xferlog_enable=yes
log_ftp_protocol=yes
ssl_enable=YES
#winscp patch
require_ssl_reuse=NO
#filezilla patch
ssl_ciphers=HIGH
allow_anon_ssl=NO
force_local_data_ssl=YES
force_local_logins_ssl=YES
ssl_tlsv1=YES
ssl_sslv2=NO
ssl_sslv3=NO
rsa_cert_file=/tmp/mnt/sda1/keys/vsftpd.pem
implicit_ssl=NO
pasv_enable=YES
port_enable=YES
pasv_min_port=64000
pasv_max_port=64010
idle_session_timeout=600
pasv_address=xx.xx.xx.xx
pasv_addr_resolve=NO

Firewall:
iptables -I INPUT -p tcp --dport 64000:64010 -j ACCEPT

Oczywscie NVRAM czyszczony, probowałem forku Kille72 i to samo.
W WireSharku widze ze przy probie polaczenia na portach 640xx, router odpowiada statusem RST.
Powyzsza konfiguracja nie dziala od strony WANu jak i LANu. Dopiero wstawienie pasv_address na 192.168.1.1 i polaczenie sie po LANie dziala.

Po wylaczeniu SSLu dziala wsio ok od strony WANu, wiec kwestia iptables chyba odpada.

Identyczny problem znalazlem tutaj: http://tomatousb....onnections
Edytowane przez lukasz3k dnia 08-08-2017 14:39
 
majkel152 Dziekuje za dotacje
nie prościej scp ? (winscp) , walczyłem kiedyś z tym na dedyku ale nie chciało zadziałać więc olałem i też po scp kopiowałem
nie znam się na tym ^^

kupię coś fajnego
sieć domowa:
główny router: asus n66 , linksys ea6200 nvram 64KB mod @ddwrt ap (ac867+ n300) vlan vap
ftth 250/40 @dasan h665 -wan1 N66,Lte play @ zte mf821 backup wan2
Netgear gs724ts(24gbit + 4 gbic) kilka vlanów, netgear gs108e
buffalo wzr-1750dhp@tomato still work in progress
test : hp t610plus + intel pro1000 pt 2Ge @opnsense : suricata ids , squid, ipsec l2tp server - 18W idlle
hypervisor: i5 3470S , 8GB, msi h61-b35 , boot ssd toshiba xg3 256GB nvme pcie 3.0 x4, 3x intel dualport ( 2x pcie + pci) pico psu 120w - 32W idlle /80W max/avg 30-45W @proxmox
 
Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Aktualnie online
· Gości online: 5

· Użytkowników online: 1
djwujek

· Łącznie użytkowników: 23,572
· Najnowszy użytkownik: Zbigniew Chmielewski
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Unpleasant
16-08-2017 18:48
Panowie, działają Wam regułki ebtables na nowszych wersjach AIO z multi WAN? (AC66U)

b3rok
12-08-2017 14:35
@djwujek i inni - ostrożnie z tym sklepem, więcej tutaj (komentarze) https://zaufanatrz
eciastrona.pl/post
/jak-bezkarnie-kra
sc-pieniadze-czyli
-o-bezradnosci-org
anow-scigania/

djwujek
12-08-2017 02:05
Po 210 Zł RT-N18U arendt-24 //usunąłem link poczytajcie komentarze o Arendt - b3rok

feszt
08-08-2017 16:38
NewCS to zabytek, napewno na ARM też go nie ma.

PanRatio
07-08-2017 21:39
Jest promocja i Router Xiaomi Mi Pro można mieć za 295 zł. Szkoda, że nie ma na niego Tomato Frown

scooby
07-08-2017 19:10
czesc, mam pytanie czy dałoby rade wykorzystac tutorial Cardserwer NewCS 1.67RC1 pod Tomato w sofcie RMerlin z optware ?

PixelPL
02-08-2017 16:46
na torrent trochę się zapycha i szału nie ma, w LAN -> Switch Control -> Enable Jumbo Frame

PixelPL
02-08-2017 16:44

PixelPL
02-08-2017 16:43
@ovner RT-N16 AsusWRT Merlin 378.50

ovner
02-08-2017 09:37
RT-N16 wyrabia na łączu +400Mb/s Smile No ładnie jak na staruszka, jaką dokładnie masz wersje wgrana bo ja mam Firmware:374.43_2-
26E3j9527 (Merlin LTS fork)

PixelPL
01-08-2017 23:26
http://beta.speed.
..597417.png
RT-N16 AsusWRT Merlin 378.50

ovner
01-08-2017 10:32
RT-N16_Discontinue
d Rmerlin zaprzestał rozwoju i wsparcia tomato dla rt-n16 To co mamy wgrane to jest fork na baziw jego softu

PixelPL
01-08-2017 10:30
no i jeszcze teraz łączy mi z routerem na wyższym adresie bo jeszcze używam PPPoE do ADSL

PixelPL
01-08-2017 10:27
RT-N16_3.0.0.4_378
.50_0 Dodali okienko CPU Usage Grin

PixelPL
01-08-2017 09:57
Panowie jest problem https://www.media.
..nw5wo8wrco
Wedle tej strony soft na samej górze nie jest najnowszy, dziś sprawdziłem po datach doda

PixelPL
30-07-2017 08:54
Nat DMZ itd. cmd ping, iperf, nie łączy. Skończyły mi się pomysły. Może Asus WRT Merlin jest jakieś pop... nie chcę mi się zmieniać już na coś innego

PixelPL
30-07-2017 08:52
Dziś spędziłem nad tym 4 godziny, jak kolega wspomniał adresacja 10.0.0.1 i 10.0.0.2 jest poprawna ponieważ ruch występuje a router w sekcji WAN widzi to poprawnie, nic jednak z przekierowania portu N

33,088,113 unikalne wizyty