24 Luty 2017 15:51:30
Nawigacja
· Strona Główna
· Galeria
· Forum
· Linki

· Tomato by Shibby

· Wiki-OpenWrt
· Wiki-DD-WRT
· Emulatory sprzętu

Darowizna
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
· Kompilacje by @kille72
· Uwalony? Asus RT-n18...
· rt-n18u tomato by sh...
· Problem z ea6700
· [K] ubnt mimo AMO 5G13
· Połączenie dwóch rou...
· strona ze statystykami
· [MOD] Tomato by shibby
· pendrive , hdd do to...
· Problem z OpenVpn
· Tuner satelitarny + ...
· wymiana ea6700 na ro...
· Multiroom N z wykorz...
· [S] Ruter Asus RT-N18U
· [K] Kupię ASUS RT-AC68U
· ASUS RT-AC87U - Kil...
· Asus ac56u overclock...
· Tomato i Netgear R6400
· Router do projektu n...
· [s] ASUS RT-AC68u Wr...
Najciekawsze tematy
· [MOD] Tomato by s... [13137]
· Multiroom N z wyk... [798]
· Kompilacje by @ki... [252]
· RT-N18U - ARM z j... [237]
· Zaufany certyfika... [88]
· Instalacja Entwar... [48]
· Step-by-step Open... [46]
· Tuner satelitarny... [41]
· Połączenie dwóch ... [28]
· wymiana ea6700 na... [20]
· Dysk sieciowy pod... [16]
· Router do projekt... [15]
· Asus ac56u overcl... [13]
· Tomato i Netgear ... [13]
· Problem z ea6700 [8]
· tani, stabilny ro... [8]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
42% [118 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
48% [134 głosów]

Atheros
Atheros
5% [15 głosów]

Marvell
Marvell
1% [3 głosów]

Ralink
Ralink
0% [1 głos]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [3 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
2% [7 głosów]

Ogółem głosów: 281
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38

Archiwum ankiet
Reklama
Twoje IP
54.163.158.163
Reklama
Zobacz temat
OpenLinksys » :: OPROGRAMOWANIE :: » Tomato - firmware
 Drukuj temat
QOS + wydajność wifi Netgear r 6400 Tomato v138.12
djwujek
Czy u was też włączenie qos powoduje obcięcie prędkości o połowę ? A np w zakładce " Bandwidth Distribution (Outbound) " cały czas pokazuje 0.
Wydajność po sieci 2.4 tez jest bardzo kiepska W 5 Ghz jest lepiej ale też nie powala. Czy da się to jakoś poprawić ?
djwujek dodał/a następującą plik:
Nie masz uprawnień to pobierania załączników w tym temacie.

Edytowane przez djwujek dnia 14-02-2017 05:32
1.Modem Vectra ( CISCO EPC3928 )
2.Netgear R 6400 DD-WRT V 3.0 STD
3.Asus PCE AC88
4.Asus RT-N12 D1 - Tomato v 138
5. Synology DS215j + 4TB + 500 GB

Masz uwalony ruter błędnym wgraniem frimware - pomogę SmileWink
 
jurekk
To sa znane błedy wersji 138 czyli QOS albo CTF albo jedno dziala albo drugie
Natomiat jak czytam w sieci o 2.4pasmie naszego Netgeera to spotkałem sie z opinią , żę Netgear 8000 i 6400 dzieki ostaniej poprawce wporwadonej przez Shibiego : a wykonanej przez; AndreDVJ
maja kiepskie osiagi wifi
dodałbym u mnie niestabilonosc usb 3 - poprostu znikaja podpiete dyski , montuje cos i po kilku godzinach nie ma jak wpiałem kabel usb2 w to gniazdo to dziala ok czyli to wina sterownika usb3 a nie dysku itp
r6400 Tomato Multiwan
 
djwujek
A czy zmiana na jedna z poprzednich wersji cos da ??
1.Modem Vectra ( CISCO EPC3928 )
2.Netgear R 6400 DD-WRT V 3.0 STD
3.Asus PCE AC88
4.Asus RT-N12 D1 - Tomato v 138
5. Synology DS215j + 4TB + 500 GB

Masz uwalony ruter błędnym wgraniem frimware - pomogę SmileWink
 
jurekk
ale nie ma wczesnijszych wersji an nasz router ani 136 ani 132

ciekawa sprawa jak luknalem poprzez siec na niego i wylaczylem bwlimitem wpisujac 0 drukrake po wifi to skoczylo mi rate na 450 jak fabryka daje rate 450 MBps
moze to drukarka mi tak obniza rate musze postestowac w domu
r6400 Tomato Multiwan
 
djwujek
Masz racje nie ma nie zwrócilem na to uwagi no nic miejmy nadzieje ze guru zobaczy ten temat i cos z tym zrobi jak na cos wpadniesz daj znac Smile

Połączony z 15 luty 2017 17:42:26:
Właśnie testuję inne wersje tomato np w wersji @kille72 nie działa zakładka " Bandwidth Distribution (Outbound) " a np w wersji 138 @Shibby lub Advanced tomato działa.
Edytowane przez djwujek dnia 15-02-2017 17:42
1.Modem Vectra ( CISCO EPC3928 )
2.Netgear R 6400 DD-WRT V 3.0 STD
3.Asus PCE AC88
4.Asus RT-N12 D1 - Tomato v 138
5. Synology DS215j + 4TB + 500 GB

Masz uwalony ruter błędnym wgraniem frimware - pomogę SmileWink
 
kille72 Dziekuje za dotacje
Jedyna zmianę jaka dodałem do QOS to Fix inbound QoS problem (nie Outbound). Czyściłeś NVRAM po wgraniu 138.12? Jesteś na 100% pewny ze na 138 działa a na 138.12 nie działa?

https://bitbucket...search=qos
Asus RT-AC56U Tomato K26ARM-139-AIO
Netgear WNR3500Lv2 Tomato K26RT-N-132-AIO
Asus PCE-AC68
Moje kompilacje Tomato ARM
 
djwujek
kille72 napisał(a):

djwujek napisał(a):
Właśnie testuję inne wersje tomato np w wersji @kille72 nie działa zakładka " Bandwidth Distribution (Outbound) " a np w wersji 138 @Shibby lub Advanced tomato działa.


Jedyna zmianę jaka dodałem do QOS to Fix inbound QoS problem (nie Outbound). Czyściłeś NVRAM po wgraniu 138.12? Jesteś na 100% pewny ze na 138 działa a na 138.12 nie działa?

https://bitbucket...search=qos


Tak jestem pewien załączam zrzut ekranu z tomato v 138.
Zawsze czyszczę po wgraniu nowej wersji i to parę razy nie raz.
djwujek dodał/a następującą plik:
Nie masz uprawnień to pobierania załączników w tym temacie.

1.Modem Vectra ( CISCO EPC3928 )
2.Netgear R 6400 DD-WRT V 3.0 STD
3.Asus PCE AC88
4.Asus RT-N12 D1 - Tomato v 138
5. Synology DS215j + 4TB + 500 GB

Masz uwalony ruter błędnym wgraniem frimware - pomogę SmileWink
 
kille72 Dziekuje za dotacje
Pokaz mi to samo z takim samym ustawieniem na 138.12.
Asus RT-AC56U Tomato K26ARM-139-AIO
Netgear WNR3500Lv2 Tomato K26RT-N-132-AIO
Asus PCE-AC68
Moje kompilacje Tomato ARM
 
djwujek
Masz w pierwszym poście
1.Modem Vectra ( CISCO EPC3928 )
2.Netgear R 6400 DD-WRT V 3.0 STD
3.Asus PCE AC88
4.Asus RT-N12 D1 - Tomato v 138
5. Synology DS215j + 4TB + 500 GB

Masz uwalony ruter błędnym wgraniem frimware - pomogę SmileWink
 
kille72 Dziekuje za dotacje
Wgrałem specjalnie wersje 138.12 i zrobiłem test po czyszczeniu NVRAM, działa.

Rekomenduje zrobić jeszcze jeden test. P.S. Wlacz QOS przed testem Smile
kille72 dodał/a następującą plik:
Nie masz uprawnień to pobierania załączników w tym temacie.

Asus RT-AC56U Tomato K26ARM-139-AIO
Netgear WNR3500Lv2 Tomato K26RT-N-132-AIO
Asus PCE-AC68
Moje kompilacje Tomato ARM
 
branetre Dziekuje za dotacje
BTW po co qos z takim łączem Wink
----------------------------------------------
Asus RT-AC3200
Asus AC 58u
Ds115j
 
http://leadersolutions.pl
kille72 Dziekuje za dotacje
Ja nigdy nie używałem QOS, ale nie o to chodzi, testowałem czy zgłoszony bug jest prawdziwy.
Asus RT-AC56U Tomato K26ARM-139-AIO
Netgear WNR3500Lv2 Tomato K26RT-N-132-AIO
Asus PCE-AC68
Moje kompilacje Tomato ARM
 
djwujek
Dziwne nie działało a teraz ożyło, ale czy tak czy tak qos nie działa prawidłowo nie zmienia to jednak złego działania wifi szczególnie w paśmie 2.4 Ghz przy włączonym qos prędkość maleje do połowy.

Połączony z 15 luty 2017 19:52:31:
branetre napisał(a):

BTW po co qos z takim łączem Wink


Niestety u mnie nie da się działać bez qos SmileSmile

Co najdziwniejsze wysyłanie działa bez problemu z pobieraniem jest problem test był robiony po kablu po wifi jest polowe gorzej i nieważne czy to sieć 2.4 czy 5 Ghz
djwujek dodał/a następującą plik:
Nie masz uprawnień to pobierania załączników w tym temacie.

Edytowane przez djwujek dnia 15-02-2017 19:58
1.Modem Vectra ( CISCO EPC3928 )
2.Netgear R 6400 DD-WRT V 3.0 STD
3.Asus PCE AC88
4.Asus RT-N12 D1 - Tomato v 138
5. Synology DS215j + 4TB + 500 GB

Masz uwalony ruter błędnym wgraniem frimware - pomogę SmileWink
 
kille72 Dziekuje za dotacje
Przez ten fake bug report o Bandwidth Distribution (Outbound) straciłem 40 min na testy bez sensu... Rekomenduje testować 3 razy zanim napiszesz raport o bugach!
Asus RT-AC56U Tomato K26ARM-139-AIO
Netgear WNR3500Lv2 Tomato K26RT-N-132-AIO
Asus PCE-AC68
Moje kompilacje Tomato ARM
 
djwujek
kille72 napisał(a):

Przez ten fejk bug report o Bandwidth Distribution (Outbound) straciłem 40 min na testy bez sensu... Rekomenduje testować 3 razy zanim napiszesz raport o bugach!


Nie przesadzaj i nie bulwersuj się bo nie tylko ja mam z tym problem.
1.Modem Vectra ( CISCO EPC3928 )
2.Netgear R 6400 DD-WRT V 3.0 STD
3.Asus PCE AC88
4.Asus RT-N12 D1 - Tomato v 138
5. Synology DS215j + 4TB + 500 GB

Masz uwalony ruter błędnym wgraniem frimware - pomogę SmileWink
 
kille72 Dziekuje za dotacje
Właśnie testuję inne wersje tomato np w wersji @kille72 nie działa zakładka " Bandwidth Distribution (Outbound) " a np w wersji 138 @Shibby lub Advanced tomato działa.


Ehh...
Asus RT-AC56U Tomato K26ARM-139-AIO
Netgear WNR3500Lv2 Tomato K26RT-N-132-AIO
Asus PCE-AC68
Moje kompilacje Tomato ARM
 
djwujek
Nie działało zaczęło działać nie moja to wina Smile
1.Modem Vectra ( CISCO EPC3928 )
2.Netgear R 6400 DD-WRT V 3.0 STD
3.Asus PCE AC88
4.Asus RT-N12 D1 - Tomato v 138
5. Synology DS215j + 4TB + 500 GB

Masz uwalony ruter błędnym wgraniem frimware - pomogę SmileWink
 
Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Aktualnie online
· Gości online: 6

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 23,418
· Najnowszy użytkownik: kosmodron
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

Przemo
21-02-2017 01:14
@Dimson: Ostatniej. Smile (z lutego 2017), to mój drugi XWRTna R7000

Dimson
20-02-2017 19:03
@Przemo a z której wersji Vortexa korzystasz ?

jurekk
20-02-2017 14:31
wlasnie jak kto ma Xvrte na r7000 jakby porobil zapisy zmiennych i ktos w to luknał co sie zna bo zeby bylo ciekawie okolo 1/3 zmiennych inaczej sie nazywa niz w tomato wiec to nie takie proste nie d

Przemo
20-02-2017 14:07
@kille72: Ja zmieniłem na AsusWRT-Merlin XWRT-Vortex (R7000), dopiero teraz jestem zadowolony z WiFi.

Dimson
19-02-2017 21:24
R7000, tomato v1.36 żadnych problemów z WIFI 2.4/5Ghz

jachu
19-02-2017 19:16
Kille z 2,4 da sie zyc , z 5 bardzi i ogolnie bardzo Smile

kille72
19-02-2017 18:53
Wy z R7000 + Tomato, jesteście zadowoleni z WiFi 2.4/5 GHz?

miszeli
17-02-2017 09:26
wywaliłem wszystkie vlany i wprowadziłem od nowa i niby jest ok

jurekk
17-02-2017 09:03
to daj sobie na wstrzymanie ;-) trzymajmy kciuki ze shibby dotrzyma obietnicy i dzis lub no jutro wyda 139 wtedy spróbuj

miszeli
17-02-2017 08:40
wyczyściłem nvram , wpisuje to od nowa w advanced/vlan i dalej to samo , zostaje v132 i 137 to samo

jurekk
17-02-2017 07:43
wyczyść nvram i wpisuj ustawienia z palca i dopiero sprawdzaj

miszeli
16-02-2017 21:43
Dalej to samo v137

kille72
16-02-2017 21:19
Tak

miszeli
16-02-2017 21:15
wgrać i będzie działać ?

kille72
16-02-2017 21:12
v132 lub 137

miszeli
16-02-2017 21:11
asus rt-n12

kille72
16-02-2017 21:10
Jaki router?

31,052,611 unikalne wizyty