jakiś czas temu wgrywałem soft(już nawet nie pamiętam jaki) do routera z tematu v1.8. Coś chyba zrobiłem nie tak bo po wszystkim nie mogłem się z nim połączyć. Routera potrzebowałem od ręki więc kupiłem inny a ten sobie leżał.
Jakiś czas temu postanowiłem coś z nim jednak zrobić, kupiłem nie taki kabel, teraz jak patrzę za tymi CA-42 i cena 30zł + przesyłka to bardziej opłaca mi się kupić nowy router po wliczeniu ceny tej zakupionej przejściówki
Jednak jak czytam opisy padniętych routerów to może z moim nie jest jeszcze aż tak tragicznie. Po włożeniu zasilania świeci się power, później wszystkie, następnie PWR+SYS,
czy jest coś co mogę zrobić/przetestować nim go po prostu wyrzucę(przy okazji otwierania urwałem dwa wyjścia anten)?
czytałem, zacząłem(kiedyś), wlutowałem "bolce" a później okazało się, że ktoś w podobnym wpisie gdzieś w internecie błędnie podał informację, że może być użyty rs232, który kupiłem. Później jak nie działało, doczytałem w innym miejscu, że to nie może być rs232 a jak w tym wpisie kabel ca-32 - obecnie do kupienia za 30+przesyłkę,
używane kupię do 60 zł. Biorąc pod uwagę możliwość, że to nie ożywię gra nie warta świeczki wg mnie. Dlatego jestem ciekaw czy fakt, że prócz powera świeci sys daje jakieś alternatywne szanse na reanimację
Edytowany przez Esper dnia 28-05-2016 20:21
dotarło do mnie to urządzenie ale mam z nim problem. po podłączniu do usb 2.0 win10 x64 świeci się jedna dioda na czerwono ale urządzenie nie działa https://scr.hu/ylyW76 pobrałem sterowniki ze strony producenta ale nic. Poszperałem w necie zapewne to podrobiony chip http://grylewicz.pl/kabel-usb-rs232-p...ad-kod-10/ co jednak niewiele zmieniło, ze sterami podanymi w tym artykule nadal nie działa.
miałem też inne tego typu urządzenie, ono działa prawidłowo, ale gdy przy takiej konfiguracji puttyhttps://scr.hu/Alv2D7 - otwieram puty, uruchamian zasilanie to na ekranie nic się nie dzieje, na usb swiecą się dwie diosy, jedna przez chwilę miga i nic
Połączony z 21 czerwiec 2016 21:39:50:
Mala przywrócił mi router do życia Temat spokojnie można zatem uznać za zamknięty
Edytowany przez Esper dnia 21-06-2016 21:39
· Łącznie użytkowników: 24,115 · Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.
maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.
overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?
maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach
maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności", więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.
servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.
maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?