Mam problem z moim routerem, mianowicie miej więcej co 7-9 dni następuje restet. Zasilanie sprawdzone, kondensatory w zasilaczu wymienione, soft wgrany nowy po wielokrotym czyszczeniu. Nie wiem o co chodzi. Pomożecie
EDIT by kamilj
Kolego strzecha jak zakładasz jakiś temat to wpisuj jakiś bardziej rozsądny tytuł.
Tytuł poprawiony.Edytowany przez kamilj dnia 25-03-2013 21:21
Mam problem z moim routerem, mianowicie miej więcej co 7-9 dni następuje restet. Zasilanie sprawdzone, kondensatory w zasilaczu wymienione, soft wgrany nowy po wielokrotym czyszczeniu. Nie wiem o co chodzi. Pomożecie ?
Cytat
strzecha napisał(a):
Router stoi szafie gdzie temperatura w pokoju wynosi około 24stopni, ustawiony difoltowo (niezłe spolszczenie). Rozebrałem obudowę , potestuje
Zwróć proszę następnym razem większą uwagę na pisownię, bo takie zagęszczenie literówek w dwóch kolejnych postach czyta się średnio.
WRT54GL v 1.1 Tomato Firmware 1.28.0005 108 ND VPN + 11 użyszkodników na kablu + 1 wifi
Netgear WNR3500L v1 @500MHz Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-108 K26 USB BTgui-VPN
PAP2T soft 5.1.6 LS / IPFON Zotac HD-ID11 (ION2),
Sorry I don't speak polish, but I think somebody is complaining about resets.
I have the same problem, router is E2500, fw installed is 1.28-108. It was 106, did update to latest 108, but problem not solved.
I did no change in configuration, router was set up in end of february, no overclocking, no wireless power tweaks, just default settings. 3 weeks everything was fine, but last few days router is rebooting suddenly - sometimes 2x in 60 minutes, sometimes 1x in 4-6 hours, regardless what I do - torrents, normal browsing, number of connected devices to wifi, doesn't matter at all. Reboot takes 10-15 seconds, web usage history is all forget.
What can be the problem?
mam ten sam router i podobny problem raz mieliśmy awarie prądu i od tamtej pory dzieją się dwie rzeczy, po pierwsze jak u autora, router sam się restartuje średnio co jeden dzień a po drugie po każdym restarcie jakby nie działa internet bezprzewodowy tylko z kabla, żeby działał bezprzewodowo muszę włączyć i wyłączyć opcje wifi w ustawieniach ktoś ma pomysł co się uszkodziło czy soft czy jakiś element w routerze?
Sorry I don't speak polish, but I think somebody is complaining about resets.
I have the same problem, router is E2500, fw installed is 1.28-108. It was 106, did update to latest 108, but problem not solved.
I did no change in configuration, router was set up in end of february, no overclocking, no wireless power tweaks, just default settings. 3 weeks everything was fine, but last few days router is rebooting suddenly - sometimes 2x in 60 minutes, sometimes 1x in 4-6 hours, regardless what I do - torrents, normal browsing, number of connected devices to wifi, doesn't matter at all. Reboot takes 10-15 seconds, web usage history is all forget.
What can be the problem?
No problem for us - We can also speak EN as well
First of all - did you clear nvram memory after flash? If not please do so.
It this will not help we will try to find another solution for you.
Are you collecting log file? Maybe there we can find source of your problem..
------------------------- Netgear WNR3500L || Tomato-K26USB-1.28 RT5x MIPSR2 101V Big-VPN || Asus RT-N56U || Asus firmware 3.0.0.3.135 - wygrania w konkursie na openlinksys.info||
[b]Asus RT-N10U v.B1 [small]
· Łącznie użytkowników: 24,115 · Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.
maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.
overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?
maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach
maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności", więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.
servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.
maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?