24 Września 2020 22:05:09
Nawigacja
· Strona Główna
· Galeria
· Forum
· Linki

· Tomato by Shibby

· Wiki-OpenWrt
· Wiki-DD-WRT
· Emulatory sprzętu

Darowizna
Ostatnio na forum
Najnowsze tematy
· Fresh Tomato na RT-N18U
· [Artykuł] Jakie toma...
· DMZ Vu+Solo SE OpenW...
· OpenPli
· [K] Asus RT-N18U lub...
· [MOD] FreshTomato-MI...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· Następca WRT54GL
· Linksys WRT54GL połą...
· Wireguard na FreshTo...
· Ustawienia Huawei E3131
· Selektywny routing V...
· Raspberry Pi 4B tomato
· [S] Asus RT-N18U
· WNR3500Lv2
· Asus RT-N18U Asuswrt...
· VPN and Portforwardi...
· IPsec na Tomato - Si...
· Asus AC66U+FreshToma...
· OpenVPN client TUN d...
Najciekawsze tematy
· WNR3500Lv2 [711]
· [Artykuł] Jakie t... [632]
· [MOD] FreshTomato... [318]
· [MOD] FreshTomato... [243]
· Ustawienia Huawei... [29]
· DMZ Vu+Solo SE Op... [14]
· OpenPli [14]
· Raspberry Pi 4B t... [12]
· Wireguard na Fres... [8]
· Selektywny routin... [4]
· Asus RT-N18U Asus... [4]
· Linksys WRT54GL p... [2]
· [K] Asus RT-N18U ... [1]
· Następca WRT54GL [1]
· [S] Asus RT-N18U [1]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
38% [140 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
51% [189 głosów]

Atheros
Atheros
6% [21 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [2 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [4 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
3% [11 głosów]

Ogółem głosów: 371
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38

Archiwum ankiet
Reklama
Twoje IP
54.237.183.249
Reklama
Zobacz temat
OpenLinksys » :: OPROGRAMOWANIE :: » Tomato - firmware
 Drukuj temat
rTorrent+ruTorrent = Brak działania
MaTyyy
Witam, zainstalowałem sobie rtorrent i rutorrent lecz nie chcą one ze sobą współgrać.

Log z ruTorrenta:
"
Pobierz kod źródłowy  Kod źródłowy
Bad response from server: (500 [error,list]) <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en"> <head> <title>500 - Internal Server Error</title> </head> <body> <h1>500 - Internal Server Error</h1> </body> </html>


"
A tu blad lighttpd.
Pobierz kod źródłowy  Kod źródłowy
"/opt/etc/init.d/S80lighttpd: line 9: test: Permission denied



"

Nie wiem jak ten problem rozwiązać, proszę o pomoc.
Edytowane przez MaTyyy dnia 04-01-2013 00:28
 
kamilj
Uzycie opcji szukaj nie boli....
http://www.openli...wstart=280
------------------------------------------------------------------------------
RegulaminOpenlinksys.info v0.1
RegulaminOpenlinksys.info v0.2
>>Kliknij tutaj<< Jeżeli nie wiesz jakie Tomato wgrać.

------------------------------------------------------------------------------
 
MaTyyy
Widziałem to, lecz nie ma tam odpowiedzi :/ Próbowałem najnowszych wersji ruTorrent'a.W lighthttpd mam Permissions Denied, a linijki $PATH są takie
Pobierz kod źródłowy  Kod źródłowy
/opt/sbin:/opt/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin




edit :

Permisions Denied naprawiony.
Edytowane przez MaTyyy dnia 04-01-2013 14:21
 
shibby
to na przyszłość warto by było napisać jak problem rozwiazałeś.

Mniemam ze zainstalowałeś paczke bash i miałeś zle skonfigurowany plik /opt/etc/profile
Router: Ubiquiti EdgeRouter ER-12 (FTTH + LTE/failover, OpenVPN, DPI, VLAN) - łącze 1000/1000mbps
Wi-Fi: Ubiquiti UAP-AC-Pro
NAS: Xpenology DS918+ (i5-6200u, 8GB ram, 3x 4TB/RAID5, SSD cache, Unifi, Pi Hole/DNS Server, Home Assistant, NextCloud+onlyOffice)
UPS: Eaton Ellipse Eco 650
 
MaTyyy
Tak, shibby, problem był w profile, ale dałbym głowę uciąć, że wczoraj go edytowałem... Dziś o dziwo, jak zmieniłem te path, rutorrent zaśmigał, nagle coś się walnęło torrent miał pauze chodź był włączony, a teraz znów jest "
Pobierz kod źródłowy  Kod źródłowy
[04.01.2013 15:23:43] WebUI started.
[04.01.2013 15:23:47] Bad response from server: (500 [error,list]) <?xml version="1.0" encoding="iso-8859-1"?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en"> <head> <title>500 - Internal Server Error</title> </head> <body> <h1>500 - Internal Server Error</h1> </body> </html>



Nie wiem od czego, path dobre, wszystko ok, ale nie trybi...

edit, wgrałem paczkę "OptWare dla zielonych" i teraz niby działa, nie wiem co to zmieniło, ale działa błędu nie ma, lecz jest teraz to: "Status Trackera: Storage error: [File chunk write error: No such file or directory.]" Czy go wina moja/mojego pendrive czy trackera?
Edytowane przez MaTyyy dnia 04-01-2013 15:34
 
cj_clon
Sorki ze sie podepne do tematu, ale tez zainstalowalem rtorenta i rutorrent i ten drugi teoretycznie dziala bo dostaje sie na strone ip routera i port jednakże nie wiem jak dodawać tam torenty..

A co do rutorrenta jak wklepuje komende do staru to wyskakuje ze nie ma takiego pliki jak rtorent uruchomieniowego jak by ktos chcial mi pomoc nawet wystawie router na zewnatrz.. i zeby ktos to luknal fachowym okiemm...

Chodz nie urywam chcial bym sat to wiedziec co i jak zle zrobilem..
Dzięki za odpowiedz

Pozdrawiam
 
MaTyyy
Hmm, moge Ci pomoc, z tym napisz do mnie na pw, torrenty dodajesz poprzez ikonkę ziemi w lewym górnym rogu, anyway ponawiam pytanie czy ktoś wie co to za problem?
Pobierz kod źródłowy  Kod źródłowy
Storage error: [File chunk write error: No such file or directory.]


 
cj_clon
MaTyyy napisał(a):

Hmm, moge Ci pomoc, z tym napisz do mnie na pw, torrenty dodajesz poprzez ikonkę ziemi w lewym górnym rogu, anyway ponawiam pytanie czy ktoś wie co to za problem?
Pobierz kod źródłowy  Kod źródłowy
Storage error: [File chunk write error: No such file or directory.]





Wieszco mam teraz cos takiego podczas wydania komendy startujacej rtorrent
Starting rtorrent with dtach on ...
Configuration's setting are located in /opt/etc/rtorrent.conf
done.


Nie wiem czy to jest poprawne czy nie bo jak odpale rutorrenta to niestety dalej mi nie dziala, wsensie pisze ze rtorent nie jest uruchomiony.
A co do dodawania torentow do downloadu, to nie mam zadnej ikony globusika:(
 
labik
cj_clon napisał(a):

MaTyyy napisał(a):
Starting rtorrent with dtach on ...
Configuration's setting are located in /opt/etc/rtorrent.conf
done.


Nie wiem czy to jest poprawne czy nie bo jak odpale rutorrenta to niestety dalej mi nie dziala, wsensie pisze ze rtorent nie jest uruchomiony.
A co do dodawania torentow do downloadu, to nie mam zadnej ikony globusikaSad


Po takiej akcji każdorazowo musisz przeładować lighttpd
W takiej kolejności musi to być uruchamiane :
1.rtorrent
2.lighttpd
odwrotnie zawsze ruttorent będzie pokazywał brak komunikacji z rtorrent-em
Asus RT N-16|Asus RT-AC68U
Asrock H61M-ITX HTPC | XBMCbuntu
 
cj_clon
labik napisał(a):

cj_clon napisał(a):

MaTyyy napisał(a):
Starting rtorrent with dtach on ...
Configuration's setting are located in /opt/etc/rtorrent.conf
done.


Nie wiem czy to jest poprawne czy nie bo jak odpale rutorrenta to niestety dalej mi nie dziala, wsensie pisze ze rtorent nie jest uruchomiony.
A co do dodawania torentow do downloadu, to nie mam zadnej ikony globusika:(


Po takiej akcji każdorazowo musisz przeładować lighttpd
W takiej kolejności musi to być uruchamiane :
1.rtorrent
2.lighttpd
odwrotnie zawsze ruttorent będzie pokazywał brak komunikacji z rtorrent-em




Dzięki labik za zainteresowanie ale jednak nie dziala w dzienniku mam dalej ten sam błąd, kolejność ładowania wiadomo ma duże znaczenie. Nie jestem jakiś tam obalatany w tym ale mam tego świadomość. Jednakże jestem naprawdę bardzo wdzięczny za podpowiedz.
Błąd jaki mam w rutorent to:

Pobierz kod źródłowy  Kod źródłowy
Zła ścieżka do rTorenta sprawdz czy jest uruchomiony, sprawdz też ustawienia $scgi_port oraz $scgi_host settings w config.php praz $scgi_port w ustawienia rTorrent




Czy wie ktoś jak to ogarnąć bo już czytam kombinuje ale niestety nie mam efektu:(
 
labik
Zobacz jak ja mam na routerze choć już nie używam rtorrenta.

1. zainstaluj screen :
Pobierz kod źródłowy  Kod źródłowy
$ ipkg install screen




2.Utwórz nowy skrypt startowy:
Pobierz kod źródłowy  Kod źródłowy
$ nano /opt/etc/init.d/rtorrent




3.Wklej do niego zawartość :

Pobierz kod źródłowy  Kod źródłowy
#!/bin/sh

case "$1" in
  start)
    echo "Starting rtorrent in screen ..."
    rm -r /tmp/rtorrent 2> /dev/null
    rm -r /tmp/mnt/torrenty/session/rtorrent.lock 2> /dev/null
    screen -S rtorrent -dm  rtorrent -o import=/opt/etc/rtorrent.conf
    echo " "
  ;;
  stop)
    echo -n "Stopping rtorrent..."
    kill -9 `pidof SCREEN` > /dev/null
echo " "
  ;;
esac
exit 0
}





4.uruchomienie rtorrenta :
Pobierz kod źródłowy  Kod źródłowy
/opt/etc/init.d/rtorrent start




i analogicznie stop.Sprawdź u mnie to działa idealnie.
Edytowane przez labik dnia 05-01-2013 18:22
Asus RT N-16|Asus RT-AC68U
Asrock H61M-ITX HTPC | XBMCbuntu
 
cj_clon
labik napisał(a):

Zobacz jak ja mam na routerze choć już nie używam rtorrenta.

1. zainstaluj screen :
Pobierz kod źródłowy  Kod źródłowy
$ ipkg install screen




2.Utwórz nowy skrypt startowy:
Pobierz kod źródłowy  Kod źródłowy
$ nano /opt/etc/init.d/rtorrent




3.Wklej do niego zawartość :

Pobierz kod źródłowy  Kod źródłowy
#!/bin/sh

case "$1" in
  start)
    echo "Starting rtorrent in screen ..."
    rm -r /tmp/rtorrent 2> /dev/null
    rm -r /tmp/mnt/torrenty/session/rtorrent.lock 2> /dev/null
    screen -S rtorrent -dm  rtorrent -o import=/opt/etc/rtorrent.conf
    echo " "
  ;;
  stop)
    echo -n "Stopping rtorrent..."
    kill -9 `pidof SCREEN` > /dev/null
echo " "
  ;;
esac
exit 0
}





4.uruchomienie rtorrenta :
Pobierz kod źródłowy  Kod źródłowy
/opt/etc/init.d/rtorrent start




i analogicznie stop.Sprawdź u mnie to działa idealnie.


Niestety nic to nie pomoglo wszystko podmieniłem wedle twojej rady a i dalej jest to samo:(
 
labik
a sprawdź z konsoli czy rtorrent chodzi :

Pobierz kod źródłowy  Kod źródłowy
screen rtorrent




jeśli tak to wyjście ze screena

Pobierz kod źródłowy  Kod źródłowy
Ctrl+A+D



Asus RT N-16|Asus RT-AC68U
Asrock H61M-ITX HTPC | XBMCbuntu
 
cj_clon
labik napisał(a):

a sprawdź z konsoli czy rtorrent chodzi :

Pobierz kod źródłowy  Kod źródłowy
screen rtorrent




jeśli tak to wyjście ze screena

Pobierz kod źródłowy  Kod źródłowy
Ctrl+A+D




Niby działa bo pokazalo że coś tam jest ale nie ma żadnego ruchu ani nic, ale i nie ma nic dodanego do sciągniecia więc to pewnie to..

A może chciałbyś grzebnąc swoim fachowym okiem to moge ci podesłać dane. I zobaczysz co i jak może ja coś źle zrobiłem chodz nie sądze bo robilem wedle tutak, i to nawet 2 razy..
 
labik
1. Nie cytuj mnie za każdym razem bo się robi rozwlekły temat a mam świadomość tego co pisałem.
2. Masz już pewność ,że rtorrent chodzi więc czas się skupić na configach : rtorrenta ,lighttpd i /opt/var/www/rutorrent/conf/config.php czy masz tam wpisany ten sam scgi_port ?
3 .Jeśli tak to przeładuj ligttpd poleceniem:
Pobierz kod źródłowy  Kod źródłowy
/opt/etc/init.d/S80lighttpd restart



4.Zaloguj się na ruttorenta i sprawdz.

To musi działać :)
Edytowane przez labik dnia 05-01-2013 22:14
Asus RT N-16|Asus RT-AC68U
Asrock H61M-ITX HTPC | XBMCbuntu
 
MaTyyy
Anyway ja mam meeega dziwny problem, bo mi nie pobiera rutorrent danych... Transsmision pobiera, a rutorrent nie. :/ Co może być nie tak?
 
labik
rutorrent jest tylko i wyłącznie graficzną nakładką ułatwiającą zarządzanie klientem bitorrent rtorrent-em.To rtorrent ma pobierać.Jakimi błędami sypie rutorrent ?

Jak widzisz w załączniku-jest screen rutorrenta , który w dolnym prawym oknie podaje wszelkie komunikaty i błędy wynikające z jego działania.
labik dodał/a następującą plik:
Nie masz uprawnień to pobierania załączników w tym temacie.

Edytowane przez labik dnia 07-01-2013 18:52
Asus RT N-16|Asus RT-AC68U
Asrock H61M-ITX HTPC | XBMCbuntu
 
MaTyyy
O! Widzę, że masz wersję rtorrenta 0.9.3 moja to 0.8.6/0.12.6, mógłbyś się pochwalić jakim sposobem to zaktualizowałeś? Mam nowszy rutorrent, ktory nie jest kompatybilny z starszą wersją rtorrenta bo sypie błędami typu "Brak ID, STAT" itp. Myślę też nad tym, by zainstalować EntWare(czy jakoś tak), może tam by to śmigało. Co do tego pobierania, to raz mi się ruszyło i pobrało 16 mb z prędkością 20 kb(na utorrencie ściąga normalnie po 300-400kb, cały czas), mógłbyś podesłać swój CFG rtorrenta + instrukcję jak to zaktualizowałeś?

Co do kolegi wyżej, nie utworzyłeś folderu pobierania ;) Sprawdź swój CFG z lokalizacją pobierania, domyślnie jest do /mmc/download, sprawdź czy masz coś podmontowane do mmc bądź zmień lokalizacje pobierania.

Pobierz kod źródłowy  Kod źródłowy
[07.01.2013 20:27:34] User rTorrenta nie ma dostępu do programu 'id'. Niektóre funkcjonalności mogą być niedostępne.
[07.01.2013 20:27:34] User Webservera nie ma dostępu do programu 'stat'. ruTorrent może mieć problemy z funkcjonalnością.
[07.01.2013 20:27:34] User rTorrenta nie ma dostępu do programu 'stat'. Niektóre funkcjonalności mogą być niedostępne.



Edytowane przez MaTyyy dnia 07-01-2013 20:29
 
labik
to jest akurat screen z mojego itx-a na routerze mam wersję 0.8.6 + rutorrent 3.4 bo tylko to chodzi na optware.Jeśli chcesz coś więcej to musisz zainstalować entware.Opis jest w tutkach.Brak ID , Stat to dlatego ,że nie masz zainstalowanego coreutils.
Pobierz kod źródłowy  Kod źródłowy
$ ipkg install coreutils



i po kłopocie :)
Asus RT N-16|Asus RT-AC68U
Asrock H61M-ITX HTPC | XBMCbuntu
 
MaTyyy
Szacuneczek Grin Co masz na myśli mówiąc "Chcesz coś więcej" ? Czy mogę zainstalować ENTWare na OPTWare?


O! Włączyłem pobieranko i leci Smile Ostatnio miałem problem, że po zatrzymaniu nie miałem żadnych danych Wink
Edytowane przez MaTyyy dnia 07-01-2013 20:47
 
Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się

Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Aktualnie online
· Gości online: 6

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 23,957
· Najnowszy użytkownik: Galus71
Shoutbox
Musisz zalogować się, aby móc dodać wiadomość.

tamtosiamto
24-09-2020 22:02
spoko loko Smile

pedro
24-09-2020 21:14
R7000 ma @M_ars z linksysinfo i na nim testuje, więc w zasadzie problem się rozwiązał

tamtosiamto
24-09-2020 18:24
@Pedro czy r7000 przydalby sie do pracy nad tomatem? Mam okazje kupic w uk za ~200pln a za miesiac smigam do PL

pedro
23-09-2020 08:54
Więcej ustawien pomagających lepiej zarządać WL - szczegóły w CHANGELOG

djwujek
23-09-2020 02:01
@Pedro będą jakieś dodatki w zakładce advanced-wireless a mógłbyś zdradzić jakie i co one zmienią ?

pedro
22-09-2020 17:19
Chociaż z drugiej strony jest poprawka dla RT-AC66U/R włączająca kanały 80MHz i parę dodatków w advanced-wireless do ustawienia

pedro
22-09-2020 12:09
Nie - już odpowiedziałem w wątku; tylko nowe sterowniki dla ARM (Kr00k) + poprawki w działaniu WL

djwujek
21-09-2020 18:44
@Pedro Czy w nadchodzącej wersji 2020.6 -Mips przewidujesz jakieś zmiany w sterowniku do Wi-Fi albo jego zmianę na nowszą wersję ??

tamtosiamto
21-09-2020 17:52
czy jakis posiadacz ac56u probowal wgrac firmware od ac68u w celu posiadania aimesh na ac56? https://www.snbfo.
..732/page-5

tamtosiamto
19-09-2020 22:43
wydawalo mi sie, ze okreslilem jak ma to wygladac-ac88u loguje sie do orange-, dsl68u jako drugi, moze byc po wifi

Adooni
19-09-2020 22:06
to proste aimesh moze byc po wi-fi lub przewodowo (nie okresliles o co pytasz). w Twoim przypadku tylko po wi-fi

tamtosiamto
19-09-2020 20:42
nie rozumiem, oswieci mnie ktos? Wydalwalo mi sie, ze znam ang, ale cytat @Adoni mnie przerasta

Adooni
19-09-2020 18:47
wystarczy google: DSL-AC68U/R support both AiMesh primary/node modes now. However, for node only Wireless backhaul mode supported, do not support Ethernet backhaul as this model lacks dedicated WAN

tamtosiamto
19-09-2020 14:48
czy dsl ac68 u nada sie do aimesh? Jako glowny ruter chce dac ac88u do pppoe(orange swiatlowod), tylko nie wiem, czy w aimesh dsl ac68u moze byc jako ten drugi, ofw oczywiscie

tomeq62
16-09-2020 21:57
Dzięki wielkie za pomoc

Adooni
16-09-2020 14:11
w tutoriale masz artykuł IPsec na Tomato - wkleilem tam link ostatni post do opisu jak to zrobic EN

tomeq62
15-09-2020 21:29
czy ma obsługę ipsec ikev2 bo w features nie ma info na ten temat

42,452,699 unikalne wizyty