OT - RT-N66U - problemy z dostawami.
|
pawel_z1 |
Dodano 23-04-2012 13:14
|
User
|
Ja zamówiłem w sieciovo:
http://sieciovo.pl/router-asus-rt-n66...owosc.html
ale czekam już tydzień na wysyłkę. |
|
|
|
gsrw005 |
|
User
|
Witam
Poprosze na PW dane z zamówienia zaraz się dowiem dlaczego tydzień klient czeka na towar
Sprzęt leży na magazynie - więc nie powinno być problemów.
|
|
|
|
freq |
|
User
|
Nie Ty jeden...jutro mi też minie tydzień...a zamówienie płacone i "w trakcie realizacji" od 17 kwietnia
na moje zapytanie dostałem odpowiedz (w tamtym tygodniu):
"...zainteresowanie modelem RT-N66U przeszło nasze najśmielsze oczekiwania. Pana zamówienie jest zakolejkowane na magazynie..."
Kurka...a mogłem po prostu podjechać i kupić...50km to nie tak daleko
===============================================================
Asus RT-AC66U | N66U-bridge
380.70_HGG-FINAL
|
|
|
|
zander |
|
User
|
I ja mam tak samo. Poczyniłem natomiast trochę działań i o to co mi wyszło:
1. w całej Polsce w firmach które mają w swojej ofercie ten router czekają na dostawę - ma być 24-go kwietnia (to jest ponowny termin)
2. ceny w Polsce są zróżnicowane i są również o wiele mniejsze niż w sieciovo, sieci, mause itp
3. sieciovo, sieci, mause to ta sama firma i wszystkim opowiadają że posiadają masę routerów na stanie
4. osób które zakupiły w sieciovo, sieci, mause jest bardzo dużo i wszyscy maja ten sam problem = brak dostarczonego sprzętu a u niektórych od ponad tygodnia
5. inne sklepy odpowiadają na zapytania że potwierdzą zamówienie jak będą miały na stanie
Mi wyszło z tego jedno: ktoś chce zbić kapitał na produkcie którego niekoniecznie ma na stanie zagraniami w stosunku do klientów
poniżej pasa.
Pozdrawiam forumowiczów
Cytat freq napisał(a):
Nie Ty jeden...jutro mi też minie tydzień...a zamówienie płacone i "w trakcie realizacji" od 17 kwietnia
na moje zapytanie dostałem odpowiedz (w tamtym tygodniu):
"...zainteresowanie modelem RT-N66U przeszło nasze najśmielsze oczekiwania. Pana zamówienie jest zakolejkowane na magazynie..."
Kurka...a mogłem po prostu podjechać i kupić...50km to nie tak daleko |
|
|
|
gsrw005 |
|
User
|
Witam
Bardzo proszę o wszelkie takie informacje na PW zajmę się nimi od razu - jestem poza firmą więc nie bardzo wiem co się dzieje 18.04 na magazynie było jeszcze 15szt RT-N66U i 5szt DSL-N55U
Jeśli do kogoś nie doatrł jeszce towar będę interweniował bo nie po to wysyłam kody rabatowe dla użytkowników forum żeby teraz był problem z wysyłką.
Co do informacji od @zander
1. Zgadza sie stylko tyle że żaden dystrybutor tego nie ma - dostawa do rodzimych dystrybutorów będzie dopiero 27-30 kwiecień a nie 24 bo ASUS na magazynie w Holandii nie przygotował towaru.
2. Zgadza się
3. To są akurat dwie firmy ale zapraszam do nas - wówczas będzie mógł Pan zweryfikować czy posiadamy "masę routerów na stanie"
4. skąd taka informacja - póki co to wiem o 3 osobach które tu napisały i wiem o 20 osobach które odebrały kody rabatowe i zakupiły sprzęt bez problemów
5. nie umiem tego zweryfikować
Skoro Panu tak wyszło jest mi bardzo przykro - ale gdybym chciał zbijać kapitał to nie na takim sprzęcie i nie inwestowałbym w forum wysyłając sprzętu za ponad 4000 na testy
Jeśli sprzętu rzeczywiście nie ma na magazynie wówczas wszyscy którzy złożyli zamówienie i oczekują na towar dostaną odpowiednią rekompensatę ale to już nie na forum tylko na PW
Edytowany przez gsrw005 dnia 23-04-2012 12:14
|
|
|
|
zander |
|
User
|
ad. gsrw005
Niestety tak mi wyszło a to że Panu jest przykro że zaczęliśmy się żalić publicznie rozumiem choć mnie i innym kupującym chyba bardziej gdy wyłożyli niemałą gotówkę na sprzęt którego nie otrzymali do tej chwili.
Nie będę też polemizował z datami, dostępnością itd... ja jestem tylko klientem i nie mam w tym interesu finansowego.
Przekazuję forumowiczom tylko to co udało mi się ustalić z wiadomości również od innych sklepów (czy lepszych czy gorszych o tym nie piszę).
Nie jest dla mnie żadnym pocieszeniem że inni też mają takie problemy.
Jeśli już pojawiły się głosy na publicznym forum o problemach to chyba jest to wystarczającym dowodem że coś jest nie halo
i coś powinien Pan zrobić a nie pisać o ilości wiadomych przypadków - ja znam na pewno więcej bo i moi znajomi też zakupili i mają ten sam problem.
Czy dopiero jak się pojawią ich wpisy to będzie to dopiero wystarczająca ilość? Tak samo nie będę testował/sprawdzał ilości towaru bo to czy jest czy nie
wychodzi zawsze po szybkości otrzymania go po zakupie czy to w sklepie internetowym, allegro itp.
To że monitoruje Pan forum w tym temacie znaczy że jest coś na rzeczy z dostawami natomiast ja jak i forumowicze oraz inni generalnie liczą nie na chowanie głowy w piasek tylko jakieś odpowiednie działania.
Pozdrawiam wszystkich
PS. szkoda że i ja nie pojechałem po odbiór osobisty - mam raptem 35 km od rodzinnego domu
Połączony z 23 kwiecień 2012 12:35:18:
oops...
sorki ale dopiero po odpisaniu to przeczytałem ...
oczywiście tak zrobię na przyszłość a teraz proszę o dyspensę
pozdrawiam
Cytat house napisał(a):
Sprawy logistyczne proszę załatwiać na PW tak jak prosił kolega @gsrw005.
Nie róbmy OT - @zander :/
Edytowany przez zander dnia 23-04-2012 12:35
|
|
|
|
gsrw005 |
|
User
|
@zander
Nie jest mi przykro ze zaczeliście się żalić publicznie - bo pozwoli to wyeliminowac słabe ogniwo w mojej firmie - jest mi przykro że coś nie zadziałało u mnie w firmie podczas mojej nie obecności
Głowy w piasek nie chowam
formu monitoruję nie dlatego że mam jakieś braki i problemy z dostawami ale dlatego że współpracuję z nim od ponad 4lat a nie od dziś
i na koniec szkoda że nie przyjechał Pan osobiście fak 35KM to
Ponownie proszę wszystkie problemy kierować na PW
w tym temacie już nie będę pisał
|
|
|
|
gsrw005 |
Dodano 23-04-2012 13:18
|
User
|