Mam router WRT54GL z Tomato 1.28 I teraz czy mam taka możliwość bo na początku sam próbowałem potem czytałem to forum i nie daje rady, nie mam doświadczenia z wifi. Chce pobrać sygnał z innego routera który bez zabezpieczeń rozsyła sygnał w knajpie i do mnie ten sygnał dociera dwoma kreskami, tak mój laptop pokazuje. Czy mam możliwość odebrać ten sygnał moim WRT54GL i równocześnie go nim wzmocnić i odebrać go na laptopie. Czy ten WRT54GL ma możliwość odbioru i równocześnie rozsyłania tego sygnału? Jeśli tak to proszę o pomoc jak to ustawić w jakim trybie i czy coś jeszcze się ustawia bo nie daje rady. Jeśli było to sorki ale nie znalazłem. Proszę o pomoc. Dzięki i pozdrawiam Jacek
Ustaw go w tryb client i się połącz, do tej operacji polecam soft ddwrt.
Tak robiłem ale nie wiem czemu nie działa. Nawet go do domu przeniosłem bo podejrzewałem ze to kiepski zasięg i niestety też nie działa a mam w domu dobry sygnał. Nie wiem co źle robie
ja mam apeka planet z uwalonym lanem, czasem wykorzystuję go żeby podkraść neta od sąsiada, ustawiony w tryb universal repeater działa bezbłednie, w tomato musiałbyś ustawić punkt dostępowy +wds ale zapewne w barze apek nie będzie umożliwiał podłączenie się w trybie wds, ddwrt nie miałem za długo ale swego czasu widziałem tam chyba taką opcję jak universal repeater aka regenerator chyba
nie znam się na tym ^^
kupię coś fajnego
sieć domowa:
router z pfsense https://i.imgur.com/IuB6Zwy.png, jakieś dziwne urządzenia , ups, światłowody, apeki i działa miło
ja mam apeka planet z uwalonym lanem, czasem wykorzystuję go żeby podkraść neta od sąsiada, ustawiony w tryb universal repeater działa bezbłednie, w tomato musiałbyś ustawić punkt dostępowy +wds ale zapewne w barze apek nie będzie umożliwiał podłączenie się w trybie wds, ddwrt nie miałem za długo ale swego czasu widziałem tam chyba taką opcję jak universal repeater aka regenerator chyba
To jak to można zrobić inaczej bo nie chodzi nawet o podkradanie ale o słaby zasię normalnie laptop mi 1 kreskę pokazuje i zrywa połączenie a jak już jest to wolno chodzi
· Łącznie użytkowników: 24,126 · Najnowszy użytkownik: goldi111
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
amikot
13-06-2025 19:58
to forum wygląda na martwe
Maniek91PL
15-05-2025 19:35
witam! było coś gdzieś o obsłudze asus mesh w tomato moze? chętnie bym przetestował u rodziców
servee
24-01-2025 18:18
Światłowód + mediakonwenter. Ekranowana skrętka nie jest wymagana, taką sytuację już zastałem. Zamierzam ją wymienić na zwykłą. Da to coś?
shibby
17-01-2025 07:45
a ta skrętka ekranowana o której piszesz to jakiś wkopany przewód do bramy/furtki/kamer y zewn? Jak tak to jego też przez zabezpieczenie podepnij.
shibby
17-01-2025 07:43
no to pora zabezpieczyć kable LAN zabezpieczeniami przeciwprzepięciow ymi - tanio nie będzie. Jak przychodzi ci internet? Skrętką czy światłem? Jak skrętką to zacząłbym od tego.
servee
12-01-2025 12:52
Ponownie padły mi wszystkie porty sieciowe w routerze - to już 3-ci w 6 m-cy. Podejrzany to ekranowana, nieuziemiona skrętka - 12mb. Czy jest to możliwe?
dawidt
21-12-2024 01:09
siema
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa