22 Listopada 2024 04:28:29
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato

Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· [S] Asus RT-AC56U
· DIR868l OFW asus vs ...
· Szukam zaproszenia n...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· Asus RT-AC5300 ,prob...
· archer c6 v3.20
· [S] Nighthawk R7000P...
· [S]Asus RT-AC5300 - ...
· Tanie N100 na promce...
· net z telefonu wifi+...
· Tomato - bugi/proble...
· HUAWEI z światłowodem
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· rt-ax88upro częste ...
· [Howto] Xpenology na...
· Jaki router pod Open...
· Ruter z tomato
· Czy to jeszcze NAS?
· RT AC66U B1
· Wireguard na FreshTo...
Najpopularniejsze obecnie wątki
· Szukam zaproszeni... [19]
· DIR868l OFW asus ... [8]
· [S] Asus RT-AC56U [0]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [219 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 419
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
3.145.44.22
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: ROUTERY :: » Pozostałe
 Drukuj wątek
Jaki najlepszy soft do Motoroli 850 ?
jacbelfer
To co w temacie.

Po "ożywieniu" mojej motki chcę wgrać coś co nie uwali tego sprzetu a jednocześnie:
Funkcja AP Client
MAC- klonowanie

Wgrywałem po tym ożywieniu dd-wrt 23 i 24. Wgrywałem openwrt i ciekawe zjawisko- hasło admin/root NIE DZIAŁA ! W innym topicu na forum ktoś już pisał o tym, ale nie uzyskał odpowiedzi. Jedyne co wchodzi i można się logować to dd-wrt 23 mini, ale bez SP...

arteq
OpenWrt - ale MAC Clone to trzeba sie namęczyć aby uzyskać :/
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl Elementy elektroniczne | urz?dzenia sieciowe | us?ugi informatyczne
http://openwrt.pl - Polskie Centrum OpenWrt
o p e n (your) r o u t e r . p l

SlyT
A nie uzyskuje sie tego poprzez
nvram set wan_hwaddr="aa:bb:ccGrind:ee:ff" ? ? ?
Linksys E2000 Tomato 1.28 shibby's compilation
Linksys EA6700 FreshTomato

arteq

Cytat

SlyT napisał/a:
A nie uzyskuje sie tego poprzez
nvram set wan_hwaddr="aa:bb:ccGrind:ee:ff" ? ? ?

Zauważyłem te to zniknęło z FAQ OpenWrt, wiec to nie działa.
Pozdrawiam, Artur
http://digi-led.pl Elementy elektroniczne | urz?dzenia sieciowe | us?ugi informatyczne
http://openwrt.pl - Polskie Centrum OpenWrt
o p e n (your) r o u t e r . p l

SlyT
Nie zniknelo ...
http://wiki.openwrt.org/Faq?highlight...33b5f8f876
Linksys E2000 Tomato 1.28 shibby's compilation
Linksys EA6700 FreshTomato

esem
Trochę czasu minęło...
Jakie są notowania na dziś?
Szukam softu na którym motka by się nie zapychała przy p2p B)

Gerlach
Myśle że na dzień dzisiejszy to OpenWRT Whiterussian 0.9 + ostatnia stabilna wersja X-Wrt i dobra optymalizacja QOS-a, nic lepszego na motke raczej nie znajdziesz.
Motorola WR850G v.2.0 + OpenWRT 0.9-XWRT 2.75 + SB4Ls v0.3e03

esem
Tylko jak to założyć aby nie uwalić motki ?

adbok

Cytat

Gerlach napisał/a:
Myśle że na dzień dzisiejszy to OpenWRT Whiterussian 0.9 + ostatnia stabilna wersja X-Wrt i dobra optymalizacja QOS-a, nic lepszego na motke raczej nie znajdziesz.

a czy 0.9 chodzi z motorola ? u mnie nie chce wykryc portu modemu (tzn dioda nie swieci)

Gerlach

Cytat

adbok napisał/a:

Cytat

Gerlach napisał/a:

a czy 0.9 chodzi z motorola ? u mnie nie chce wykryc portu modemu (tzn dioda nie swieci)

Działa na pewno port modem i dioda świeci. Dioda świeci przy aktywnym linku. Może masz źle skrosowany przewodzik albo coś nie łaczy?
Jak masz wersje 2 motki z allegro (ja taka mam i u mnie bootloader odnawia nvram, nie wiem jak u Ciebie :-) ) to spróbuj zrobić erase nvram z listy poleceń. Motka Ci sie zgłosi pod 192.168.1.1.

marian423
czy komus ta motka dziala poprawnie na 0.9 w trybie APC?
moja na RC5 jest beznadziejna, niby dziala ale co 10-15min ma 20sek "dziury" w odbiorze sygnalu wifi
instalacja antenowa zrobiona poprawnie, odleglosci niewielkie a radio to ma strasznie kiepskie, nie oplaca sie oszczedzac na motoroli, niestety

p4v3u
mi dzialalo p2p na wr850 z ddwrt v23 z sp2 bodajze.
chyba tydzien, pozniej zmienilem na wrt54g

Gerlach

Cytat

czy komus ta motka dziala poprawnie na 0.9 w trybie APC?
moja na RC5 jest beznadziejna, niby dziala ale co 10-15min ma 20sek "dziury" w odbiorze sygnalu wifi
instalacja antenowa zrobiona poprawnie, odleglosci niewielkie a radio to ma strasznie kiepskie, nie oplaca sie oszczedzac na motoroli, niestety

OpenWRT 0.9 z XWRT 2.75 działa znakomicie. Równiez jako klient. Radio nie zrywa. Pod RC5 zrywało.
Gotowy obraz OpenWRT 0.9 z XWRT 2.75 do motki do pobrania: tutaj
Edytowany przez Gerlach dnia 27-03-2007 09:24

marian423
dzieki
0.9 dziala jak nalezy!
w koncu! juz mialem na linksysa zmieniac

jacbelfer
Odświeżę tematSmile

Według mnie najlepszym softem dla motoroli jest ...Tomato. Soft, który kiedyś zrobił ArteQ.

Przewaliłem już wszystko co na ten soft wyszło i wg mnie Tomato jest najlepszy.

choć problem mam Sad

Radio. Nie mam pojęcia czy to wina softu, czy moich anten (APC) . W Wireless survey mam jakość sygnału 25 % aby po kilku sekundach było to ...0 %

Ściąganie czegoś (ftp ) wygląda dosyć dziwnie. Na wykresach widać wyraźne skoki. Wniosek- radio gubi sygnał.
Podejrzewam, że komunikaty z GG, że ktoś jest dostępny pojawiające się co kilkadziesiąt sekund świadczą o tym, że gubię połączenie.

Nie przeszkadza to w surfowaniu. Nawet jak chodzi torrent na jednym z kompów to i tak to marne łącze wydoli :-)

Ciekawy jestem tylko, czy to rwanie to wina softu czy samej motoroli.
marian423- openwrt poprawiło Tobie stabilność połączeń ?

jacbelfer
SKASOWANY !

Gerlach skasuj Twój i nie ma tematu.

Za dużo piwa i stąd idiotyzmy....Sad
Edytowany przez jacbelfer dnia 04-04-2007 14:42

Gerlach

Cytat

jacbelfer napisał:
Według mnie najlepszym softem dla motoroli jest ...Tomato. Soft, który kiedyś zrobił ArteQ.

Cytat

Przewaliłem już wszystko co na ten soft wyszło i wg mnie Tomato jest najlepszy.
?

Cytat

choć problem mam
A ja nie używam tomato i problemów nie mam. Choć nie twierdze że tomato to zły soft, ale nie obsługuje ipk i dla mnie odpada.

Cytat

Jeden z adminów tego forum uznaje TYLKO TOMATO i jeżeli ktoś napisze, ze ten soft ma wady to odpisze, że użytkownik jet kretynem, który nie potrafi tego softu obsłużyć.smiley
Gdyby Tomato było płatne- rozumiałbym niechęć tego Pana do wszelkiej krytyki. Skoro jednak jest darmowe... To tak trochę o głupio świadczy o ... (Login został wykropkowany, aby rozwijać wyobraźnię userów Tomato)
osobie niezależnej.
Jeżeli któryś z adminów się odezwie- wiemy o kogo chodzi. Jeżeli się nie odezwie- też wiemy bo czytamy to forum.
Można też zrobić tak, że ON sam sie odezwie i się obroni !
Twierdzisz że tomato to najlepszy soft a czepiasz sie kogoś że uznaje tylko tomato. Reszta co piszesz to sie chłopie kupy nie trzyma. Dziecko neostrady masz jakieś problemy w szkole?

Cytat

Czemu to piszę ? Na kilku forach które po części redaguje znajdą sie osoby, które mają ponad 1000 postów (zostają adminami) i głoszą SWOJE TEORIE nie podlegające dyskusji.
Prze coś takiego świat się cofa !
No i d...pa! Chciałem napisać o motoroli a wyszło o openlinksys.info
Na konie sonda- WIECIE o KOGO chodzi ?
Biedne fora z takim redaktorem Grin.

nadyb
Witam!!
Jestem nowy wiec prosze o wyrozumialosc Smile
Posiadam wr850g i neta z dialogu. Chce go podzielic na 3 kompy 2xLAN i 1xWLAN. i Teraz mam pytanie:
czy jakis soft obsluguje QOS na WLANie ale tak zeby ustawic predkosc a nie priorytety? Chce na kazdego kompa udostepnic po 1Mb. A jesli jest wiecej takich softow to ktory jest najlepszy???? Co polecacie?

Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 86

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,115
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !Grin

maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia

Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa

overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.

maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.

overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?

maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach

maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności",
więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.

servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.

maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?

95,195,932 unikalnych wizyt