Wgrałem najnowsze dd-wrt na router TL-WR1043nd. Próbuję uruchomić OpenVPN - ale coś jest nie tak.
Połączenie mi się zestawia ale bark komunikacji między klientem a routerem. Chciałbym aby działało to w formie mostu.
Robię to podobnie jak tutaj: http://blog.gruszka.info/2010/05/31/konfiguracja-openvpn-na-routerze-z-dd-wrt
Na próbę nadałem adres dla tap0 na routerze aby sprawdzić czy chociaż pójdzie ping między tymi wirtualnymi interfejsami - ale nie idzie. W logu nie ma błędów.
Może ktoś nasunąć jakiś pomysł o co chodzi??
Wystarczy, że przeczytasz jak postawić serwer + obejrzysz tamtejszy filmik na youtube i powinno wsio działać ;-)
witam, poradziłem juz sobie z konfiguracją VPN'a Mam tylko jeszcze taki problem, że jak odpalam stronę konfiguracyjną routera przez tunel to chodzi bardzo wolno - gdy wejdę na strone konfiguracyjna np. drukarki w sieci chodzi szybko.. musze jeszcze sprawdzić jak strona routera bedzie chodzić gdy się połącze z routerem po jego publicznym IP. Podejrzewam, że będzie dobrze...
Mam problem z rozdzieleniem ruchu po przez OpenVPN - obecnie cały ruch klienta przechodzi przez serwer (www/lan) chciał bym oddzielić ruch www aby szedł przez dostawcę internetu klienta. ( Sprawdzając przy połączeniu VPN adres IP klienta na stronie www http://www.mojeip.net/ jest adresem serwera VPN)
Jestem zielony w tym temacie udało mi się zestawić razem połączenie po długich próbach. Obecna moja konfiguracja w innym temacie http://openlinksys.info/forum/viewthr...d_id=13502. Czy wstawił byś swoją konfigurację dla porównania ? - lub czy mógł byś skorygować moją gdzie popełniłem błąd ?
Edytowany przez krott dnia 06-11-2011 23:25
· Łącznie użytkowników: 24,115 · Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.
maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.
overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?
maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach
maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności", więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.
servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.
maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?