Witam
pierwszy raz spotykam się z takim oprogramowaniem i w związku z tym mam pytanie jakiego oprogramowanie mam zastosować do Linksys WIRELESS-G WRT54GL v1.1 S/N: CL7B1G abym mógł go prawidłowo skonfigurować z drugim routerem TP-link. Chodzi o to, że TP-link jest na kablu i rozsyła sygnał a linksys ma służyć za przedłużenie sygnału wi fi w domku jednorodzinnym. Szukam na stronach i nikt nie opisuje tego szczegółowo jak to zrobić. Proszę o pomoc.
Edytowany przez djmarycha dnia 23-08-2011 21:34
Szczerze odradzam tryb REPEATER ponieważ router ma tylko jedno radio i tym właśnie radiem odbiera i wysyła Jest w sieci dużo tematów które opisują problemy związane z internetem po konfiguracji routera jako REPEATER Jeżeli faktycznie musisz z tego trybu skorzystać to świetnie to chodzi na Ubiquiti gdzie można dwie karty wpiąć i bezproblemowo cieszyć się internetem.
Pozdrawiam
Pamiętam jak pare lat temu kupowałem ten router i myślałem że mając 2 anteny ma też dwa radia Niestety po rozebraniu niemile się rozczarowałem (pracuje w tak zwanym trybie kraba) jedno radio dwie anteny a ma to za zadanie przełączać na tą antene z/do której płynie lepszy sygnał.
Po wgraniu tomato jest opcja wyboru na sztywno która antena ma działać i domyślnie każdy z właścicieli tego routera ustawia na "B" ponieważ jest po ścieżce najkrótszą drogą do układu połączona a antena "A" jest od ścieżki połączona jeszcze dodatkowym kawałkiem kabla koncentrycznego na dodatek dużą kulką cyny przylutowanego do płyty Ogromnej poprawy zasięgu nie ma ale jest lepiej
Edytowany przez branetre dnia 23-08-2011 23:08
· Łącznie użytkowników: 24,126 · Najnowszy użytkownik: goldi111
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
amikot
13-06-2025 19:58
to forum wygląda na martwe
Maniek91PL
15-05-2025 19:35
witam! było coś gdzieś o obsłudze asus mesh w tomato moze? chętnie bym przetestował u rodziców
servee
24-01-2025 18:18
Światłowód + mediakonwenter. Ekranowana skrętka nie jest wymagana, taką sytuację już zastałem. Zamierzam ją wymienić na zwykłą. Da to coś?
shibby
17-01-2025 07:45
a ta skrętka ekranowana o której piszesz to jakiś wkopany przewód do bramy/furtki/kamer y zewn? Jak tak to jego też przez zabezpieczenie podepnij.
shibby
17-01-2025 07:43
no to pora zabezpieczyć kable LAN zabezpieczeniami przeciwprzepięciow ymi - tanio nie będzie. Jak przychodzi ci internet? Skrętką czy światłem? Jak skrętką to zacząłbym od tego.
servee
12-01-2025 12:52
Ponownie padły mi wszystkie porty sieciowe w routerze - to już 3-ci w 6 m-cy. Podejrzany to ekranowana, nieuziemiona skrętka - 12mb. Czy jest to możliwe?
dawidt
21-12-2024 01:09
siema
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa