Mam problem nie wiem jak stworzyć plik torrent w ukochanym Transmission ! na tomato.
może są programy do tworzenia plików torrent? / czy też można to zrobić z poziomu win7 za pomocą GUI lub innej nakładki by współpracowało z Tomato - Transmission !
wszelkie uwagi, pełne opisy proszę wstawiać Właśnie TU !
Options:
-h --help Display this help page and exit
-p --private Allow this torrent to only be used with the specified
tracker(s)
-o --outfile Save the generated .torrent to this filename
-c --comment Add a comment
-t --tracker Add a tracker's announce URL
i wszystko trzeba robić na piechotę
może jest jakieś Gui pod Win ? jeszcze nie wiem.
Edytowany przez djarti dnia 22-03-2011 07:20
Mam problem nie wiem jak stworzyć plik torrent w ukochanym Transmission ! na tomato.
może są programy do tworzenia plików torrent? / czy też można to zrobić z poziomu win7 za pomocą GUI lub innej nakładki by współpracowało z Tomato - Transmission !
wszelkie uwagi, pełne opisy proszę wstawiać Właśnie TU !
Pozdrawiam Dj.Art'i
A testowales:
1. transmisson-remote-gui? http://code.google.com/p/transmisson-...loads/list
2. transmission-remote-dotnet http://code.google.com/p/transmission...loads/list
Oba to GUI do zainstalowania na komputerze, umozliwiajace obsluge transmission. Korzystam z tego nr 2 do do laczenia sie z transmissionem uruchomionym na serwerze Synology DS210j, ale nie wiem czy:
- dziala na Win 7
- czy mozna w nim tworzyc torrenty
I. Huawei HG8240 + 1x Netgear r7000 @FreshTomato + Synology DS1512+
II. TP-Link TL-WDR4300 @Obsy OpenWRT Gargoyle
III. TP-Link TL-WDR3600 @Obsy OpenWRT Gargyle
czy doczekamy się transmission-create w gui transmission bt
bo z pod putty nie idzie.
Options:
-h --help Display this help page and exit
-p --private Allow this torrent to only be used with the specified
tracker(s)
-o --outfile Save the generated .torrent to this filename
-c --comment Add a comment
-t --tracker Add a tracker's announce URL
witam, powrócę do tematu, shibby miałeś czas dodać to do gui? Bo mam pliki na hdd i stworzenie pliku torrent było by wygodniejsze
Połączony z 24 wrzesień 2015 11:40:28:
hmm może i jest dodane, ale gdzie to jest
http://www.pcworld.pl/news/161876/Transmission.1.31.klient.BitTorrent.na.Linuksa.i.MacOS.do.pobrania.html
Edytowany przez Maniek91PL dnia 24-09-2015 11:40
Asus RT-AC3200 Rocket M5
APC BACK-UPS RS 1200 Mini Itx ASUS Q87T+ i7-4770S Alienware m15 Vu+ Solo2
Ściągnij utorrent na windows, stwórz torrent, uploaduj torrent do transmission oraz pliki na hdd przy routerze, zaznacz w transmission lokalizację pliku.
· Łącznie użytkowników: 24,115 · Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.
maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.
overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?
maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach
maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności", więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.
servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.
maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?