Przy wgrywaniu dd-wrt micro cos poszlo nie tak i bidulek nie wstal :(
Probowalem przez tftp wgrac jeszcze raz dd-wrt - efekt - to samo, pozniej orginaly firmware z strony linksyssa i dalej to samo.
Miga power na ping odpowiada ale proby wgrania czegokolwiek nic nie daja.
teraz pytanko chce go rozebrac i zewrzec piny moze pomoze bo jak nie to nie daj Boze ;p
ktore piny zwierac ??? Z tego co wyczytalem to wersja z 2mb flash ale nigdzie nie znalazlem ktore piny dokladnie zewrzec
ewentualnie mzoe jest tu ktos z oklic Stalowej Woli i ma kabelek JTAG ?)
Edytowany przez kpardel dnia 26-01-2011 10:12
Musisz dostać się do wnętrzności i zobacz jaka kość flash jest na płytce pcb. Następnie spisz symbol i poszukaj datasheet. jak znajdziesz zobacz na której nóżce ma reset. No i następnie zrób zwarcie piny reset z masą. Pozdrawiam
Mam znalazlem w koncu Apparently grounding pin 16 (to the antenna shell) works. Thanks Mungewell for this tip.
Znalezione na http://www.bitsum.com/openwiking/owbase/ow.asp?WRT54G5_CFE#h32
Mam nadzieje ze wstanie bo zaczynam sie lamac ;p Sprawdze jak wroce do domu.
Rozumeim ze wgrywam orginalny firmware ?
UWALONY WRT54GS ver 5.1 powstal jak feniks z popiolow ;p dd-wrt micro
szukalem szukalem i obylo sie bez otwierania ;p nie boje sie tego ale wolalem to jakos rozgrysc - i wstal jak wgralem mu starsza wersje wstal od razu po wgraniu - niewiem dlaczego ale sciagalem najnowasza wersje microz ztrony dd-wrt dopasowana do tego modelu a jednak nie chcial pojsc, dzis sciagnalem strasza wersje i poszlo od razu. Wesolym tak ze chyba walne dzis jakas butelke z radosci ;p
UWALONY WRT54GS ver 5.1 powstal jak feniks z popiolow ;p dd-wrt micro
· Łącznie użytkowników: 24,115 · Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.
Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !
maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia
Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa
overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.
maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.
overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?
maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach
maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności", więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.
servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.
maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?