28 Listopada 2024 07:52:32
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato

Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· Nowe routery: UX, UC...
· [MOD] FreshTomato-MI...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· DIR868l OFW asus vs ...
· [S] Asus RT-AC56U
· Szukam zaproszenia n...
· Asus RT-AC5300 ,prob...
· archer c6 v3.20
· [S] Nighthawk R7000P...
· [S]Asus RT-AC5300 - ...
· Tanie N100 na promce...
· net z telefonu wifi+...
· Tomato - bugi/proble...
· HUAWEI z światłowodem
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· rt-ax88upro częste ...
· [Howto] Xpenology na...
· Jaki router pod Open...
· Ruter z tomato
· Czy to jeszcze NAS?
Najpopularniejsze obecnie wątki
· [MOD] FreshTomato... [908]
· [MOD] FreshTomato... [414]
· DIR868l OFW asus ... [11]
· Nowe routery: UX,... [3]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [219 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 419
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
18.118.0.48
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: OPROGRAMOWANIE :: » Tomato - firmware
 Drukuj wątek
WRT54GL uwaga! na update do wer. 1,28
kvaun
Dwa uwalone routery!! (mrugająca dioda power) od razu napisze,tftp -i 192.168.1.1 PUT C:\... nie pomógł jedynie jtag ale ta opcja odpada plomba gwarancyjna.(tomato-K26-1.28.8052RAF-MIPSR1-011H-Std.trx i tomato-K26-1.28.8054RAF-PL-MIPSR1-beta-031H-Std.trx) na tych dwóch pliczkach zaprzestałem zabawy z bieganiem do serwisu i wciskaniem kita ze coś mi nie działa Wink no chyba ze to nie jest soft dla WRT54GL(wersja 9) bo jeśli to dla tej wer. to pytam,kto takie kiszkowate pliki wstawia jako przetestowane i dobre!.

3 router którego dostałem w serwisie został update bez problemu (tomato_1.27PL.46H) i tu mam pytanie,gdy mam włączone wi-fi ale bez zabezpieczeń laptop go widzi i net działa zaś gdy włączę obojętnie które zabezpieczenie laprop już sygnału z routera nie widzi czy to zaś wina softa?
pozdrawiam
Edytowany przez kvaun dnia 11-01-2011 13:15

hermes-80
A sprawdzałeś czy twój WRT obsługuje wersje ND, czy tak w ciemno wszystko instalujesz??

kvaun

Cytat

hermes-80 napisał(a):
A sprawdzałeś czy twój WRT obsługuje wersje ND, czy tak w ciemno wszystko instalujesz??

http://openlinksys.info/forum/viewthread.php?thread_id=11624&rowstart=0
a dokładnie:
Na chwilę obecną przygotowałem 12 obrazów na kernelu k2.6:
tomato-K26-1.28.80xxRAF-MIPSR1-xxx-Std mips1 bez usb czyli popularne wrt54tgl i jemu podobne
a z tego co wiem to ja taki mam router wiec proponuje pisać konkrety a nie nabijać posty.
Edytowany przez kvaun dnia 10-01-2011 20:46

hermes-80
Wpisz w konsoli Tomato i podaj wynik komendy:
nvram show | grep wl0_corerev
Poza tym to zdanie też widziałeś ??

Cytat

UWAGA Wgrywasz na własną odpowiedzialność. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za ewentualne uszkodzenie sprzętu.

kvaun

Cytat

hermes-80 napisał(a):

Cytat

UWAGA Wgrywasz na własną odpowiedzialność. Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za ewentualne uszkodzenie sprzętu.

Poza tym chce kogoś ostrzec??

jacekb1

Cytat

kvaun napisał(a):

Cytat

hermes-80 napisał(a):

Cytat

Poza tym chce kogoś ostrzec??

Czemu cwaniakujesz ? hermes-80 chce ci pomoc a ty co ?

Sam mam wrt'ka 54gl i oprogramowanie shibbiego wchodzi i dziala bez zadnych zajakniec... robisz cos zle i nie dasz sobie pomoc.

Pozatym czemu wgrywasz kernel 2.6 ? Bo jest nowszy ? Czy nie masz o tym zielonego pojecia ?

Twoje postepowanie = uwalenie nastepnej dobrej maszynki.

Pozdrawiam
Jacek B.
Edytowany przez jacekb1 dnia 10-01-2011 21:05

kvaun
teksty typu,czy tak w ciemno wszystko instalujesz??,UWAGA Wgrywasz na własną odpowiedzialność. Nie ponoszę... chyba za bardzo nie wnoszą nic do pomocy wiec cwaniak poprosi Ciebie o pomoc bo posty typu jak wyżej albo czy ja wgrywam bo coś nowego i tak chce, nic tu nie wniosą ale wracając do tematu flash routera robiłem na czystym sys xp tak jak w tutorial no chyba ze naprawdę te dwa bin nie nadają się na WRT54GL gdzie napisane jest ze to właśnie te wgrywa się do tej wersji routera a tak btw gdzieś ktoś też pisał ze miał z tym problem
Edytowany przez kvaun dnia 10-01-2011 21:28

hermes-80
A możne byś w końcu podał wynik tej komendy !

jacekb1
Powtorze za hermesem-80:

Zaloguj sie do konsoli i wpisz:

podaj na forum wynik.

Prawdopodobie masz:
wl0_corerev=(7 lub mniej)

Jesli tak to powiedz papa softowi shibbiego i szukaj softu bez ND - np. ten:

http://cdn.adslzone.net/pub/repos/vic...5.2_Std.7z

Pozdrawiam
Jacek B.
Edytowany przez jacekb1 dnia 10-01-2011 21:41

mixer
Ja ten sam soft załadowałem do WRT54GS V3 I NIESTETY TEZ UWALIŁEM, MIGAJACA DIODA POWER. Żaden z wielu sposobów dostepnych na forum nie pomógł , niebawem bede reanimował poprzez zwore na scalaku

mixer

Cytat

kvaun napisał(a):
Dwa uwalone routery!! (mrugająca dioda power) od razu napisze,tftp -i 192.168.1.1 PUT C:\... nie pomógł jedynie jtag ale ta opcja odpada plomba gwarancyjna.(tomato-K26-1.28.8052RAF-MIPSR1-011H-Std.trx i tomato-K26-1.28.8054RAF-PL-MIPSR1-beta-031H-Std.trx) na tych dwóch pliczkach zaprzestałem zabawy z bieganiem do serwisu i wciskaniem kita ze coś mi nie działa Wink no chyba ze to nie jest soft dla WRT54GL bo jeśli to dla tej wer. to pytam,kto takie kiszkowate pliki wstawia jako przetestowane i dobre!.

3 router którego dostałem w serwisie został update bez problemu (tomato_1.27PL.46H) i tu mam pytanie,gdy mam włączone wi-fi ale bez zabezpieczeń laptop go widzi i net działa zaś gdy włączę obojętnie które zabezpieczenie laprop już sygnału z routera nie widzi czy to zaś wina softa?
pozdrawiam

kvaun
wynik putty
wl0_corerev=9

shibby
no to bedzie dzialac. Pewnie jakbys teraz z tomato przeszedl na moje tomato to by ci dzialalo ale moze lepiej nie ryzykuj, bo ew niepowodzenie przysporzy tylko mase problemow.

Sam nie mam wrt54gl wiec sie nie wypowiadam na temat jego kompatybilnosci. Skoro teddy pisze ze powinno dzialac to znaczy ze tak jest. Ja przeciez jedynie spolonizowalem ten soft i dodalem RAF. Ot cala filozofia.
Router: Unifi Cloud Gateway Max
Switch: Netgear MS510TXPP
Switch: Unifi USW-Flex-Mini - szt. 2
Wi-Fi: Unifi U6-Lite - szt. 2
Proxmox VE: i5-13400T, 64GB RAM, 2x 512GB NVMe, 3x 2TB SSD, Intel X710-DA2 SFP+
VM #1: Synology SA6400
VM #2: Debian, WWW
VM #3: Home Assistant OS

kvaun

Cytat

kvaun napisał(a):
(tomato_1.27PL.46H) i tu mam pytanie,gdy mam włączone wi-fi ale bez zabezpieczeń laptop go widzi i net działa zaś gdy włączę obojętnie które zabezpieczenie laprop już sygnału z routera nie widzi
pozdrawiam

a co powiecie o tej sytuacji? albo która wersja firmware jest niezawodna oczywiście nie musi by najnowszaWink
Edytowany przez kvaun dnia 11-01-2011 00:56

zabolchomicka
http://tomato.groov.pl/MariuszNM/ z tymi nie ma problemu i PL
.............................................................
[b]ASUS RT-N16 Tomato PL 1.28.0000 MIPSR2-110-PL K26 USB AIO OSCAM 1.10rc build #6000
dysk 500Giga
WRT54GL 2xRS Tomato Firmware v1.28.0006 PL
2xovislink WL-5460AP
2

kvaun
wgrany tomato-ND_1.27PL.124H, wi-fi z włączonym zabezpieczeniem działaWink
zaś co do wer. 1.28 wstawcie tam notkę że coś takiego się dzieje,wiele osób jest początkujących,czytają tutoriale i wgrywają bina mając 100% pewność ze będzie ok a tu niespodzianka i zaczyna się problem.

shibby
poprostu je usune i nie bede ich kompilowal Smile Zostanę przy k2.6usb bo softu pod taki sprzet mogę testowac Smile

Zauwaz kolego ze tylko TY uwaliles router i to dwukrotnie. Nikt inny nie uwalil routera wgrywajac moj soft (wyba ze wgram np mips2 na router mips1 lub odwrotnie). Jedyne co do tej pory bylo spotykane to niedzialajace wifi na niektorych routerach

krzysio9222

Cytat

shibby napisał(a):
poprostu je usune i nie bede ich kompilowal Smile Zostanę przy k2.6usb bo softu pod taki sprzet mogę testowac Smile

Ale jak wyjdzie jakaś stabilna wersja Teddy Beara to może skompilujesz te k2.4 w wersji RAF?

shibby
stabilne niby są bo sa w buildtype oblsugiwanych urzadzen
a czemu nie dziala tego juz nie wiem. Z wifi w k2.4 faktycznie to moja wina bo na sofcie tediego dziala a na moim juz nie zawsze. Tak wiec na to rzuce okiem ale takie rzeczy wychodza dopiero jak się je sprawdzi.

kvaun

Cytat

shibby napisał(a):
Zauwaz kolego ze tylko TY uwaliles router i to dwukrotnie. Nikt inny nie uwalil routera wgrywajac moj soft (wyba ze wgram np mips2 na router mips1 lub odwrotnie). Jedyne co do tej pory bylo spotykane to niedzialajace wifi na niektorych routerach

mixer fakt ze inny model ale uwalił i tak jak pisałem wyżej spotkałem w którymś temacie ten sam problem czyli zły flash może jak odpocznę od tego tematu(dwa dni czytania forum+tematy z gogle) to wkleję linki

Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 85

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,115
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !Grin

maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia

Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa

overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.

maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.

overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?

maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach

maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności",
więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.

servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.

maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?

96,058,470 unikalnych wizyt