22 Listopada 2024 16:11:31
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato

Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· [S] Asus RT-AC56U
· DIR868l OFW asus vs ...
· Szukam zaproszenia n...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· Asus RT-AC5300 ,prob...
· archer c6 v3.20
· [S] Nighthawk R7000P...
· [S]Asus RT-AC5300 - ...
· Tanie N100 na promce...
· net z telefonu wifi+...
· Tomato - bugi/proble...
· HUAWEI z światłowodem
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· rt-ax88upro częste ...
· [Howto] Xpenology na...
· Jaki router pod Open...
· Ruter z tomato
· Czy to jeszcze NAS?
· RT AC66U B1
· Wireguard na FreshTo...
Najpopularniejsze obecnie wątki
· Szukam zaproszeni... [19]
· DIR868l OFW asus ... [8]
· [S] Asus RT-AC56U [0]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [219 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 419
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
3.144.93.14
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: DYSKI SIECIOWE :: » Rozwiązanie dedykowane
 Drukuj wątek
iBOOD NAS Zyxel NSA310 za 164,95 zł
SzalonyPtak
Odnosnie braku hasła to fakt. Jest to troszkę bez sensu. Możemy sie ratować zmianą portu dla gui.

grzech19912
Ja wolałem jednak hasło ustawić, jak by komuś się portów zachciało skanować.

gordonshamway
Witam!! Czy Zyxela 310 można podłączyć prze port esata do komputera oczywiście też do portu esata i przegrywać dane?

sapcio2
Według mnie jest to niemożliwe tak samo jak podłączenie dwóch takich urządzeń przez usb.
Do takich złącz podłącza sie np dyski które są widziane jako slave.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Asus RT-N16 - tomato-K26USB-1.28.RT-N5x-MIPSR2-115-NEWDRIVER

maciekkoper
Jest ktoś w stanie odpowiedzieć czy w wersji 4.62 można zainstalować FFP Stick a wraz a nim miniDLNA bo twonky z napisami to porażka

maciacho
Czy może wie ktoś jak zainstalować na NSA310 wordpresa najnowszego z polskim językiem? bądź dostać się do oryginalnych plików bo z poziomu administratora widzę tylko katalogi niektóre jak pluginy ale nie matam core wordpressa. Może jakieś alternatywne oprogramowanie trzeba wgrać?
maciacho

robik79
witam mam pewien problem z serwerem wszystko dzialalo jak powinno serwer sprawowal sie znakomicie do wczoraj
wystapilo u niego gwaltowne obciazenie procesora 100% spada dopiero po wylaczeniu wewnetrzego serwera multimediow tnz nie pozna udastepnic folderu np dla telewizora gdyz obciazenie siega 100% druga spawa to klient p2p sprawowal sie super teraz sredna predkosc to 1kb/s tzn nic sie nie sciaga prosze o pomoc mozna go reklamowac

jakie sa ustawinia portow w usludzepobierania

AndreoKomp
Panowie i Panie, na pewno każdy z Was boryka się z problemem zapychania się programu Transmission wraz z zapełnianiem się dysku i robieniu się na nim bałaganu.
Czy ktoś znalazł rozwiązanie na ten problem?

Każdy korzystający dłuższy czas z Transmission już na pewno wie o co chodzi po powyższych słowach, jednak dla wszystkich problem opisze bardziej szczegółowa. Zrobię to na moim przykładzie. Mam w Zyxel310 dysk 3TB. Mam na nim zapisane niecałe 2,2TB stałych danych. Przez miesiąc z 350GB danych jest zapisywana i ok. 300GB usuwana przez Transmission. Średnio więc 50GB miesięcznie dochodzi danych, które również nigdy nie usuwam. Problem polega na tym, że mniej więcej co pół roku dochodzi do sytuacji, że Transmission tak zaśmieci wolny obszar danych, że ma problem z tworzeniem nowych dodanych plików. Wczoraj np. mimo, ze na dysku jest 400GB wolnego miejsca potrzebował 12h, żeby utworzyć pliki o pojemności 17GB. Wystarczy z dysku wszystko co w tej chwili jest usunąć i wgrać jeszcze raz i pliki tworzą się wtedy bez problemu, czyli ewidentnie powodem jest bałagan. Ja używałem już 3 wersji Transmission, bawiłem się różnymi ustawieniami Transmission. Pół roku temu doradzono mi na innej stronie, ze jak po czasie dysk się nie wyrabia to warto zrobić porządek na dysku (wgrałem wszystko od nowa) i ustawić "preallocation" na 2, żeby problem się nie powtórzył (niby miało to ładnie układać dane). Minęło pół roku i nic to nie dało, 400GB wolnego miejsca, a dysk śrutuje przez kilka godzin, żeby utworzyć pliki. W tym czasie do Transmission dostać się nie można i nie pobiera danych. Muszę przyznać, że jest to bardzo irytujący problem, kompletnie nie występujący kiedy korzysta się z programów torrentowych na Windowsie. Znalazł ktoś rozwiązanie na ten problem?

Miałem również inne rozwiązanie, a mianowicie defragmentator plików, ale nie udało mi się znaleźć wersji na ffp stick oraz nie występował w pakiecie Zyxela, więc pomysł nie wypalił. Chyba, że coś się zmieniło w tej kwestii i powstał taki program? Nie chce wgrywać nowego firmware, żeby to sprawdzić. Obecnie mam 4.50(AFK.1).
Edytowany przez AndreoKomp dnia 26-11-2013 12:58

drawsko
Od niedawna Zyxel sprzedaje ulepszona wersję NSA325. Nowa wersja nosi nazwę NSA325 v2 http://www.zyxel.com/pl/pl/products_s....shtml?t=p. Najlepsza jest cena - 99 Euro. Dziś słabo dostępny w Polsce, ale w jednym sklepie internetowym jest za 420 zł z przesyłką (o ponad 100 zł tańszy niż stara wersja).

maciekkoper

Cytat

maciekkoper napisał(a):

Jest ktoś w stanie odpowiedzieć czy w wersji 4.62 można zainstalować FFP Stick a wraz a nim miniDLNA bo twonky z napisami to porażka

Nikt nie wie

kamilj

Cytat

maciekkoper napisał(a):

Cytat

maciekkoper napisał(a):

Nikt nie wie

Używam twonky do filmów z napisami i nie mam z nim żadnych kłopotów.
Najważniejsze zasady przy filmach z napisami.
1. Napisy powinny być w formacie srt
2. Plik z napisami powinien mieć taką samą nazwę jak plik filmu.
3. Nazwa pliku z filmem jak i napisy nie powinny mieć za dużo lister, cyfr i znaków bo inaczej może być problem z ich odtworzeniem.
------------------------------------------------------------------------------
[b]RegulaminOpenlinksys.info v0.1
[url=http://openlinksys.info/forum/viewthread.p

maciekkoper
Tak wiem że odtwarza ale nie zawsze i występują jakieś problemy dodatkowo miniDLNA ma fajną funkcje jak wracanie do wcześniej odtwarzanego miejsca np filmu po ponownym właczeniu odtwarzania .
Ale pytanie w sumie nie dotyczyło twonky tulko FFP Stick

mefjuww
Czy ktoś z Was ma problem z odtwarzaniem filmu przez przeglądarkę (stream) w innym miejscu niż sieć w którym jest NAS ?

Mam zewnętrzne IP, w pracy czy też w każdym innym miejscu loguję się na Zyxela bez problemu - oczywiście po uprzednim przekierowaniu portów.
Problem jednak polega, kiedy w mozilli lub IE próbuję odtworzyć film - wyskakuje mi błąd w okienku odtwarzania - film się nie ładuje, mogę go tylko pobrać przez zarządzanie plikami, ale o stream-ie nie ma mowy.

Proszę o pomoc.

Polkasta nie chcę odpalać, bo zmula mi całego zyxela, 99% użycia procesora było ostatnio w stanie spoczynku przez Polkast...

SzalonyPtak

Cytat

mefjuww napisał(a):

Czy ktoś z Was ma problem z odtwarzaniem filmu przez przeglądarkę (stream) w innym miejscu niż sieć w którym jest NAS ?

Mam zewnętrzne IP, w pracy czy też w każdym innym miejscu loguję się na Zyxela bez problemu - oczywiście po uprzednim przekierowaniu portów.
Problem jednak polega, kiedy w mozilli lub IE próbuję odtworzyć film - wyskakuje mi błąd w okienku odtwarzania - film się nie ładuje, mogę go tylko pobrać przez zarządzanie plikami, ale o stream-ie nie ma mowy.

Proszę o pomoc.

Polkasta nie chcę odpalać, bo zmula mi całego zyxela, 99% użycia procesora było ostatnio w stanie spoczynku przez Polkast...

W moim przypadku przy wysyle 1,5 Mb/s działa wszystko poprawnie. Filmy do 700 MB idzie wszytko płynnie przy V4.62(AFK.0)

mefjuww

Cytat

SzalonyPtak napisał(a):

Cytat

mefjuww napisał(a):

Proszę o pomoc.

W moim przypadku przy wysyle 1,5 Mb/s działa wszystko poprawnie. Filmy do 700 MB idzie wszytko płynnie przy V4.62(AFK.0)

Jakaś specjalna konfiguracja?

kamilj
Czy ktoś z was ma problemy z odtwarzaniem filmów na sofcie V4.62(AFK.0)?
U mnie co 30 minut telewizor traci połączenie z NSA.
Na sofcie V4.51(AFK.0) takiego problemu nie mam.
------------------------------------------------------------------------------
[b]RegulaminOpenlinksys.info v0.1
[url=http://openlinksys.info/forum/viewthread.p

sewek1979
Witam.
Jakoś udało mi się uruchomić miniDLNA. Napisy srt pojawiły się w filmach na TV LG - i o to mi chodziło. Udostępniam np. fotki w katalogu Photo (ok 13 tys.) a wśród nich są również filmy kręcone kamerą. I teraz niestety miniDLNA nie pokazuje w katalogu Photo tych filmów -serwer Twonky jakoś ładnie to grupował. Da coś się z tym zrobić?

maciekkoper
Czy możesz napisać na jakiej wersji softu uruchomiłeś miniDLNA a tym samym FFP Stick+a ?

sewek1979
Wersja oprogramowania wbudowanego V4.62(AFK.0)

maciekkoper
Jesteś w stanie pokrótce napisać jak zaistalować FFP-Sticka

Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 64

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,115
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !Grin

maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia

Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa

overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.

maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.

overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?

maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach

maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności",
więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.

servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.

maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?

95,264,728 unikalnych wizyt