Tomato modified by conanxu
|
Dziadek |
Dodano 17-06-2008 12:53
|
Super User
|
Cytat Portal napisał/a:
Skoro owa wersje modyfikuje Polak to przydalby sie zeby i polski jesyk byl - przecierz chyba nie wstydzimy sie naszego jezyka
Języka polskiego sie nie wstydzimy, ale administrowanie routerem raczej nie jest zajęciem dla ludzi, którzy nie znają języka angielskiego.
Zwróć uwagę, że 'conanxu' swoją wersje Tomato też stworzył w języku angielskim, a nie po chińsku. |
|
|
|
warlock |
Dodano 17-06-2008 14:11
|
User
|
To nie jest zaden router dla nie wiadomo kogo Tylko dla normalnego kowalskiego |
|
|
|
Dziadek |
Dodano 17-06-2008 14:24
|
Super User
|
Język angielski też nie jest dla "nie wiadomo kogo", tylko też dla zwykłego Kowalskiego. |
|
|
|
kmacias |
Dodano 17-06-2008 17:33
|
User
|
Przepraszam - ja także czekam (i dziękuję z a inicjatywę) na polską wersję - co ci to przeszkadza ???
Dziadku - jak dla mnie to wsadź sobie watkę w ucho , wskocz pod kocyk i nie zabieraj głosu, bo nic dobrego nie wnosisz |
|
|
|
NeoX |
Dodano 17-06-2008 22:27
|
Power User
|
W temacie Moje Tomato PL... wstawiłem nową wersje bazowaną na Victeku.
Dodatkowo udało mnie się napisać pewien bajer, może ktoś zauważy o co chodzi
Jakieś życzenia??
Edytowany przez NeoX dnia 17-06-2008 22:31
|
|
|
|
piotrq |
Dodano 17-06-2008 23:47
|
User
|
Cytat NeoX napisał/a:
Jakieś życzenia??
Wszysto fajnie lux że pobiera statystyki wystarczy że mam wpisanych stałych w
dhcp.Jeden minus to to że pokazuje że wszystkich w sieci mam aktywnych
Wake On LAN a jestem teraz sam .Drugi mały minus to nie działa przycisk kasuj w statystyce.Z tym pokazywaniem aktywności własnie conanxu pisał że w busybox jest bug i czekał na uaktualnienie.Dlatego w wersji jego nie ma statystyk ale pokazuje prawidłowo kto jest w sieci. Ale to i tak jest extra!!!
Wrt54 GL1.1 Tomato 1.21 modified by Trzepako- conanxu-Multimo 6Mb modem w brigde
|
|
|
|
Dziadek |
Dodano 18-06-2008 00:31
|
Super User
|
Cytat kmacias napisał/a:
Przepraszam - ja także czekam (i dziękuję z a inicjatywę) na polską wersję - co ci to przeszkadza ???
Jeśli miałeś do szkoły po górkę i teraz w efekcie musisz korzystać z polskiej wersji programu, to już jest twój problem.
Jeśli ktoś poświęcił swój czas i opracował polską wersję Tomato, to należy jego pracę docenić, ale ciągłe żebranie o tłumaczenie każdej pojawiającej się nowej wersji firmware jest moim zdaniem żenujące, gdyż świadczy o tragicznym poziomie edukacji w Polsce, a w szczególności o poziomie uczestników tego forum.
Cytat Dziadku - jak dla mnie to wsadź sobie watkę w ucho , wskocz pod kocyk i nie zabieraj głosu, bo nic dobrego nie wnosisz
A to zdanie jest tylko dowodem twojego chamstwa, zwłaszcza że nic mądrego jeszcze tutaj nie napisałeś, a twój wkład w dorobek tego forum jest prawie równy zeru. |
|
|
|
warlock |
Dodano 18-06-2008 01:42
|
User
|
Cytat NeoX napisał/a:
Jakieś życzenia??
Udostepnij kod zrodlowy swojego PL tomato, tak jak to jest opisane w GPL ;] |
|
|
|
NeoX |
Dodano 18-06-2008 09:16
|
Power User
|
Z tym przyciskiem kasuj to on nie działa bo po prostu nie jest oprogramowany
Coś z nim próbowałem ale nie wyszło. Zapomniałem go wywalić. Wrócę do tego później
Z tym WOLem...Po prostu poczekaj, kompy zaczną ci się pojawiać. U mnie pojawiły się po jakimś czasie.
@warlock - spoko, kod wrzucę na SVNa chyba będzie najlepszy pomysł bo widać od razu jakie zostały wykonane modyfikacje i przez kogo itp.
Dzisiaj wieczorem to wstawię. |
|
|
|
ghost123 |
Dodano 18-06-2008 10:45
|
User
|
Odnosnie jezykow - a dlaczego niemialo by byc po polsku skoro jest na to zapotrzebowanie.
Co do nauki w szkole - mnie uczyli rosyjskiego... moglem ewentualnie wybrac jeszcze rosyjski albo np rosyjski...
Co do softu w jezyku angielskim - raczej sobie z tym radze, jesli czegos niewiem to biore slownik. Ale zupelnie nierozumiem twojej niecheci do jezyka ojczystego, ze co: ze nie wyglada juz tak profesjonalnie? ze czasem tworza sie jakies neologizmy? I coz z tego? Niechcesz wersji PL uzywaj angielskiej...
|
|
|
|
krzynek1 |
Dodano 18-06-2008 16:57
|
User
|
hmm, wgralem trzepako tomato i rzecz jest taka ze chcialem wyprobowac traffic manager, jednak wpisujac tam regulki daje zapisz i wystarczy ze przejde do jakiejs zakladki panelu sterowania i znow wroce do task managera i juz nic tam nie ma :-(
no i oczywiscie nie dziala, bo jak ustawilem ze ma byc maks 1 mbit dla mojego kompa tak leci 6 mb czyli cale lacze
Edytowany przez krzynek1 dnia 18-06-2008 17:24
|
|
|
|
luk-a-sz |
Dodano 18-06-2008 17:46
|
User
|
Na jakiej stronie można szukać nowych wersji tego genialnego moda tomato ?
Pozdrawiam
ps. kłócenie się na temat preferencji językowych robi się już śmieszne. Każdy niech korzysta z takiej wersji językowej jaka mu najbardziej pasuje i obrażanie kogoś, że podstawy angielskiego nawet dziecko zna jest nie ma miejscu. Kiedyś rzeczywiście nie było możliwości nauki angielskiego.
|
|
|
|
eVerest |
Dodano 18-06-2008 19:45
|
User
|
Cytat Dziadek napisał/a:
Cytat eVerest napisał/a:
A ja przez kilka dni miałem np 3,45/3,15/2,95
i jak to zinterpretować???
To znaczy, ze swojemu Linksysowi dowaliłeś tyle roboty, że ledwo wyrabiał
EDIT:
Uzupełniam: W praktyce oznacza to, że stale istniała kolejka co najmniej 3 poleceń do wykonania.
BTW: Co mu takiego zadałeś do roboty?
A no właśnie nie wiele zadałem, wg mnie.
Tzn mam skromny skrypt Robsona, automatyczne odtwarzanie statystyk tyle że nie z cifs tylko z jffs, kopia robiona co 2 godziny, skrypcik w init do wyświetlania na dużej diodzie obciążenia (mruganiem), dodatkowo zapasowa kopia statystyk co godzinę na cifs, ze 3 telefony voip ustawione na najwyższy priorytet w qos.
WRTek łączy się z drugim takim samym w trybie AP+WDS i tak pracuje non stop.
Do tego 4 klientów po Wifi i 3 po LANie.
Po około 1 dniu pracy mam astronomiczne obciążenie jak na załączonym obrazku. Robię restart, wszystko wraca do normy, tzn obciążenie około 0.10 i powoli rośnie by po jednym dniu sięgnąć np 12!!!
Acha, nie wiem czy ma to znaczenie, moc transmisyjną mam podbitą z domyślnych 42mW na 84mW
Jak wasze doświadczenia w tym temacie, też macie tak zajechany CPU???
eVerest załączono następujące plik:
Nie masz uprawnień, by zobaczyć załączniki w tym wątku.
|
|
|
|
Dziadek |
Dodano 18-06-2008 20:31
|
Super User
|
Cytat eVerest napisał/a:
Jak wasze doświadczenia w tym temacie, też macie tak zajechany CPU???
Bez porównania mniej, zresztą sam zobacz screena.
Dla mnie najbardziej podejrzany o generowanie obciążenia jest ten WDS, bo reszta ustawień nie odbiega wiele od mojej, za wyjątkiem sygnalizacji obciążenia LED-em, której u mnie nie ma.
Mój firewall script liczy sobie 6 ekranów, w tym jest IP-table na 20 adresów IP. W momencie robienia screena aktywnych było 7 komputerów, wszystkie podłączone po LAN-ie.
Nie ma u mnie VoIP-a, ani klientów podłączonych po wifi.
Dziadek załączono następujące plik:
Nie masz uprawnień, by zobaczyć załączniki w tym wątku.
Edytowany przez Dziadek dnia 18-06-2008 20:52
|
|
|
|
NeoX |
Dodano 18-06-2008 21:30
|
Power User
|
Swoją wersję udostępniłem tutaj:
http://code.google.com/p/tomatopl
Od razu zawartość całego router, gdyż nie wiem jak zrobić aby automagicznie wybierał te zmienione pliki. Zresztą to ma zaletę taką że np. warlock mógłby postawić swoją gałąź
Jeżeli macie jakieś problemy ze zbyt dużym obciążeniem, to zalogujcie się na router i wpiszcie top i sprawdźcie co wam tak dobija procka
PS: Przepraszam wszystkich za błąd w linku. Nie sprawdzałem go ale wierzyłem w to newsy na code.google.com że w ten sposób można dostać się na stronę projektu;/
Link poprawiłem
Edytowany przez NeoX dnia 19-06-2008 12:15
|
|
|
|
Yaco |
Dodano 18-06-2008 23:08
|
User
|
Ja język angielski znam z w żenującym podstawowym też miałem wybór rosyjskiego lub niemieckiego (Niemca znam sehr gut) ale jak wgrałem wersje polska tomato to tylko przejrzałem i zmieniłem na angielską bo zdecydowanie jest lepsza w Polskiej wersji to chyba siedzą same niedorajdy życiowe, ciekawe co byście zrobili na routerach d-link,drayTek, edimax lub netgear gdzie jest tylko angielski wy wielcy admini co zarabiacie dzięki prostocie oprogramowania linksysa - szacunek dla Dziadka bardzo pomocnego na tym forum nie tylko dla nieudaczników.
|
|
|
|
eVerest |
Dodano 18-06-2008 23:55
|
User
|
Siakoś link nie działa ... |
|
|
|
warlock |
Dodano 19-06-2008 00:20
|
User
|
You tried to visit tomatopl.code.google.com, which is not loading.
Chetnie sie przylacze do tego SVN-a ze swoimi patentami |
|
|
|
piotrq |
Dodano 19-06-2008 10:09
|
User
|
Cytat luk-a-sz napisał/a:
Pozdrawiam
ps. kłócenie się na temat preferencji językowych robi się już śmieszne. Każdy niech korzysta z takiej wersji językowej jaka mu najbardziej pasuje i obrażanie kogoś, że podstawy angielskiego nawet dziecko zna jest nie ma miejscu. Kiedyś rzeczywiście nie było możliwości nauki angielskiego.
niestety na chinskiej
http://www.right.com.cn/forum/viewthread.php?tid=15612&extra=page%3D1
ale narazie to jest najnowsza wersja
Wrt54 GL1.1 Tomato 1.21 modified by Trzepako- conanxu-Multimo 6Mb modem w brigde
|
|
|
|
luk-a-sz |
Dodano 19-06-2008 10:16
|
User
|
Cytat piotrq napisał/a:
Cytat luk-a-sz napisał/a:
Pozdrawiam
niestety na chinskiej
http://www.right.com.cn/forum/viewthread.php?tid=15612&extra=page%3D1
ale narazie to jest najnowsza wersja
Mam tylko nadzieje, że w tym temacie będzie zamieszczał nowe wersje
Jeśli by się pojawiła jakaś nowa wersja to piszcie. |
|
|