23 Listopada 2024 05:32:35
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato

Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· [S] Asus RT-AC56U
· DIR868l OFW asus vs ...
· Szukam zaproszenia n...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· Asus RT-AC5300 ,prob...
· archer c6 v3.20
· [S] Nighthawk R7000P...
· [S]Asus RT-AC5300 - ...
· Tanie N100 na promce...
· net z telefonu wifi+...
· Tomato - bugi/proble...
· HUAWEI z światłowodem
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· rt-ax88upro częste ...
· [Howto] Xpenology na...
· Jaki router pod Open...
· Ruter z tomato
· Czy to jeszcze NAS?
· RT AC66U B1
· Wireguard na FreshTo...
Najpopularniejsze obecnie wątki
· Szukam zaproszeni... [19]
· DIR868l OFW asus ... [8]
· [S] Asus RT-AC56U [0]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [219 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 419
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
3.144.108.200
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: DYSKI SIECIOWE :: » Rozwiązanie dedykowane
 Drukuj wątek
iBOOD NAS Zyxel NSA310 za 164,95 zł
j3ryw

Cytat

madphattao napisał(a):

Zainstalowalem transmission wg tutoriala z NAS Central i teoretycznie wszystko dziala, sciaga, ale po Kilkunastu minutach transfer spada do 0, zapycha sie router (nie laczy przez wifi ani lan), nie moge zalogowac sie do serwera ani po ssh, ani przez web i pomaga jedynie restart ZyXELa. Czy spotkal sie ktos z Was z czyms takim? Przeinstalowalem nawet oprogramowanie i zainstalowalem transmission raz jeszcze, dziala przez chwile a potem zapycha sie i pada. Co robie nie tak?

W ustawieniach jest zła ścieżka do zapisu plików i dlatego tak się dzieje, gdzieś to kiedyś na jakimś forum znalazłem, ja u siebie na dysku utworzyłem utworzyłem udział torent przez menu zyxela, a następnie w menu transmission ustawiłem folder pobierania na /mnt/HD_a2/torent i zaczęło ściągać prawidłowo.
Netgear WNR3500L v2 Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-132 K26 USB AIO+NSA310 4.70

slaww
Witam Was serdecznie.Nie mam już siły walczyć
Zależy mi tylko na tym żeby szybko kopiować pliki z nsa 310 na dysk kompa.Doczytałem że potrzebuje program MC
Mam firmware 4.50,zrobiłem FFP-Sticka ,zainstalowałem na kompie putty i o dziwo nawet udało się uruchomić.Zrobiłem to:
# Instalacja midnight commander i zaleznosci

wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/mc-4.8.1-arm-0.txz
funpkg -i mc-4.8.1-arm-0.txz
wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/glib2-2.30.2-arm-0.txz
funpkg -i glib2-2.30.2-arm-0.txz

wpisałem potem mc i otworzył się program
-nie działają klawisze F1 itp.
-nie mam pojęcia co zrobić z tym programem(gdzieś znalazłem krótki opis ale nic nie działa
-a czy ten pendrive musi być cały czas wpięty do zyxela?
Może to i banalne ale nie jestem zbytnio obcykany w tych sprawach

j3ryw
Aby działały klawisze funkcyjne w midnight commanderze trzeba go uruchomić komendą "mc -x", aby działał ffp-stick pendrive musi być cały czas wpięty do zyxela bo wszystkie programy ffp-sticka są zainstalowane na pendrive. Gdzieś na zagranicznych forach czytałem, że ponoć można zainstalować programy ffp-sticka na dysku ale ja tego nie próbowałem mnie pendrive nie przeszkadza wpięty cały czas do zyxela.
Netgear WNR3500L v2 Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-132 K26 USB AIO+NSA310 4.70

zlotoj
Witam,
mam problem z 3TB dyskiem. nsa310 widzi go jako 2TB? Na aukcji allegro, gdzie kupiłem nsa310, było napisane, że obsługuje maksymalnie 2TB, jednak w internecie znalazłem informacje, że 3TB też są obsługiwane.
img1.aukcjoner.pl/gallery/013037156/thumbnails.jpg
[size=8]Zobacz całą galerię | Darmowe galerie Allegro[/size]
Miał ktoś może podobny problem?

Połączony z 18 kwiecień 2013 22:15:47:
Na stronie producenta ten dysk znajduje się na liście kompatybilnych komponentów: http://www.zyxel.com/pl/pl/ProductTab.shtml?pid=20110426084939&idx=8&c=pl&l=pl
Edytowany przez zlotoj dnia 18-04-2013 22:15

bohunmike1
Jaką masz wersję softu ?
Pirelli Discus DRG A226G / Asus RT-N66U / Zyxel NSA-310 / Genius SP-i201U

bushido
Witam mam taki problem aktualizowalem zyxela 2 tyg temu i uruchamiam Twonky media następnie w tv wybieram film i oglądam mijają 3 min i wyskakuje komunikat że urządzenie zostało odlaczone o Ci kaman?, po uruchomieniu Twonky 100%użycie procesora

piana1
Ktoś w Was aktualizował już firmware do 4.51(AFK.0)C0?? ile to trwa?
U mnie to już ciągnie się od prawie godziny. Wcześniejsze aktualizacje tyle czasu nie trwały.

ava3
Witam
zaktualizował się u mnie bardzo szybko około trzech minut Wink, co zauważyłem po aktualizacji to brak synchronizacji z dropboxem Sad

Połączony z 01 maj 2013 11:02:01:
Witam
mam problem z WOL w Lan mogę wybudzać NSA310, a z zewnątrz poza domem nie chce się wybudzić.Posiadam router tp link td-w8961nd ustawione w nim ARP - 192.168.... i mac adres NSA310, otwarty port 9 w NAT, próby wybudzenia mimo użycia kilkunastu programów pod Androida spełzły na niczym, proszę o pomoc bo już nie wiem jak mam do tego podejść z góry za pomoc dziękuje. Grin

Połączony z 01 maj 2013 11:23:52:

Cytat

ava3 napisał(a):

Witam
zaktualizował się u mnie bardzo szybko około trzech minut Wink, co zauważyłem po aktualizacji to brak synchronizacji z dropboxem Sad

Połączony z 01 maj 2013 11:02:01:
Witam
mam problem z WOL w Lan mogę wybudzać NSA310, a z zewnątrz poza domem nie chce się wybudzić.Posiadam router tp link td-w8961nd ustawione w nim ARP - 192.168.... i mac adres NSA310, otwarty port 9 w NAT, łączę się przez no-ip, próby wybudzenia mimo użycia kilkunastu programów pod Androida spełzły na niczym, proszę o pomoc bo już nie wiem jak mam do tego podejść z góry za pomoc dziękuje. Grin

Edytowany przez ava3 dnia 01-05-2013 11:23

szymko1995
Ktoś testował:
http://www.zyxelforum.de/viewtopic.php?f=136&t=4843 ?

Jest już transmission? Jaka wersja?

Póki co nie mogę przetestować, bo muszę wyseedować kilka pozycji.
WNR3500Lv1+RT-AC56U @Tomato
Syno DS116+WD10EFRX

panicz
tak ja testowałem działa bez problemu, jest po Polsku, transmission w wersji 2.77, oczywiście trzeba go doinstalować z listy pakietów

witgit
Hmm ja go nie mam na liscie pakietów.
Coś zrobiłem nie tak ?
Generalnie ja zmian żadnych nie zauważyłem.
Hmm... trzeba formatować dysk?

lorak79
hej. Jestem posiadaczem NSA320, uzywam transmisiona 2.76. Od jakiegos czasu mam problem ze sciaganiem plików (porty przychodzace sa zablokowane. zmianiłem specialnie router na cisco/linksys x3000. I mam problem z przekierowaniem portów. Prosze pomóżcie

panicz

Cytat

witgit napisał(a):

Hmm ja go nie mam na liscie pakietów.
Coś zrobiłem nie tak ?
Generalnie ja zmian żadnych nie zauważyłem.
Hmm... trzeb a formatować dysk?

sciagnij ftp://downloader:atokiq74@ftp.zyxel.de/TH/Beta/web_prefix umieść w admin/zy-pkgs, restart nsa310 odśwież liste pakietów i masz transmission, proste jak drut, a dysku formatować nie musiasz nawet możesz sobie wyklikać w gui gdzie ma zapisywac torrenty, naprawde swietna sprawa

lorak zainstaluj na kompie https://code.google.com/p/transmisson-remote-gui/ sprawdźna jakim porcie pracuje transmision, sprawdź czy odblokowany jeśli nie to go odblokuj i śmigaj, jeśli w ustawieniach transmission masz zaznaczone losowe wybieranie portu to to odznacz i daj 51413 odblokuj i nie ma bata żeby nie działało, no chyba że twoj provider blokuje
Edytowany przez panicz dnia 04-05-2013 18:35

piana1
4.60 zainstalowane. Chyba, bo jak próbuje się zalogować do panelu administracyjnego po podaniu loginu i hasła wyświetla mi "nieoczekiwany błąd". Reset nic nie pomaga. W jaki sposób mogę wrócić do poprzedniego firmware skoro nie mogę się zalogować?

panicz
kolega też maił taki błąd ale za którymś razem zakoczył zostaw go właczonego na ół godziny i sprawdz ewentualnie wyjmij wtyczke odczekaj i włacz i do skutku

piana1
Już wszystko działa, a na marginesie to zauważyłam, że nowy adres logowania wygląda teraz tak:
http://moje ip/r38358,/adv,/loginwrap.html

zamiast:
http://moje ip/zyxel/loginwrap.html

drawsko
jest jakiś changelog do 4.60 ? co wprowadza ?

bushido
Pomóżcie mi mam firmware 4.51 afk 0, po uruchomieniu Twonky media serwer procesor ma 100% zużycia i gdy uruchamiam tv wybieram film oglądam 3 min i nagle wyskakuje mi ze Odlaczono urządzenie nsa 310, nie wiem o co chodzi może trzeba downgrade do poprzedniej wersji tylko czy nie strace danych z dysku

Czarny82r
Witam mam taki problem wypiąłem dysk z zyxela 310 włożyłem do komputera niestety nie udało się znaleźć programu który odczyta partycję tzn odczytano jedna na której jest 2 pliki a druga partycja nie odczytana więc włozyłem do zyxela i juz nie czytał dysku w zyxelu zakładce woliumu status pisze w dół dysk wykrywa ale nie odczyta można coś zrobić mam tam masę zdjęć i filmów i innych plików

Połączony z 09 maj 2013 00:08:53:
witam cały dzień szukałem programu żeby otworzyć w windows 7 dysk z zyxela pobrałem Ext2 File System Driver for Windows i uruchomiłem z folderu programu Ext2Mgr zamontowałem partycje o formatowaniu ext4 i wszystko działa w mój komputer wyświetla ta partycje Dziekuje za pomoc juz mam wszystkie pliki SmileSmileSmileSmileSmile
Edytowany przez Czarny82r dnia 09-05-2013 00:08

oscyp
co tak naprawde wnosi firmware 4.51 oraz 4.60 beta i czy po aktualizacji ffp się nie wykrzaczy?

Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 93

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,115
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !Grin

maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia

Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa

overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.

maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.

overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?

maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach

maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności",
więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.

servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.

maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?

95,344,668 unikalnych wizyt