28 Listopada 2024 10:38:50
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato

Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· Nowe routery: UX, UC...
· [MOD] FreshTomato-MI...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· DIR868l OFW asus vs ...
· [S] Asus RT-AC56U
· Szukam zaproszenia n...
· Asus RT-AC5300 ,prob...
· archer c6 v3.20
· [S] Nighthawk R7000P...
· [S]Asus RT-AC5300 - ...
· Tanie N100 na promce...
· net z telefonu wifi+...
· Tomato - bugi/proble...
· HUAWEI z światłowodem
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· rt-ax88upro częste ...
· [Howto] Xpenology na...
· Jaki router pod Open...
· Ruter z tomato
· Czy to jeszcze NAS?
Najpopularniejsze obecnie wątki
· [MOD] FreshTomato... [908]
· [MOD] FreshTomato... [414]
· DIR868l OFW asus ... [11]
· Nowe routery: UX,... [3]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [219 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 419
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
18.117.156.170
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: OPROGRAMOWANIE :: » Tomato - firmware
 Drukuj wątek
[MOD] Tomato by shibby
shibby
a gui tomato zmieniles z defaultowego portu 80 na inny?
Router: Unifi Cloud Gateway Max
Switch: Netgear MS510TXPP
Switch: Unifi USW-Flex-Mini - szt. 2
Wi-Fi: Unifi U6-Lite - szt. 2
Proxmox VE: i5-13400T, 64GB RAM, 2x 512GB NVMe, 3x 2TB SSD, Intel X710-DA2 SFP+
VM #1: Synology SA6400
VM #2: Debian, WWW
VM #3: Home Assistant OS

jamp
To akurat było pierwsze co zmieniłem.
Przy DMZ nie ma problemu z wejściem na stronę Smile ale wtedy nie działa DNSMASQ i nie bardzo odpowiada mi przekierowanie całego ruch na serwer www Sad
Edytowany przez jamp dnia 27-05-2012 08:21

dagnies
prosze o pomoc uzywam tomato 1,28 en a chialbym polska najnowsza wersje z qusem bo mam kilku sasiadow podpietych mam asusa wl 500gp. prosze o podanie odnosnika ktora moge wgrac Tomato Firmware RAF1.28.121006
Victek RAF features:
- CPU Extended Info & Overclock | Previous WAN IP
- IP/MAC Bandwidth Limiter | ARP Binding
- Access Concentrator ID | Additional Themes
http://victek.is-a-geek.com

Based on Tomato Firmware v1.28
Copyright (C) 2006-2010 Jonathan Zarate
http://www.polarcloud.com/tomato/

Built on Mon, 06 Dec 2010 16:10:42 +0100
pozdrawiamSmile

kille72
http://openlinksys.info/forum/viewthr...d_id=12779
http://tomato.groov.pl/index.php?dir=...d5x-088-PL
wszystkie wersje k2.4USB i k2.6USB MIPS1
Edytowany przez kille72 dnia 27-05-2012 12:06

dagnies
dalej jestem ciemny mozesz podac dokladnie jaka najnowsza wersje wgrac pl z qusem???

kille72

Cytat

dagnies napisał(a):

dalej jestem ciemny mozesz podac dokladnie jaka najnowsza wersje wgrac pl z qusem???

Zalezy co Cie dokladnie interesuje (BW Limiter jest we wszystkich):
http://tomato.groov.pl/K24/build5x-08...builds.png

dagnies
czyli obojetnie ktory wgram?

kille72

Cytat

dagnies napisał(a):

czyli obojetnie ktory wgram?

Np. tu, wszystkie wersje k2.4USB: http://tomato.groov.pl/index.php?dir=...d5x-088-PL
Edytowany przez kille72 dnia 27-05-2012 12:02

dagnies
tomato-NDUSB-1.28.-088-PL-BT-VPN.trx ten moze byc?

kille72

Cytat

dagnies napisał(a):

tomato-NDUSB-1.28.-088-PL-BT-VPN.trx ten moze byc?

Bedzie ok.

dagnies
dziekuje bede sie bawił wgralo sie jest pl superancko

Połączony z 27 maj 2012 14:23:41:
mam problem poniewaz oki jest ale na stronce torrentowej do tej pory bylaem widoczny a teraz po wgranie nie jetem widoczny co musze zmienic w ustawieniach??

Połączony z 27 maj 2012 15:50:00:
hej do tej pory mialem tomato en dzis wgralem tomato Twojej produkcji 1.28 z usb. mam problem z natem do tej pory bylem widoczny na stronce torentowej od wgrania juz nie . Masz moze jakis ciekawy rutorial dot. ustawien tomato??, łacznie z podzialem pasma dla kilku uzytkownikow??? prosze o odp. pozdrawiamWink
Edytowany przez dagnies dnia 27-05-2012 15:50

shibby
przekierowanie portów lub polaczenia nawiazane lub w ostatecznosci dmz.

rtpm

Cytat

jamp napisał(a):

To akurat było pierwsze co zmieniłem.
Przy DMZ nie ma problemu z wejściem na stronę Smile ale wtedy nie działa DNSMASQ i nie bardzo odpowiada mi przekierowanie całego ruch na serwer www Sad

Czy ja dobrze rozumiem, że chcesz, żeby hosty z zewnątrz łączyły sie pod ftp.. www.. z Twoim serwerem, który stoi za tym routerem, a za DNS którego służy dnsmasq na tym routerze ?

Nie znam dnsmasq (ja jeszcze z czasów bind'a i djbdns), ale dnsmasq nie obsługuje tylko nazw w sieci lokalnej, a nie zewnętrznych dnsów ?

W przeciwnym wypadku przekierowanie portu 80 (lub dodatkowo 443) + postawienie serwera DNS jakiegoś (port 53 przekierowanie, choć łatwiej hostować dns gdzie indziej, np. tam gdzie domena?) i powinno działać.

Inaczej tego nie rozumiem :-/
Netgear WNR3500Lv1 + Tomato (od Shibby)

mrvain
Hej Wszystkim,

Przymierzam sie do zamiany stock firmware na Tomato by Shibby w routerze Netgear WNR3500Lv2. Nie moge jednak znalezc konkretnej odpowiedzi na dwa pytania, ktore mnie nurtuja:
1) Czy na Tomato 1.28 by shibby (v 092) dziala link wan w trybie gigabit w tym routerze ? Tak, zebym mogl wykorzystac dobrodziejstwa lacza internetowego 150 Mbit/s. Na stocku wszystko ladnie smiga, sa jednak jakies raporty, ze w Tomato by shibby maksymalnie wspierane jest 100mbit/s, np. tutaj: http://www.myopenrouter.com/download/...rt-access/
2) Czy jak wgram Tomato to moge wrocic do stocka bez zabawy z kabelkiem ? Wiekszosc osob poleca metode z kabelkiem (URL nizej), a niestety nie mam kabla, a chcialbym moc szybko wrocic do stocka: http://www.myopenrouter.com/download/...-firmware/

Z gory dzieki za info.
Edytowany przez mrvain dnia 27-05-2012 23:07

bynio
Mam pytanie odnośnie vlan-u. Domyślna konfiguracja jest jak na obrazku z załącznika. I czy czegoś nie wiem czy też jest to błąd że jako port WAN oznaczony jest port 4 przełącznika, natomiast port oznaczony jako WAN należy do sieci LAN. Czyli port 4 i WAN są zamienione. Dlaczego?

JAkbym chciał ustawić na jednym porcie osobny vlan to w menu vlany zaznaczam odp. port i tworzę nowy Vlan, a następnie w podstawowe/sieć określam ip dla tego nowego vlanu i następnie w zakładce routing daję nowy wpis z gwiazdką w polu brama i ten sposób nowy vlan zyska dostęp do internetu bez dostępu do mojego lan-u? Dobrze myślę?
bynio załączono następujące plik:
Nie masz uprawnień, by zobaczyć załączniki w tym wątku.

shibby
co to za router? Możliwe ze ma źle zdefiniowane mapowanie portów.

bynio
Dir-320 D-link, aczkolwiek z tego co pamiętam to nie tylko w tym modelu dokładnie taką samą zamianę widziałem.

jamp
Właśnie chyba czeka na mnie bind Wink Tylko muszę poczytać czy w tomato da się w dość prosty sposób zainstalować binda. Niestety dnsmasq chyba nie nadaje się do poważniejszych zadań związanych z obsługą domen od strony wan Sad A już myślałem, że mój RT-N16 w prosty sposób będzie działać jako router z serwerem dns a nie tylko jako dość droga radiówka (AP) Wink

fr020151
Could you please to add "gogoCLIENT"like"HE.net IPv6 Tunnel Broker"(Dynamic DNS)

[Basic Settings-Inbound Class Limits],last Class Crawl.can you change(lowest priority,lowest Guaranty Bandwidth,Max Bandwidth)

Ringo
Witam, jaki najnowszy firmware Tomato Shibbiego (nie polski) można wgrać na Netgear WNR3500L v1 który ma już jakiś stary Tomato na pokładzie zainstalowany i jak przeprowadzić najlepiej jego aktualizację? W razie możliwości proszę o link do wersji vpn.

Pozdrawiam

Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 72

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,115
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !Grin

maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia

Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa

overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.

maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.

overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?

maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach

maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności",
więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.

servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.

maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?

96,071,464 unikalnych wizyt