Łykać nowego WRT54GL za 68 zeta czy nie ?
|
PartyBOY |
Dodano 22-09-2006 15:06
|
User
|
Cytat bigl napisał/a:
Taaa - oto właśnie klasyczny przykład pięknej realizacji idei, dla której powstał projekt FON. Ręce opadają .......
A potem ludzie się dziwią, że na zachodzie na polaków patrzą podejrzliwie i nie ufają im....
No ale czego można się spodziewać po kimś kto jest PartyBOY albo tak jak cmx pisze "ja łykłem i kilka kumpli też" ...
A Tobie o co chodzi ? :| Gratuluję oceniania mnie po samym nicku wogóle mnie nie znając... |
|
|
|
bigl |
Dodano 22-09-2006 21:14
|
Maxi User
|
Jeśli jeszcze nie wiesz to już Ci tego chyba nie wytłumaczę o co chodzi.
A co do oceniania po nicku to było jedynie podsumowanie - oceniam Cię po wypowiedziach, które moim zdaniem po prostu pasują do tego nicka i tyle to miało znaczyć.
I to moja ostatnia wypowiedź w tym wątku - odbiegliśmy od tematu i czas kończyć bezowocną dyskusję. EOT |
|
|
|
wojo2000 |
Dodano 22-09-2006 22:39
|
User
|
Cytat bigl napisał/a:
1. Nikt nie pisał, że mu ciężko i nikt nie pisał, że walczy. O tym nie trzeba pisać - to trzeba robić. I narodowość nie ma tu nic do tego - uczciwość jest pojęciem ogólnoludzkim.
No pewnie zapisz się do jakiś bojówek chłopskich i walcz.
Cytat bigl napisał/a:
2. To co i jak my robimy nie ma nic do rzeczy - założyłeś temat kupowania FON-ów więc teraz mówimy o tym temacie i o Twoim postępowaniu. Albo robisz dobrze albo źle - to jest ważne w tym temacie a nie to co my robimy w życiu.
NIE JA ZAKŁADAŁEM TEN WĄTEK! i nie ja pisałem o tym że te routery można podprowadzić czy oszukać FONa, poczytaj dobrze wątek!!! Bo jak widzę obrzucasz mnie czymś ale chyba trochę nie słysznie.
Na priv napisało do mnie kilka osób z pytaniem jak kupowałem, jak można zrobić żeby mnieć router dla siebie i nic poza tym.
Jak byś nie wiedział wszystkim odpisałem że nie ma możliwości korzystać z routera bez udziału FONa bo umowa na to nie pozwala. Tłumaczyłem też że z doświadczenia wiem że lepiej z takim umów się wywiązywać!!!
WIĘC ALBO PRZESTAŃ OBRZUCAĆ MNIE BŁOTEM, ALBO JAK CHCESZ TO MOŻEMY OSTRZEJ PODYSKUTOWAĆ!
Cytat bigl napisał/a:
3. Nie zasłaniaj się nami, zwłaszcza, że nic nie wiesz o tym czy rzeczywiście jesteśmy w 100% OK czy też nie.
??? kurde cytuj mój fragment bo wogóle nie wiem do czego się odonosisz?
poza tym czy już jesteś adwokatem innych? bo używasz sformułowania NAMI i kim ja się zasłaniałem?? ja nie poniemajet co ty piszesz i do kogo piszesz
Cytat bigl napisał/a:
Uczciwość kosztuje i jak widać często można ten koszt przeliczyć na k
onkretne kwoty.
No chyba żartujesz? Ja w tym momencie jestem ta samo uczciwy wobec FONa jak FON wobec mnie. Moje dwa routery chodzą podpięte do sieci i w 100% wywiązuje się z umowy z FON, więc w czym widzisz problem?
wojo
|
|
|
|
wojo2000 |
Dodano 22-09-2006 22:41
|
User
|
Cytat bigl napisał/a:
I to moja ostatnia wypowiedź w tym wątku - odbiegliśmy od tematu i czas kończyć bezowocną dyskusję. EOT
To jest głowna cecha ludzi którzy lubią coś powiedzieć żeby się pokazać (...a może ktoś pomyśli że jestem mądry...), nie wiele wnoszą do dyskusji a na konieć piszą że już nie dyskutują.
po co się odzywałeś? nie lepiej siedzieć cicho?
"mowa jest srebrem milczenie złotem"
wojo
|
|
|
|
Dziadek |
Dodano 22-09-2006 23:21
|
Super User
|
Cytat wojo2000 napisał/a:
[Ja w tym momencie jestem ta samo uczciwy wobec FONa jak FON wobec mnie. Moje dwa routery chodzą podpięte do sieci i w 100% wywiązuje się z umowy z FON, więc w czym widzisz problem?
Uczciwy? I niby wywiązujesz się z umowy?
Więc przypomnę Ci, co napisałeś 14-09-2006 10:47:
Cytat Ja router podepne do sieci odkręce antenki i go zostawie na rok czasu smiley potem będę się nim bawił...
A tego samego dnia o godz. 14:05 napisałeś:
Cytat ja odkrecilem antenki, sygnal na kompie obok spadl o polowe, wiec raczej przez sciany sie nie przebije smiley routerek sobie chodzi i pewnie nikt z niego nie bedzie korzystal
Dość osobliwie pojmowana uczciwość i zamiar wywiązania się z umowy!
A już w tydzień później (22-09-2006 00:40) nie masz zahamowań przed napisaniem:
Cytat Ja ma dwa routery i oba podpięte do sieci, oba są ciągle online i przez rok czasu mają do nich dostęp wszyscy fonerzy bez ograniczeń, ja z tych routerów nie korzystam.
Ktoś naiwny zapewne by sie nabrał, zwłaszcza gdyby nie czytał Twoich poprzednich postów, ale my je czytaliśmy.
Jak na łódzkie stosunki, to zapewne jesteś wzorem uczciwości, zwłaszcza w porównaniu z "cmx-em". Jednak dla nas taka "uczciwość" jest dość mało atrakcyjna. |
|
|
|
robsonn |
Dodano 22-09-2006 23:52
|
OL Maniac
|
Jeśli dalej będziecie generować offtopa w postaci "najeżdźania" na siebie temat zostanie zamknięty. Ostatnie 1,5 strony nie wnoszą nic do dyskusji.
Tomato ... since 0.01
WRT54G v2.2 Tomato 1.10 Turbo
WRT54GL v1.0 Tomato 1.07 Turbo
PAP2 NA v1.0 Stock firmware 3.1.5(LS) + IPFON
WPC11B v4.0 modded peek drivers
[b]WRT54 Script Generator - obowi?zkowe narz?dzie ka?dego Link
|
|
|
|
wojo2000 |
Dodano 23-09-2006 00:19
|
User
|
Zgadzam się, i sorrki za OT.
Dla uściślenia dla potomnych:
Posiadanie routera FONa za ~70zł wiąże ze zgodą na warunki na jakich nam to FON udostępnia.
Czyli router musi być przez rok czasu online, musi mieć firmware FONa i musi być dostępny dla innych.
FON może to sprawdzić w przeróżny sposób, najprostszy jaki sotsują to heartbeat czylo nasz router co godzinę wysyła info do serwera że żyje i że jest online.
Jeżeli nie spełnicię tych warunków oraz prau innych to FON może (ale nie musi) domagać pełnego zwrotu kosztów routera.
wojo
|
|
|
|
szafran |
Dodano 24-10-2006 23:42
|
Power User
|
wlacze sie do dyskusji
ja bym z checia dolaczyl do spolecznosci FONowej i to w celach dzielenia sie a nie po tani router, tylko czy ktos czy mozna u nich jeszcze dostac tego gl'ka zeby wrzucic zmodyfikowanego opena ??
Pozdrawiam
Szafran
___
Router: Proxmox VM OpenWRT x86 + AP: Asus RT-AC5300 + 4x Switch: TP-Link TL-SG108
|
|
|
|
bigl |
Dodano 25-10-2006 00:06
|
Maxi User
|
Nie można z tego co wiem - za dużo osób kombinowało i teraz sprzedają tylko to, co jest na stronie czyli zupełnie coś innego.
Router: Netgear R7000 + FreshTomato (latest)
Wi-Fi: Ubiquiti U6-Lite
NAS: AsRock BeeBox Fanless + Ubuntu 20.04 Server + WD My Book Essential 8TB
Players: Odroid N2+ with Coreelec / Android TV (Nokia Streaming Box 8010)
|
|
|
|
szafran |
Dodano 25-10-2006 00:46
|
Power User
|
e to kiszka bo ani to fajnie nie wyglada ani nie mialbym gdzie tego wpiac :/
Pozdrawiam
Szafran
___
Router: Proxmox VM OpenWRT x86 + AP: Asus RT-AC5300 + 4x Switch: TP-Link TL-SG108
|
|
|