23 Listopada 2024 12:42:06
Nawigacja
· Strona Główna
· Forum

· Tomato by Shibby
· FreshTomato

Wątki na forum
Najnowsze dyskusje
· [S] Asus RT-AC56U
· DIR868l OFW asus vs ...
· Szukam zaproszenia n...
· [MOD] FreshTomato-AR...
· Asus RT-AC5300 ,prob...
· archer c6 v3.20
· [S] Nighthawk R7000P...
· [S]Asus RT-AC5300 - ...
· Tanie N100 na promce...
· net z telefonu wifi+...
· Tomato - bugi/proble...
· HUAWEI z światłowodem
· Asus TUF-AX3000_V2 p...
· rt-ax88upro częste ...
· [Howto] Xpenology na...
· Jaki router pod Open...
· Ruter z tomato
· Czy to jeszcze NAS?
· RT AC66U B1
· Wireguard na FreshTo...
Najpopularniejsze obecnie wątki
· Szukam zaproszeni... [19]
· DIR868l OFW asus ... [8]
· [S] Asus RT-AC56U [0]
Ankieta
Jaki procesor posiada twój router?

Broadcom MIPSEL
Broadcom MIPSEL
36% [151 głosów]

Broadcom ARM
Broadcom ARM
52% [219 głosów]

Atheros
Atheros
5% [22 głosów]

Marvell
Marvell
1% [4 głosów]

Ralink
Ralink
1% [3 głosów]

Intel/AMD/VIA
Intel/AMD/VIA
1% [5 głosów]

Żaden z powyższych
Żaden z powyższych
4% [15 głosów]

Ogółem głosów: 419
Musisz zalogować się, aby móc zagłosować.
Rozpoczęto: 02/02/2015 09:38
Twoje IP
18.224.69.176
Zobacz wątek
OpenLinksys » :: ROUTERY :: » Linksys
 Drukuj wątek
Łykać nowego WRT54GL za 68 zeta czy nie ?
PartyBOY

Cytat

bigl napisał/a:
Taaa - oto właśnie klasyczny przykład pięknej realizacji idei, dla której powstał projekt FON. Ręce opadają .......

A potem ludzie się dziwią, że na zachodzie na polaków patrzą podejrzliwie i nie ufają im....

No ale czego można się spodziewać po kimś kto jest PartyBOY albo tak jak cmx pisze "ja łykłem i kilka kumpli też" ...

A Tobie o co chodzi ? :| Gratuluję oceniania mnie po samym nicku wogóle mnie nie znając...

bigl
Jeśli jeszcze nie wiesz to już Ci tego chyba nie wytłumaczę o co chodzi.

A co do oceniania po nicku to było jedynie podsumowanie - oceniam Cię po wypowiedziach, które moim zdaniem po prostu pasują do tego nicka i tyle to miało znaczyć.

I to moja ostatnia wypowiedź w tym wątku - odbiegliśmy od tematu i czas kończyć bezowocną dyskusję. EOT

wojo2000

Cytat

bigl napisał/a:
1. Nikt nie pisał, że mu ciężko i nikt nie pisał, że walczy. O tym nie trzeba pisać - to trzeba robić. I narodowość nie ma tu nic do tego - uczciwość jest pojęciem ogólnoludzkim.

No pewnie zapisz się do jakiś bojówek chłopskich i walcz.

Cytat

bigl napisał/a:
2. To co i jak my robimy nie ma nic do rzeczy - założyłeś temat kupowania FON-ów więc teraz mówimy o tym temacie i o Twoim postępowaniu. Albo robisz dobrze albo źle - to jest ważne w tym temacie a nie to co my robimy w życiu.

NIE JA ZAKŁADAŁEM TEN WĄTEK! i nie ja pisałem o tym że te routery można podprowadzić czy oszukać FONa, poczytaj dobrze wątek!!! Bo jak widzę obrzucasz mnie czymś ale chyba trochę nie słysznie.
Na priv napisało do mnie kilka osób z pytaniem jak kupowałem, jak można zrobić żeby mnieć router dla siebie i nic poza tym.
Jak byś nie wiedział wszystkim odpisałem że nie ma możliwości korzystać z routera bez udziału FONa bo umowa na to nie pozwala. Tłumaczyłem też że z doświadczenia wiem że lepiej z takim umów się wywiązywać!!!
WIĘC ALBO PRZESTAŃ OBRZUCAĆ MNIE BŁOTEM, ALBO JAK CHCESZ TO MOŻEMY OSTRZEJ PODYSKUTOWAĆ!

Cytat

bigl napisał/a:
3. Nie zasłaniaj się nami, zwłaszcza, że nic nie wiesz o tym czy rzeczywiście jesteśmy w 100% OK czy też nie.

??? kurde cytuj mój fragment bo wogóle nie wiem do czego się odonosisz?
poza tym czy już jesteś adwokatem innych? bo używasz sformułowania NAMI i kim ja się zasłaniałem?? ja nie poniemajet co ty piszesz i do kogo piszesz

Cytat

bigl napisał/a:
Uczciwość kosztuje i jak widać często można ten koszt przeliczyć na k
onkretne kwoty.

No chyba żartujesz? Ja w tym momencie jestem ta samo uczciwy wobec FONa jak FON wobec mnie. Moje dwa routery chodzą podpięte do sieci i w 100% wywiązuje się z umowy z FON, więc w czym widzisz problem?
wojo

wojo2000

Cytat

bigl napisał/a:
I to moja ostatnia wypowiedź w tym wątku - odbiegliśmy od tematu i czas kończyć bezowocną dyskusję. EOT

To jest głowna cecha ludzi którzy lubią coś powiedzieć żeby się pokazać (...a może ktoś pomyśli że jestem mądry...), nie wiele wnoszą do dyskusji a na konieć piszą że już nie dyskutują.
Grin po co się odzywałeś? nie lepiej siedzieć cicho?
"mowa jest srebrem milczenie złotem"
wojo

Dziadek

Cytat

wojo2000 napisał/a:
[Ja w tym momencie jestem ta samo uczciwy wobec FONa jak FON wobec mnie. Moje dwa routery chodzą podpięte do sieci i w 100% wywiązuje się z umowy z FON, więc w czym widzisz problem?

Uczciwy? I niby wywiązujesz się z umowy?
Więc przypomnę Ci, co napisałeś 14-09-2006 10:47:

Cytat

Ja router podepne do sieci odkręce antenki i go zostawie na rok czasu smiley potem będę się nim bawił...

A tego samego dnia o godz. 14:05 napisałeś:

Cytat

ja odkrecilem antenki, sygnal na kompie obok spadl o polowe, wiec raczej przez sciany sie nie przebije smiley routerek sobie chodzi i pewnie nikt z niego nie bedzie korzystal

Dość osobliwie pojmowana uczciwość i zamiar wywiązania się z umowy!
A już w tydzień później (22-09-2006 00:40) nie masz zahamowań przed napisaniem:

Cytat

Ja ma dwa routery i oba podpięte do sieci, oba są ciągle online i przez rok czasu mają do nich dostęp wszyscy fonerzy bez ograniczeń, ja z tych routerów nie korzystam.

Ktoś naiwny zapewne by sie nabrał, zwłaszcza gdyby nie czytał Twoich poprzednich postów, ale my je czytaliśmy.
Jak na łódzkie stosunki, to zapewne jesteś wzorem uczciwości, zwłaszcza w porównaniu z "cmx-em". Jednak dla nas taka "uczciwość" jest dość mało atrakcyjna.

robsonn
Jeśli dalej będziecie generować offtopa w postaci "najeżdźania" na siebie temat zostanie zamknięty. Ostatnie 1,5 strony nie wnoszą nic do dyskusji.
Tomato ... since 0.01
WRT54G v2.2 Tomato 1.10 Turbo
WRT54GL v1.0 Tomato 1.07 Turbo
PAP2 NA v1.0 Stock firmware 3.1.5(LS) + IPFON
WPC11B v4.0 modded peek drivers
[b]WRT54 Script Generator - obowi?zkowe narz?dzie ka?dego Link

wojo2000
Zgadzam się, i sorrki za OT.
Dla uściślenia dla potomnych:

Posiadanie routera FONa za ~70zł wiąże ze zgodą na warunki na jakich nam to FON udostępnia.
Czyli router musi być przez rok czasu online, musi mieć firmware FONa i musi być dostępny dla innych.
FON może to sprawdzić w przeróżny sposób, najprostszy jaki sotsują to heartbeat czylo nasz router co godzinę wysyła info do serwera że żyje i że jest online.
Jeżeli nie spełnicię tych warunków oraz prau innych to FON może (ale nie musi) domagać pełnego zwrotu kosztów routera.
wojo

szafran
wlacze sie do dyskusji

ja bym z checia dolaczyl do spolecznosci FONowej i to w celach dzielenia sie a nie po tani router, tylko czy ktos czy mozna u nich jeszcze dostac tego gl'ka zeby wrzucic zmodyfikowanego opena ??
Pozdrawiam
Szafran
___
Router: Proxmox VM OpenWRT x86 + AP: Asus RT-AC5300 + 4x Switch: TP-Link TL-SG108

bigl
Nie można z tego co wiem - za dużo osób kombinowało i teraz sprzedają tylko to, co jest na stronie czyli zupełnie coś innego.
Router: Netgear R7000 + FreshTomato (latest)
Wi-Fi: Ubiquiti U6-Lite
NAS: AsRock BeeBox Fanless + Ubuntu 20.04 Server + WD My Book Essential 8TB
Players: Odroid N2+ with Coreelec / Android TV (Nokia Streaming Box 8010)

szafran
e to kiszka bo ani to fajnie nie wyglada ani nie mialbym gdzie tego wpiac :/
Pozdrawiam
Szafran
___
Router: Proxmox VM OpenWRT x86 + AP: Asus RT-AC5300 + 4x Switch: TP-Link TL-SG108

Przejdź do forum
Zaloguj
Wprowadź adres e-mail lub nazwę użytkownika

Hasło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się.

Zapomniałeś/aś hasła?
Aktualnie online
· Gości online: 109

· Użytkowników online: 0

· Łącznie użytkowników: 24,115
· Najnowszy użytkownik: Ja
Czat
Musisz się zalogować, aby opublikować wiadomość.

Maniek91PL
06-11-2024 22:37
dzięki !Grin

maxikaaz
29-10-2024 14:27
@Maniek91PL - Administration=> Admin Access, i tam masz "Allow Wireless Access" do zaznaczenia

Maniek91PL
26-10-2024 22:07
siemka! ktoś przypomni co się ustawiało jeśli nie mogę wejść od strony wifi do tomato? od lan działa

overflow2
04-10-2024 17:34
Kupowałem Asusy n10u albo n12d1 ale nie widzę ich, chyba już nie produkują, Chodzi o coś nowego i taniego. Transfery niewielkie.

maxikaaz
04-10-2024 09:38
@overflow2 patrząc po dostępności funkcji w nowych kompilacjach, to chyba nawet WRT54G/GL jeszcze ma OpenVPN, albo jakiś odpowiednik... zależy, na jakie transfery liczysz.

overflow2
30-09-2024 20:53
Jaki aktualnie najtańszy router do tomato do openvpn?

maxikaaz
27-07-2024 15:07
@servee - na początek router do rozebrania i obejrzenia, ciężko wróżyć tak tylko po objawach

maxikaaz
27-07-2024 14:55
@servee - cały kontroler nie pada tak sobie z powodu "zbiegu okoliczności",
więc prawdopodobnie gdzieś przepięcie.

servee
25-07-2024 13:33
@maxikaaz: działało, aż pewnego pięknego dnia przestało działać. W tym dniu była też burza, ale to raczej zbieg okoliczności.

maxikaaz
25-07-2024 11:38
@servee - o ile problem jest w obrębie samych wyjść (dławiki, warystory), to naprawialne, ale jeśli w samym SoC - to nienaprawialne ze względu na koszta. A co było przyczyną?

95,391,615 unikalnych wizyt